Wat houd het werk van een elektromonteur in

Wat houd het werk van een elektromonteur in

In de techniek branche kun je ervoor kiezen om te gaan werken in de elektrotechniek. Als elektromonteur hebben jouw werkzaamheden dus altijd te maken met elektra. Hierbij gaat het niet alleen om de aanleg van elektra netwerken, maar ook het onderhoud hiervan. Vaak gaat het hierbij om specialistische service- en onderhoudswerkzaamheden aan allerlei soorten installaties. Dit kunnen apparaten zijn, maar ook bedrading of schakelmateriaal. Als elektromonteur ben je dag in dag uit met elektra bezig. Hierbij gaat het niet alleen om het onderhoud van elektra netwerken, maar ook de aanleg ervan. Ook het ontwikkelen en installeren van elektronische systemen en installaties behoort tot de werkzaamheden.

Wat is het salaris vaan elektromonteur

Het gemiddelde salaris van een elektricien ligt op €2.910,- bruto per maand. In deze berekening zijn zowel startende elektriciens als meer ervaren elektriciens meegenomen. Je salaris in de elektrotechniek is van heel veel factoren afhankelijk. Allereerst speelt natuurlijk het opleidings- en functieniveau een rol. Daarnaast hebben ook de werkervaring en het bedrijf invloed op het salaris. Maar bovenal vind je afspraken over het elektrotechniek salaris in de CAO voor elektrotechniek. Het salaris elektromonteur wordt naast de cao dus ook mede bepaald door je opleidingsachtergrond.

Hoe word je elektromonteur

Om aan de slag te kunnen als elektromonteur moet je een technische opleiding hebben afgerond.  Er zijn veel verschillende opleidingen en vaak kun je ook zonder opleiding al aan de slag bijvoorbeeld met een omscholingstraject. Onze omscholingstrajecten zijn geschikt voor iedereen die toe is aan een nieuwe uitdaging. Het elektrotechniek werk is namelijk ontzettend goed in de praktijk te leren. Bij een omscholingstraject ga je dan ook aan de slag bij een van onze partners bij jou in de buurt. Door persoonlijke coaching en begeleiding zul jij ontzettend snel wegwijs worden in het vak. Daarnaast  kun je een technische opleiding op het mbo kiezen zoals mbo Elektrotechnische installaties. Ook op het hbo kun je terecht voor een geschikte opleiding zoals hbo-elektrotechniek.

Beschikbare locaties Elektromonteur

Wij bieden meerdere werkplekken aan in de omgeving Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, Amersfoort en Veenendaal. Onze vacatures zijn altijd gekoppeld aan een omscholingstraject. Op deze manier koppelen wij de juiste mensen aan de juiste werkgever, zelfs zonder enige ervaring in de elektrotechniek. We streven ernaar om een werkplek voor je te vinden binnen 30 minuten vanaf jouw huis.

Reactie plaatsen