Wat je gaat leren 👨🔧
Wat je kan na afronding van de vakmodule:
Correct werken met koudemiddelen:
- Je kunt een koelinstallatie of warmtepomp op de juiste manier leeghalen, vullen en vacumeren, met de focus op het voorkomen van emissies en lekkages.
Veilig monteren en solderen:
- Je bent in staat om pijpen en leidingen te verbinden met een soldeerverbinding, rekening houdend met het doorvloeien van het soldeermateriaal, en je kunt een drukproef uitvoeren om de verbinding op lekkage te controleren.
Begrijpen van de theorie van koudetechniek:
- Je hebt een goed begrip van de natuurkundige principes die de werking van koelmachines en warmtepompen mogelijk maken. Je kunt de basiseenheden van de koudetechniek en het kringproces uitleggen en toepassen in praktijksituaties.
Gebruik van gereedschappen en apparatuur:
- Je kunt de benodigde gereedschappen en apparatuur veilig en effectief gebruiken bij het werken aan warmtepompen en koelmachines.
Kennis van de hoofd- en subcomponenten van koelmachines en warmtepompen:
- Je herkent en begrijpt de functie van verschillende onderdelen van koelmachines en warmtepompen en kunt deze onderdelen op de juiste manier installeren en onderhouden.
Toepassen van wet- en regelgeving:
- Je kunt de relevante wet- en regelgeving met betrekking tot koudemiddelen toepassen en het verschil tussen natuurlijke en synthetische koudemiddelen verklaren.
Energiezuinig werken met warmtepompen
- Je kunt een warmtepomp energiezuinig inregelen en weet hoe je deze optimaal inzet in het kader van de energietransitie.
Klaar voor het examen ‘F-gassen categorie 2’
- Je hebt het examen afgelegd en het diploma ‘F-gassen categorie 2’ behaald, inclusief het bijbehorende pasje.