technisch personeel werven met een detacheringsbureau

Om te werken in de zonwering is het belangrijk dat je affiniteit hebt met de techniek. Daarnaast is het belangrijk dat je beschikt over veiligheidscertificaten. Voor het vak zonwering bestaat er niet een standaard opleiding maar deze bestaat uit verschillende cursussen. Je moet leergierig zijn, niet alleen tijdens je opleiding, maar ook daarna. De technieken blijven zich ontwikkelen, en jij moet daarin kunnen meebewegen. Ook zijn je communicatieve vaardigheden van belang.

Opleiding in de zonwering techniek

VCA: allereerst begin je met het behalen van je VCA certificaat. Dit is de Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Hiermee kun je aantonen dat je op de hoogte bent van de veiligheid-, gezondheid- en milieu-eisen. Veilig werken is bij elk bedrijf topprioriteit en daarom is het een belangrijk element in het worden van een gecertificeerd zonwering monteur

Introductiecursus elektrotechniek: bij zonwering speelt stroom vaak een grote rol. Daarom is het belangrijk dat je basiskennis hebt over de elektrotechniek. Als je in de zonwering wil gaan werken is het dus handig om een introductiecursus elektrotechniek te doen. Jij zorgt namelijk ook voor de elektrische aansluitingen van de zonwering. Hiervoor moeten er vaak aanpassingen gedaan worden in de meterkast of de zonwering die je hebt geplaatst moet worden voorzien van stroom.

Productkennis: daarnaast is het ook handig dat je product kennis opdoet. Veel bedrijven werken vaak met bepaalde merken. Een bekend merk is Somfy en die hebben ook producttrainingen. Somfy levert innovatieve producten die ervoor zorgen dat allerlei apparatuur waaronder rolluiken en zonwering op afstand bedienbaar zijn. Met een afstandsbediening, of zelfs met een app! In deze product training leer jij alles over de mogelijkheden en toepassingen van de Somfy producten. Deze kennis kan je gebruiken tijdens het monteren van de zonwering maar ook als je de klant uitlegt hoe de zonwering werkt.

Communicatie training: veel problemen ontstaan vanwege miscommunicatie. Deze problemen kunnen vaak voorkomen worden door net iets anders te communiceren. Als zonwering monteur is dit belangrijk omdat je in de praktijk vaak met de klant contact hebt. Je moet de klant goed kunnen informeren over de verschillende mogelijkheden en advies kunnen geven over de specifieke situatie op locatie. Een zonwering schaf je meestal maar één keer aan, dus het is belangrijk dat je de klant hierin zo goed mogelijk begeleidt. Ook kom je voor het installeren over de vloer bij de klant zelf, het is belangrijk om ook dan altijd netjes te communiceren en keurig te werken.

Hoogwerker certificaat: als zonwering monteur installeer je zonwering op allerlei plaatsen, waaronder buitenzonwering op grote hoogte. Daarom is het belangrijk dat je raad weet met een hoogwerker. Deze kan je vaak in korte tijd halen.

Kortom: in de zonwering techniek valt er een hoop te leren!

Reactie plaatsen