Zij-instromer aan het werk

Interesse in een leuk baan voor voor vrouwen?

Strevon helpt jou graag verder

Omscholen tot zonwering monteur via Strevon

Goed betaalde banen voor vrouwen zonder diploma? Ontdek jouw toekomst in de techniek! 

Wil je als dame een goed betaalde baan met baanzekerheid en carrièremogelijkheden? Ga dan aan de slag in de techniek! 

Het idee dat de techniek alleen voor mannen is, is al jaren achterhaald. Steeds meer vrouwen zijn werkzaam in de techniekbranche en het percentage groeit langzaam maar gestaag. 

Er zijn veel verschillende functies in de techniek, waardoor er altijd leuke banen voor vrouwen beschikbaar zijn. Veel functies zijn voor zowel mannen als vrouwen leuk, uitdagend en gevarieerd.

Werken in de techniek is vrijwel altijd uitvoerend: met je handen werken en direct resultaat van je werk. Je ziet de producten of effecten van je werk meteen ontstaan, dat geeft voldoening!

Ben jij niet van het stilzitten en vind je het juist leuk om bezig te zijn? Kom dan werken in de techniek! Wist je dat er in de techniek ook veel goed betaalde banen voor vrouwen zonder diploma zijn? 

Met de omscholingstrajecten van Strevon kun je direct aan de slag in de praktijk en doe je gelijk je eerste werkervaring op. 

Leuke banen voor vrouwen: zeker in de techniek 

Als vrouw ben je in de techniek inderdaad soms in de minderheid maar er zijn ontzettend veel leuke functies in de techniek die ook voor vrouwen erg geschikt zijn. Neem bijvoorbeeld de elektrotechniek: genoeg leuke banen voor vrouwen als elektromonteur of installateur van elektra. 

Je werkt secuur en combineert je analytische blik met werken met je handen. Van het bouwen van een meterkast tot het aanleggen van de elektra voor een nieuwe technische installatie: je werkzaamheden zijn altijd gevarieerd!

Maar in de technische vacatures is veel meer keuze, kies bijvoorbeeld voor de installatietechniek. Ook hierbij kun je met de kosteloze omscholingen van Strevon gelijk aan de slag! In de installatietechniek zijn veel vacatures voor vrouwen zonder diploma, bijvoorbeeld als cv monteur of loodgieter. 

Het vooroordeel dat banen voor vrouwen alleen uit administratieve functies of werken in de zorg bestaat is allang achterhaald!

Andere richtingen die je op kunt met een vacature met interne opleiding bij Strevon is bijvoorbeeld de zonwering techniek of de zonnepanelen techniek. Nederland verduurzaamt steeds meer, en daar zijn zonnepanelen een onderdeel van. De werkgelegenheid in de techniek is groot, en zeker in de zonnepanelen techniek hoef je niet bang te zijn dat je geen werk kunt vinden. 

Daarnaast zijn er talloze doorgroeimogelijkheden, na een omscholingstraject heb je je eerste werkervaring meteen opgedaan en kun je je eenvoudig doorontwikkelen naar andere uitdagende functies in de techniek!

Vrouwelijke zij-instromer aan het werk

Vacatures voor vrouwen zonder diploma 

Laat je omscholen met de unieke en kosteloze omscholingstrajecten van Strevon en je gaat direct zonder diploma in de praktijk aan het werk. 

Je krijgt een leuke baan bij een technisch bedrijf bij jou in de regio, waar je de kneepjes van het vak van collega’s leert. We streven ernaar een baan te vinden bij een onderneming met een bedrijfscultuur die bij je past, op maximaal 30 minuten rijden van jouw woonplaats.


Hier assisteer je in het begin ervaren collega’s bij allerlei verschillende werkzaamheden en mag je al snel zelfstandig aan de slag terwijl een collega soms nog even over je schouder komt kijken. Zo maak je jezelf stap voor stap wegwijs in de techniek!

Op deze manier doe je je eerste werkervaring op en ontplooi je je binnen de techniek in de richting die jij interessant vindt! Daarna kun je je met een enthousiaste houding en leergierige blik weer door ontwikkelen naar andere uitdagende functies. 


Binnen de techniek kun je alle kanten op, de vraag naar enthousiaste mensen is groot.

Jouw werkdag ziet er steeds weer anders uit, iedere keer sta je voor een andere interessante uitdaging die je of alleen, of samen met collega’s aan gaat.

Voldoende leuke banen voor vrouwen in de techniek! Start vandaag nog met jouw kosteloze omscholing en ga voor een echte baan!