Strevon leidt zij-instromers in de techniek op: de omscholing

Met onze 4 praktische opleidingstrajecten wordt een zij-instromer

omgeschoold tot monteur. Lees hoe het werkt!

Vind personeel via Strevon 


Strevon staat voor een vernieuwde aanpak in het werven en binden van technisch personeel. Door zij-instromers te laten omscholen, lossen we het tekort aan technische vakmensen op en bieden we mensen de kans om hun droom na te jagen.

Wie is dan precies een zij-instromer? Iemand met passie voor techniek en de motivatie om succesvol te worden in een nieuw vakgebied. Hoe zorgen we er dan voor dat iemand volledig mee kan komen in de praktijk? Via Strevon wordt de zij-instromer omgeschoold tot gecertificeerd monteur, door middel van een praktisch opleidingstraject.

Ben je benieuwd hoe de omscholing werkt? Lees het hier!

Hoe werkt het omscholen?

Strevon: Werving, opleiding en detachering van zij-instromers

Een zij-instromer is iemand die zijn of haar huidige baan in een andere branche verruilt voor een baan in de techniek. Wij toetsen tijdens het wervingsproces de motivatie en het werkverleden. Daarnaast voeren we een referentiecheck uit en toetsen we de basiskennis van gereedschap. Blijkt de zij-instromer geschikt voor een beroep als monteur? Dan komt hij of zij in aanmerking voor een baan via Strevon inclusief omscholingstraject.

Omscholing van zij-instromers in de techniek
Allereerst wordt een VCA-Basis of VCA-VOL certificaat behaald. Hierop volgend kan de eerste werkdag worden gepland. 
Snel personeel
Het opleidingstraject en de nieuwe baan worden tegelijkertijd gestart. Door de combinatie van theorie en praktijk ontwikkelt de zij-instromer zich snel tot volwaardig monteur. Tijdens het traject is er regelmatig contact om te evalueren hoe de werknemer zich ontwikkelt. Op basis hiervan worden de opleidingsdagen door Strevon verzorgd en ingepland.

De voordelen.

Omscholingstraject tot installatiemonteur
 • De opleiding wordt volledig door Strevon verzorgd en gefinancierd
  Als werkgever hoef je hier dus niets voor te regelen, dat doen wij voor je. Wij verzorgen de opleidingsinhoud, de locaties en de data. Er wordt gewerkt met een vast opleidingsbudget per persoon. Wanneer er budget over blijkt te zijn, dan wordt er gekeken naar overige mogelijkheden voor deze zij-instromer. 

 • Het doel van het opleidingstraject is om werknemers te laten groeien naar een hoger werk-denkniveau en de juiste certificaten te laten behalen.
  Om dit te kunnen bereiken, werken we samen met vakscholen als Vakwijs, BDA, het ROVC en ROC. De opleidingsdagen worden altijd onder werktijd ingepland. Alleen de VCA wordt vóór de eerste werkdag behaald.

 • Zowel de opleiding als de opleidingsdagen zitten in het tarief verwerkt.
  Dit betekent dat je als werkgever geen directe kosten hebt aan het opleidingstraject. Tevens loop je door de detacheringsconstructie geen risico. Zo heb je na anderhalf jaar een ontwikkeld en gecertificeerde monteur in dienst, zonder dat je hier de nadelen van ondervonden hebt.
  Lees meer over de detacheringsconstructie ⇗

Theorie en praktijk.

Strevon - omscholingstrajecten installatietechniek Doorn

Bij Strevon staat de ontwikkeling van de zij-instromer centraal en we geloven hierbij sterk in de combinatie van theorie en praktijk. Tijdens de opleidingsdagen, waar Strevon de verantwoordelijkheid voor draagt, krijgt de werknemer de theorie aangeleerd.
Daarnaast leert de werknemer in de praktijk. Dit gebeurt onder leiding van jouw ervaren monteurs. Het opleidingstraject zorgt ervoor dat de werknemer de juiste kennis tot zich neemt en in de praktijk wordt deze kennis direct toegepast. Hiermee is het opleidingstraject dus ondersteunend aan de praktijk. 

Handig om te weten ⬇

Strevon investeert in de opleiding, als werkgever investeer je tijd en mankracht. De werknemer kan immers niet vanaf dag 1 alleen op pad. Het is dan ook genoodzaakt om als werkgever voldoende ervaren monteurs in dienst te hebben die de kennis kunnen overbrengen op de zij-instromer.

Kies voor Strevon ✔️

Specialist in het werven, detacheren en opleiden van personeel in de technische sector.

De arbeidsmarkt is volop in ontwikkeling en dit vraagt om een nieuwe aanpak. Door te kiezen voor het omscholen van zij-instromers kies je weer voor groei én bied je deze werknemer een unieke kans. 

Onze 4 praktische opleidingtrajecten.

Strevon werft, detacheert en leidt zij-instromers op binnen 4 technische branches. Iedere branche kent een op maat gemaakt opleidingstraject.

Wil je meer weten over een specifieke branche? Klik dan op het beroep en lees meer over onze werving, detachering en opleiding binnen dit vakgebied. 

- Opleidingstraject tot elektromonteur

- Opleidingstraject tot installatiemonteur

- Opleidingstraject tot zonnepanelen monteur

- Opleidingstraject tot zonwering monteur

Geïnteresseerd of heb je nog vragen?

Aangenaam, mijn naam is Lars van Dee. Accountmanager bij Strevon. Ik kan al je vragen beantwoorden over onze mogelijkheden voor jouw als werkgever.

📞  030 227 4207

📩  [email protected]

50%
Contact aanvraag
Vraag vrijblijvend meer informatie aan over onze werkwijze.
Vraag vrijblijvend informatie aan!
Accountmanager van Strevon - Lars