Technisch personeel vinden via Strevon: De aanpak

We leggen je uit hoe je gemotiveerd en gecertificeerd personeel vindt via Strevon

Vind personeel via Strevon 


Omscholingstraject tot installatiemonteur

Strevon neemt het werven en opleiden van personeel voor je uit handen. Wanneer we een samenwerking aangaan, betekent dat voor jou volledige ontzorging in het vinden van nieuw personeel. We streven er altijd naar om binnen 6 weken een meeloopdag gepland te hebben met een geschikte kandidaat.

Hoe we dat doen? Lees het hier!

De werkwijze

Elektrotechniek kandidaten

Profielschets van het bedrijf en de functie

We brengen allereerst jouw bedrijf en de betreffende functie in kaart door middel van een profielschets. We kijken hier naar bedrijfscultuur en -structuur en stellen een profiel samen waar de kandidaat in moet passen. Zo kunnen we gericht op zoek naar kandidaten die passen bij jouw openstaande functie.
Gemotiveerde en goede kandidaten via Strevon

Wij gaan op zoek naar kandidaten

Door onze marketing expertise weten wij de kandidaten te bereiken die je zelf niet bereikt. Wij spreken doorlopend mensen, omdat we het profiel van de zij-instromer begrijpen en we zo precies weten hoe we hen kunnen bereiken. Tijdens dit wervingsproces spreken we tientallen mensen en voeren we een kritische selectie uit. Zo ontmoet jij alleen de kandidaten in wie we écht potentie zien voor jouw functie.

Strevon kandidaten ontmoeten elektrotechniek

Jij ontmoet de kandidaat en we plannen een meeloopdag

Deze kandidaten beschikken over een stabiel werkverleden, hebben een goede basiskennis van gereedschap, zijn positief door onze referentiecheck gekomen en zijn gemotiveerd om zich te laten omscholen tot monteur. Blijkt er een match? Dan wordt er een meeloopdag gepland. Uit de praktijk moet blijken of iemand echt past bij jouw bedrijf.

Zij-instromer wordt opgeleid

Jouw nieuwe arbeidskracht, ons opleidingstraject

Bevalt het van beide kanten? Dan wordt deze persoon jouw nieuwe arbeidskracht en komen we tot een overeenkomst. Het opleidingstraject en de eerste werkdag worden ingepland. Het certificaat (B-)VCA wordt logischerwijs voor de eerste werkdag behaald. Zodra hij of zij aan het werk gaat, wordt het opleidingstraject via Strevon vervolgt. Hierin word jij volledig ontzorgd: wij regelen de opleiding bij erkende instanties en scholen. Door de combinatie van theorie en praktijk ontwikkelt hij of zij zich snel tot monteur.

Geen risico's bij detachering via Strevon

Geen risico's met een all-in tarief

Gedurende anderhalf jaar is de zij-instromer gedetacheerd via Strevon, tegen een all-in tarief. Dit betekent dat jij geen risico's loopt. Je betaalt een vast bedrag per gewerkt uur. In dit tarief zit alles verwerkt: van opleiding tot verlofdagen. Jij weet dus precies waar je aan toe bent.

Geen risico's bij detachering via Strevon

Van detachering naar dienstverband

Na anderhalf jaar dient het opleidingstraject afgerond te zijn en is de zij-instromer opgeleid en gecertificeerd tot volwaardig monteur. Hiermee wordt de detacheringsperiode afgesloten en komt de monteur bij jou in dienstverband te werken. 

Lees meer over onze opleidingstrajecten ⇗

Het wervingsproces

Werven via marketingkanalen Strevon

1. Op basis van de profielschets zet ons marketing team advertenties online. We adverteren via verschillende marketingkanalen zoals Facebook, Instagram en Google. Door onze expertise weten we precies hoe we doelgroep kunnen bereiken en moeten aanspreken. 

2. De advertenties plaatsen we doelgericht binnen een bepaalde straal vanaf jouw standplaats. Het doel is altijd om een monteur te vinden op max. 30 minuten rijden.

3. De leads komen binnen en wij voeren een kritische selectie uit. We spreken doorlopend kandidaten en we weten daarom precies waar we op moeten letten. We toetsen 't basiskennis gereedschap en het werkverleden van de kandidaat. Ook voeren we een referentiecheck uit en stellen we concrete vragen om te ontdekken of iemand echt passie voor techniek heeft.

4. We streven ernaar om na circa 20 gesprekken een aantal geschikte kandidaten te vinden. We stellen deze kandidaten aan je voor en er wordt een meeloopdag gepland met de meest geschikte kandidaten.

5. Meeloopdag geslaagd? Dan heb jij je nieuwe werknemer gevonden!


Bij Strevon spreken we dus voortdurend de mensen die je zelf niet spreekt. We weten op exact de juiste wijze deze mensen te bereiken, aan te spreken en te enthousiasmeren. 

De voordelen van onze werkwijze

Je hoeft zelf geen vacatures meer te typen, advertenties te plaatsen of sollicitatiegesprekken te voeren. Je kunt nu écht vaarwel zeggen tegen het tevergeefs zoeken naar nieuw personeel. Strevon neemt het werven van je uit handen van A tot Z. Dit is niet alleen sneller dan wanneer je dit proces zelf uitvoert, het levert ook gemotiveerd en gecertificeerd personeel op dat je zelf niet gevonden zou hebben.


Dat verschil zit in onze aanpak en expertise. Is je interesse gewekt?

50%
Contact aanvraag
Vraag vrijblijvend meer informatie aan over onze werkwijze.
Vraag vrijblijvend informatie aan!
Focus op techniek

In welke branche zoek je personeel?

Omscholingstraject tot installatiemonteur

Elektrotechniek

Installatietechniek

Zonnepanelenmonteurs Strevon Dak Duurzaam

Zonnepanelen

Zonwering

Geïnteresseerd of heb je nog vragen?

Aangenaam, mijn naam is Lars van Dee. Accountmanager bij Strevon. Ik kan al je vragen beantwoorden over onze mogelijkheden voor jouw als werkgever.

📞  030 227 4207

📩  [email protected]

50%
Contact aanvraag
Vraag vrijblijvend meer informatie aan over onze werkwijze.
Vraag vrijblijvend informatie aan!
Accountmanager van Strevon - Lars