Van pakketbezorger naar zonwering monteur: omscholingsverhaal Ganesh

Van pakketbezorger naar zonwering monteur: omscholingsverhaal Ganesh

‘’Na de tweede werkdag riep ik al dat ik mijn droombaan had gevonden’’ vertelt Ganesh vol enthousiasme wanneer we hem ontmoeten op zijn nieuwe werkplek. Na de lockdown was de maat voor pakketbezorger Ganesh vol. Mensen besloten massaal om het online shoppen te verruilen voor het vertrouwde winkelen in de stad. Met als gevolg? Een stuk minder pakketjes voor pakketbezorgers, zoals Ganesh. Hij licht toe: ‘’Ik had geen stabiel inkomen meer en het voelde als zwaar onbetaald werk, waardoor mijn motivatie verdween.” Gelukkig trof hij op het juiste moment een advertentie aan op Facebook, die hem bracht waar hij nu is.

Nieuwsgierig naar zijn verhaal? Lees zijn omscholingsverhaal hier.

Een nieuwe baan in de techniek

Ganesh heeft veel verschillende banen gehad en uiteenlopende opleidingen gevolgd. Van een kantoorbaan tot leidinggevende in een restaurant, en van een opleiding Accountmanagement tot Logistiek. Vandaag ontmoeten we hem als zonwering monteur en hij vertelt hoe hij hier terechtkwam: “Mijn passie ligt bij muziek en ik ben dan ook af en toe DJ. Binnen die branche had ik eigenlijk een zaak willen beginnen, maar helaas liep ik tegen een muur toen ik me besefte hoeveel geld daarvoor nodig was. Mijn moeder zei toen ‘’Ga maar gewoon werken’’ en dat ben ik toen gaan doen. Na diverse banen kwam ik als laatste uit als pakketbezorger.’’ En precies wanneer hij hier zijn motivatie in verliest, ziet hij een advertentie van Strevon. ‘Een nieuwe baan in de techniek met een gratis omscholingstraject.’ Ganesh realiseert zich dat dit misschien wel perfect bij hem past. ‘’Ik heb een tijdje meubels bezorgd inclusief montage. Ik ervaarde toen de handigheid in het uitmeten en monteren van dingen. Eigenlijk een perfecte vaardigheid voor een baan in de techniek. Ik zag op de website dat je een stabiel salaris zou hebben, dus zodoende solliciteerde ik.’’

Werken in de zonwering - Strevon

Werken als zonwering monteur: een droombaan

Inmiddels is hij drie maanden werkzaam bij Peeters Projectzonwering in Oosterhout als zonwering monteur. Als beginnend monteur houdt hij zich bezig met de service en onderhoud. Hij vertelt: ‘Ik loop bijvoorbeeld zonneschermen langs die 2 jaar oud zijn, om te bepalen of alles nog goed werkt. Ik bepaal dan of er storingen zijn en wat er vervangen moet worden. Later komen we dan terug om het scherm te repareren.’’ De werkzaamheden zijn divers en geen dag is hetzelfde. Ganesh vertelt verder: ‘’Het leukste van mijn werkdag is het contact met de mensen, waar ruimte is om af en toe een grapje te maken. En daarnaast sta je altijd voor een verassing. Elk scherm is namelijk net anders. Je komt soms op plekken waar andere schermen hangen dan die wij oorspronkelijk installeren.  Het is dan een uitdaging om het probleem op te lossen met je eigen materiaal.’’ Ganesh heeft in zijn nieuwe baan dus niet alleen het stabiele inkomen gevonden waar hij naar verlangde, maar ook de uitdaging!

