Van docent naar installatiemonteur: omscholingsverhaal van Michiel

Van docent naar installatiemonteur: omscholingsverhaal van Michiel

De overstap naar installatietechniek

Als aardrijkskunde leraar overstappen naar de installatietechniek? Na vijf jaar gewerkt te hebben in het onderwijs, was het volgens Michiel tijd voor iets anders. Hij licht toe: “Het werk werd steeds minder leuk. Ik verloor de klik met de leerlingen en het vak als docent sprak mij steeds minder aan.” Kortom: Michiel ervaarde minder werkplezier en begon zijn werkdagen met tegenzin.

Ben jij net als Michiel ook toe aan een nieuwe uitdaging? Maar ben jij niet in het bezit van de juiste opleiding? Lees verder en kom erachter wat de omscholingstrajecten van Strevon kunnen bieden!

Omscholen tot installatiemonteur via Strevon

“Samen met Strevon hebben we gekeken welke oplossing het beste bij mij zou passen. Na een prettig kennismakingsgesprek, was ik volledig overtuigd: ik wilde mij laten omscholen in de techniek naar installatiemonteur” vertelt Michiel enthousiast. Strevon biedt gratis omscholingen en opleidingstrajecten aan in de techniek. Naast het traject, start je met werken in de praktijk. Door deze combinatie ontwikkel je snel en leer je alle kennis die je nodig hebt om als erkende monteur aan de slag te gaan. Michiel koos voor het opleidingstraject en liet zich gratis omscholen via Strevon.

BBL-opleiding in de techniek

Vanaf februari start Michiel aan zijn opleiding tot installatiemonteur. Naast dat hij in de praktijk zal leren, volgt hij één dag per week verschillende cursussen op school. Hij krijgt de benodigde kennis aangereikt die direct toegepast kan worden in de praktijk. Het gaat om: het aanleggen van leidingen, testen van installaties en het begeleiden van minder ervaren collega’s op de werkvloer. Ook is het erg belangrijk om goed te kunnen communiceren met collega’s. Als leerling installatiemonteur werk je aan precisie, een klein foutje heeft grote gevolgen. Om deze reden volgt Michiel tijdens zijn opleiding een communicatietraining, zodat hij deze communicatieve vaardigheden gaat beheersen. Met het gratis opleidingstraject kan Michiel zonder ervaring in de techniek, toch gaan werken als volwaardige monteur.

Werken bij Gresnigt Installatietechniek Nieuwkoop

Om er zeker van te zijn dat Michiel de juiste keuze zou maken, liep hij eerst een dagje mee bij Gresnicht Installatietechniek in Nieuwkoop. Na een fijne ervaring, besloot Michiel om de knoop door te hakken. Hij behaalde zijn VOL VCA-certificaat en had daarmee de kennis opgedaan hoe hij veilig en efficiënt kon beginnen in zijn nieuwe functie. Vanaf dat moment startte Michiel met werken bij Gresnicht Installatietechniek. Dagelijks vervangt, repareert, onderhoudt en controleert hij verschillende soorten installaties.

Op 16 november bezocht Marketeer Rens van Strevon, Michiel op zijn nieuwe werkplek. Bekijk onderstaande video om een een beeld te krijgen hoe de werkdagen van Michiel als installatiemonteur eruit zien:


Gratis omscholingstraject installatiemonteur!

Wil jij ook afwisselend werk wat vraagt om precisie? Een uitdagend vak beoefenen wat niet snel saai is? Laat je ook omscholen tot installatiemonteur. Door de enorme vraag aan technisch personeel en de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, biedt deze branche enorme zekerheid en dus toekomstperspectief! Bekijk het omscholingstraject tot installatiemonteur om te zien wat het traject jou kan bieden.

Via de gratis opleidingstrajecten van Strevon kun jij je ook laten omscholen in de zonwering, elektrotechniek en zonnepanelen. Bezoek deze pagina’s voor meer informatie.

Over de schrijver
In mijn rol als recruiter spreek ik dagelijks sollicitanten en koppel deze aan de juiste bedrijven. Dit zijn bedrijven waar wij mee samenwerken en die op zoek zijn naar startende monteurs. Het helpen van mensen in hun omscholing geeft mij enorm veel energie. Om startende monteurs te zien ontwikkelen is enorm gaaf en motiverend. Het is betekenisvol werk en je maakt als recruiter echt impact op de levens van startende monteurs. Die impact zit hem in het feit dat ik adviseer in welke opleiding en welk bedrijf het beste bij een monteur past.
Reactie plaatsen