Van rijinstructeur naar zonnepanelen monteur: opleidingstraject van Xavier

Van rijinstructeur naar zonnepanelen monteur: opleidingstraject van Xavier

Omscholing naar zonnepanelen monteur

Zit je niet op je plek bij je huidige baan? Ben je uitgekeken op je dagelijkse werkzaamheden? Dan ben je vast niet de enige! Zo heeft Xavier gekozen voor het omscholingstraject via Strevon. Jarenlang zat hij niet lekker op zijn plek. Na een aantal jaar werkzaam te zijn als rijinstructeur zocht hij een nieuwe uitdaging waar hij écht blij van werd.

Gratis omscholingstraject via Strevon

Xavier besloot om het in de techniek richting te zoeken. Hij wist alleen nog niet hoe hij deze overstap kon maken zonder de juiste ervaring. “In mijn zoektocht naar een nieuwe baan kwam ik uit op Indeed. Mijn oog viel op het bedrijf Strevon, een detachering- en omscholingsbedrijf in de techniek”, licht Xavier toe. Strevon bood mij de geweldige kans aan om zonnepanelen monteur te worden via een gratis omscholingstraject. “Voor mij was dit natuurlijk dé juiste kans om een nieuwe stap te zetten binnen deze nieuwe branche”.

Werken als zonnepanelen monteur

Als zonnepanelen monteur ben je veel fysiek aan het werk in de frisse buitenlucht. En wist je dat het zeer gezond is om veel buiten te zijn? Daarnaast kom je op verschillende locaties te werken en dat zorgt voor veel afwisseling. Het houdt het werk leuk en uitdagend. Deze voordelen bevielen Xavier wel, waardoor hij achter zijn weloverwogen keuze stond om voor het omscholingstraject te kiezen.

 

Toegevoegde waarde van het opleidingstraject

Naast het omscholingstraject van anderhalf jaar, waar Xavier de nodigde certificaten behaalde om als erkende monteur te werken, kreeg hij een nieuwe werkplek aangeboden bij een zonnepanelen bedrijf Goforsunpower B.V in Rhenen. Eerst had hij een meeloop dag, waarin hij zijn nieuwe collega’s kon leren kennen en de sfeer van het bedrijf kon proeven. Al snel daarna was zijn eerste werkdag een feit en zijn we inmiddels een jaar verder. Hij startte met geen ervaring en nul kennis over zonnepanelen, maar door de combinatie werkend leren is hij snel gegroeid in zijn nieuwe functie.

Baan in de techniek? Start als zonnepanelen monteur!

Ben jij nieuwsgierig geworden en lijkt het jou net zo gaaf om dagelijks bezig te zijn met de installaties van zonnepanelen en laadpalen? Jij kunt samen met collega’s werken aan de verbetering van de omgeving. Bekijk het omscholingstraject tot zonnepanelen monteur!  Xavier licht toe: “Ik realiseerde mij goed dat het een grote stap was, aangezien ik verder nog geen ervaring had in deze branche. Achteraf heeft het goed uitgepakt en ga ik weer met veel plezier naar mijn werk.”

Strevon biedt ook gratis omscholingstrajecten aan in de zonwering, elektrotechniek en installatie. Bezoek de pagina's voor meer informatie.

Over de schrijver
In mijn rol als recruiter spreek ik dagelijks sollicitanten en koppel deze aan de juiste bedrijven. Dit zijn bedrijven waar wij mee samenwerken en die op zoek zijn naar startende monteurs. Het helpen van mensen in hun omscholing geeft mij enorm veel energie. Om startende monteurs te zien ontwikkelen is enorm gaaf en motiverend. Het is betekenisvol werk en je maakt als recruiter echt impact op de levens van startende monteurs. Die impact zit hem in het feit dat ik adviseer in welke opleiding en welk bedrijf het beste bij een monteur past.
Reactie plaatsen