Heikoop Installatiebedrijf monteur - Strevon

Alle Technische MBO opleidingen

Werken-in-de-techniek

Techniek opleidingen op MBO niveau zijn de toekomst

Kiezen voor de techniek geeft jou vrijwel zeker baangarantie want de vraag naar goed technisch personeel is groot, en met het volgen van een MBO opleiding techniek geef je je carrière een vliegende start. Bij de meeste MBO opleidingen leer je in de praktijk, dus je maakt direct kennis met het vak dat je gaat uitoefenen. Via Strevon kun je omscholingstrajecten volgen waarbij je het vak volledig in de praktijk leert. Ideaal wanneer stilzitten in de schoolbanken niet jouw ding is! Daarnaast loop je geen financieel risico want je krijgt een mooi salaris en aan het einde van je opleiding beschik jij over een afgeronde BBL-opleiding. Wil je meer weten over de technische mbo opleiding van Strevon? Neem dan contact op. 

Werken-in-de-techniek

Technische beroepen hebben de toekomst

MBO techniek opleidingen leiden je op voor een kansrijk beroep. Het maakt hierbij bijna niet uit welke opleiding je kiest. Techniek is de toekomst! Technische banen komen er alleen maar meer, doordat de techniek blijft ontwikkelen en de branche vol voor innovatie gaat. 

Technische beroepen 

Autotechniek
Binnen de autotechniek kun je een opleiding basistechnicus personenauto’s volgen, of een opleiding allround technicus personenauto’s. Op niveau 4 is er ook de opleiding technisch specialist personenauto’s. Bij de bedrijfsautotechniek heb je de opleidingen basistechnicus bedrijfsauto’s, allround technicus bedrijfsauto’s en technisch specialist bedrijfsauto’s. Binnen de carrosserietechniek onderscheiden we de opleidingen autoschadehersteller, autospuiter, eerste schadehersteller en eerste autospuiter.

Elektrotechnische opleidingen
De elektrotechniek is een grotere branche binnen de techniek, en hierbinnen zijn er dan ook verschillende opleidingen. Begin op niveau 2 als monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit, of kies één van de opleidingen op niveau 3 of 4.Op niveau 3 zijn er de opleidingen eerste monteur elektrotechnische industriële installaties en systemen, of eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit. In de techniek opleidingen mbo 4 kun je kiezen voor technicus elektrotechnische industriële installaties en systemen, technicus elektrotechnische installaties woning en utiliteit, of technicus elektrotechnische systemen.

Installatietechnische opleidingen 
Kies je voor de installatietechniek, dan heb je keuze uit de opleidingen monteur werktuigkundige installaties, eerste monteur utiliteit, eerste monteur woning en werkvoorbereider installaties. Binnen de mechatronica zijn er de opleidingen (eerste) monteur elektrotechnische systemen, (eerste) monteur mechatronica, of technicus mechatronica systemen. 

Middenkader engineering opleidingen
In het middenkader engineering zijn er de opleidingen technicus engineering, middenkaderfunctionaris bouw, middenkaderfunctionaris bouw en infra, en middenkaderfunctionaris infra, allemaal techniek opleidingen mbo niveau 4.Tot slot weer een opleiding van de mbo 4 opleidingen techniek: die tot technisch leidinggevende, waarin jij de spil bent die het overzicht behoudt en zorgt dat iedereen zijn werk doet.

In technische opleidingen op MBO niveau is dus alle keuze! 

Icoon Omscholingstraject tot technisch beroep Strevon

Alle technische MBO opleidingen

Techniek opleidingen MBO zijn er op verschillende niveaus. Op niveau 2 word je assistent monteur, en zul je enkele werkzaamheden zelfstandig uitvoeren. Op niveau 3 werk je zelfstandig als monteur, en leer je al wat meer werktekeningen begrijpen. Bij mbo 4 techniek opleidingen werk je volledig zelfstandig, en zul je ook meer analytisch bezig zijn. Je begrijpt de werktekeningen en past dit begrip toe tijdens je werk. De meeste MBO opleidingen kun je als BBL volgen waarbij je dus gedeeltelijk in de praktijk aan de slag gaat. Hoe hoger het niveau, hoe meer theorie erbij komt kijken. Je kunt uiteraard ook van het ene niveau doorstromen naar een volgend niveau. Wil je toch liever voor een HBO opleiding in de techniek gaan? Bekijk dan deze pagina. 

bbl leerling gezicht voor mijn bedrijf

Omscholing naar de techniek met Strevon

Wil je een bouw opleiding MBO of een opleiding techniek MBO doen? Kijk ook eens naar de omscholingstrajecten van Strevon. Je gaat dan in de praktijk aan de slag bij een leuke baan. Vanaf dag één ontvang je salaris, en de opleidingen zijn voor jou geheel kosteloos! Je leert het vak van ervaren collega’s die klaarstaan om jou alles te leren, en je hoeft niet de schoolbanken in. Volg bijvoorbeeld een omscholingstraject naar de elektrotechniek, of word loodgieter of cv monteur met de opleiding installatietechniek. Heb je een opleiding bouw niveau 2 gedaan? Dan is een doorstroming naar een van de techniek opleidingen MBO wellicht een mooie volgende stap!

Vacatures in de techniek

In de techniek zijn er veel vacatures en Strevon heeft ook veel BBL-vacatures voor in de techniek. De salarissen in de techniek zijn erg goed, en er zijn altijd veel doorgroeimogelijkheden. De cao metaal en techniek is vernieuwd waarbij goede afspraken zijn gemaakt, onder meer over vaste momenten van loonsverhoging. Ben je nog niet overtuigd van de hoeveelheid uitdagende vacatures? Kijk dan snel naar de actuele vacatures in de elektrotechniek en ons totaaloverzicht van alle vacatures in de installatietechniek.

Veel gestelde vragen over techniek opleidingen MBO:

Wat is MBO techniek?
Bij een MBO techniek opleiding leer jij verschillende dingen te monteren, installeren, onderhouden of repareren. Je leert hoe producten en processen in elkaar zitten, en gaat aan de slag in een technisch beroep.


Wat is BBL in techniek opleidingen?
BBL staat voor beroeps begeleidende leerweg. Je gaat dan aan het werk bij een (technisch) bedrijf en leert daar jouw beroep. Zo doe je gelijk praktijkervaring op en kun je direct aan de slag met de kennis die je aangeboden krijgt.