Starten in de techniek zonder ervaring

Ganesh is zijn baan als zonwering monteur gestart zonder relevante ervaring of kennis. Die kans kreeg hij via Strevon. Hij koos voor een gratis omscholingstraject met baangarantie, waar hij vanaf de allereerste dag aan de slag kon als volwaardig medewerker in de praktijk. Dit betekent dat je goed begeleid moet worden vanuit het bedrijf en dat je niet direct alleen op pad wordt gestuurd. Ganesh vertelt ons: ‘’Ik heb vaste maatjes waar ik standaard mee rij. Dit zijn twee hoofdmonteurs met veel ervaring. We hebben veel lol en ik kan hier echt m’n ei kwijt. Het werk wordt eerst voorgedaan en daarna mag je het zelf doen. Zo leer je het wel.’’ Ganesh leert de kneepjes van het vak van zijn collega’s en via het opleidingstraject dat hij, via Strevon, onder werktijd volgt. Ondanks dat hij nog lerende is en nog niet zo lang bezig is, heeft hij toch al een groot aantal leuke klussen achter de rug. ‘’De leukste klus was in een verzorgingstehuis. Als een oud vrouwtje je een high-five wil geven, dan weet je dat je dankbaar werk doet” licht hij toe.

Werken in de zonwering - Strevon

Het leukste van de zonwering techniek

De ideale werktijden, de afwisseling en de uitdaging zorgen ervoor dat Ganesh zijn droombaan heeft gevonden in de zonwering techniek. Hij raadt het dan ook aan iedereen aan! Waarom? ‘’Je moet af en toe op een dak klimmen. De uitdaging zit ‘m in de hoogte en het oplossingsgericht denken. Je maakt van iets ouds iets moois. En wanneer je een heel zwaar scherm, dat bijna onmogelijk is om te dagen, toch blijft hangen. Dan geeft dat echt een voldaan gevoel.’’ Ook het antwoord van zijn begeleider Marco, die nu al zes jaar werkt bij Peeters Projectzonwering, komt overeen: “Geen dag is hetzelfde. De ene dag werk je aan service en onderhoud en de andere dag ben je zonwering aan het monteren en repareren. Je moet creatief zijn en in oplossingen kunnen denken. Het is leuk en afwisselend werk en je bent altijd lekker buiten bezig.’’

En daar houdt het niet op, want er is meer dan alleen het werk zelf. Ganesh vertelt: ‘’We hebben iedere vrijdagmiddag een borrel, waar we laatst bijvoorbeeld ook cocktails en sushi hebben gehad. Vandaag is er een barbecue. Het is bij dit bedrijf gewoon genieten!’’

Werken in de zonwering - Strevon

Durf te dromen: van starter naar hoofdmonteur

We zien Ganesh stralen wanneer hij over zijn werk vertelt en we vragen hem naar zijn opleiding via Strevon. Hij begint: ‘’Ik heb mijn VCA-vol gehaald en binnenkort start ik aan het BE rijbewijs voor de aanhanger. Daarna kan ik zelfstandig een hoogwerker meenemen, wat mijn werk makkelijker maakt.’’ Na het omscholingstraject komt Ganesh in direct dienstverband bij het bedrijf. Hij vertelt zijn plannen voor de toekomst: ‘’Ik wil hoofdmonteur worden. Ik was ooit verantwoordelijk voor een restaurant en het geeft me voldoening als het loopt zoals het moet lopen. Daar kan ik dan voor zorgen.’’ Met de juiste certificaten op zak ziet hij de toekomst straks dus rooskleurig tegemoet, en dat is precies waar we bij Strevon voor gaan.

Wil jij de stap ook zetten en van baan wisselen? Dat kan!

Ben jij door het verhaal van Ganesh ook zo enthousiast geworden over de technische branche? Strevon biedt ook jou de mogelijkheid om je gratis te laten omscholen mét baangarantie. Samen gaan we op zoek naar een geschikte werkgever waar jij je kunt ontwikkelen tot zelfstandig monteur. Neem hier een kijkje en vraag gratis informatie aan. Wij helpen je graag verder om te ontdekken of een baan als zonwering monteur bij je past. Spreken we je snel?

Over de schrijver
In mijn rol als recruiter spreek ik dagelijks sollicitanten en koppel deze aan de juiste bedrijven. Dit zijn bedrijven waar wij mee samenwerken en die op zoek zijn naar startende monteurs. Het helpen van mensen in hun omscholing geeft mij enorm veel energie. Om startende monteurs te zien ontwikkelen is enorm gaaf en motiverend. Het is betekenisvol werk en je maakt als recruiter echt impact op de levens van startende monteurs. Die impact zit hem in het feit dat ik adviseer in welke opleiding en welk bedrijf het beste bij een monteur past.
Reactie plaatsen