Zonnepanelenmonteur bij Solarpoint

Word jij onze nieuwe collega?

Zonnepanelen monteren & installeren bij Solarpoint! 🔌🔋

De dauw is nog zichtbaar op de weilanden als de zon opkomt. Je staat op een plat dak van een verffabriek in Amstelveen op ruim 15 meter hoogte. Wat is het uitzicht prachtig, je ziet de stad Amsterdam in de verte langzaam ontwaken. Vandaag ga je samen met 3 collega’s panelen monteren en installeren die gisteren door een torenkraan op het dak zijn neergezet. 


 Van geen ervaring naar zelfstandig monteur in het installeren van zonnestroom systemen? Bij Solar point en het leer traject via Strevon gaat dit jou lukken! 

Erkend opleidingstraject

Via Strevon volg jij het erkende opleidingstraject voor monteur zonnestroom systemen. 

Doorgroeimogelijkheid

Doogroeien naar een rol waarbij je een project mag begeleiden en monteurs aansturen. 

Salaris stappenplan

Concreet salarisstappen plan met daar aangekoppeld de verwachtingen en doelstellingen. 

Philip monteer en installeert samen met 2 collega's panelen op een plat dak. Dit is een verf fabriek in Uithoorn waar ruim 500 panelen worden gemonteerd.

Elvis en Jeroen kijken samen uit om Lutjebroek vanaf het project. Hier wordt een agrarische schuur voorzien van een zonnestroom systeem. 

Het team overlegt met elkaar hoe ze het project gaan aanpakken en verdelen de taken samen. 

Welkom bij Solarpoint

Solar Point is opgericht door Jeroen Pieterse in 2019. Met een montage team van 5 mensen monteert Solar Point diverse zonnestroomsystemen op bedrijfspanden, agrarische schuren, stallen, overheidsgebouwen en zonneparken. Een goed overleg of een leuk teamuitje zijn belangrijk bij Solarpoint. Door de goede sfeer is de groep op elkaar ingespeeld. Dit resulteert in een oplevering van hoog niveau. De komende jaren wil Solarpoint uitbreiden naar 3 teams met zonnepanelenmonteurs.

Wat zeggen onze monteurs:

''Heerlijk in de buitenlucht en veel minder stress''

Ik ben 19 jaar en werkte hiervoor in de horeca bij een café. Door de corona moest ik een andere uitdaging gaan zoeken. Ik heb bewust de stap gemaakt naar het vak zonnepanelen. Ik vind het heerlijk om in de buitenlucht te werken en ervaar veel minder stress dan bij mijn vorige baan. Jeroen is een prettige werkgever, behulpzaam en duidelijk in de communicatie. Sinds kort rij ik ook met trots een eigen werkbus van Solarpoint. 

Ruben - Zonnepanelenmonteur

''Gereedschap, werkkleding en materialen, alles is goed geregeld hier''

Ik ben 40 jaar en heb jarenlang in de gevelrestauratie gezeten. Maar vanaf dag één heb ik geen spijt van de keuze om voor Jeroen van Solarpoint te gaan werken. Als je nieuwe materialen, gereedschap of werkkleding nodig hebt wordt dat direct geregeld hier. Ik heb een eigen werkbus waar alles in zit wat ik nodig heb. Als monteur hecht ik veel waarde aan het op maat werken. Door alles goed uit te lijnen leveren we de projecten correct en volgens afspraak op. 

Peter - Zonnepanelenmonteur

Wat kan je verwachten:

  • Startsalaris van €2200,- t/m €2750,- bruto per maand (afhankelijk van ervaring & affiniteit met ons vakgebied) 
  • Doorgroeimogelijkheden naar een functie als voorman
  • Betaald opleidingstraject via Strevon voor montage & installatie zonnestroomsystemen
  • Erkende InstallQ certificaten die geregistreerd zijn bij de Rijksoverheid
  • Gemiddelde werkweek van 40 uur
  • Goed verzorgd Makita gereedschap
  • Een goed inwerk en omscholingstraject met een vast aanspreekpunt
Jeroen kijkt samen met Ruben na of de panelen goed uitgelijnd zijn. Op de achtergrond zie je Amsterdam liggen.
Elvis staat op een schuin dak van een bedrijfshal in Lutjebroek. Het team monteert hier eerst het rail systeem waar de panelen opkomen. 
Peter laat vol trots zijn eigen werkbus zien. Goed voorbereid met gereedschap en materialen rijdt hij zelf naar projecten toe. 

Wanneer ben je geschikt voor dit werk?

Werken op hoogtes

Als monteur werk je vaak op platte en schuine daken. Dit betekent dat je geen hoogtevrees moet hebben. 

Fysiek gezond

Als monteur lever je dagelijks een gezonde fysieke inspanning. Het is belangrijk dat je een sterk lichaam hebt die het klimmen en tillen aankan. Uiteraard werken we volgens de Arbo technische regels.

Kwaliteit belangrijk vinden

Een monteur bij Solarpoint wil je graag het werk 'goed' doen. Dit betekent dat je details belangrijk vindt en iets afmaakt voordat je een klus verlaat. 

Teamgevoel

Het werk vraagt om een gezamenlijke aanpak. Zonder elkaars hulp kom je nergens. Daarom vinden wij teamgevoel belangrijk. 

Persoonlijk ontwikkelen

Om dit vak te leren is het belangrijk dat je bereid bent om te investeren in technische kennis & kunde.

Wij vinden opleiding en training belangrijk binnen Solarpoint. Het maximale uit jezelf willen halen!

Hoe pakt ons team een klus aan?

Solliciteren en een proefdag draaien?

Aangenaam! Ik ben Jurrian Sturm van Strevon & Solarpoint. 

Als je graag een dag wil meelopen ben ik jou contactpersoon. Ik ben specialist in het opleiden en werven van monteurs. Ik ga jou opleiden en begeleiden in deze nieuwe stap. 


Ben je na het lezen direct overtuigd geraakt? Solliciteer en loop direct een dag mee bij ons. Klik op onderstaande knop om een afspraak te maken.