Zij-instromers in de elektrotechniek

Gemotiveerd personeel vinden voor jouw bedrijf in de elektrotechniek?

Wij werven en leiden zij-instromers op binnen de elektrotechniek

Lees hoe het werkt
Vind personeel 
Strevon: Werving, opleiding en detachering van zij-instromers

Snelle werving en opleiding van
zij-instromers 

Na een doelgericht wervingsproces wordt de
zij-instromer met ons speciaal ontwikkelde opleidingstraject opgeleid tot elektromonteur.

Meer dan 50 technische bedrijven werken met ons

20+ samenwerkingen
met elektrotechnische bedrijven

We hebben een sterke focus op elektrotechniek.
Dit stelt ons in staat om bedrijven en kandidaten echt te begrijpen en te kunnen helpen.

Werkgever in de elektrotechniek?

Als elektrotechnisch bedrijf ben je waarschijnlijk bezig met ontwerp, realisatie en onderhoud van elektrotechnische installaties. Een breed vakgebied, waarin duurzaamheid een belangrijk thema is en waar elektrotechnische installaties steeds groter en complexer worden. Als werkgever krijg je dus met verschillende uitdagingen te maken. Naast deze uitdagingen, kampt bijna ieder bedrijf ook met een tekort aan personeel. Hierdoor kom je bij complexe klussen al snel handen tekort en lopen je doelstellingen in gevaar. Herkenbaar? Laat ons je helpen.

Omscholingstraject tot installatiemonteur

Strevon lost het personeelstekort bij elektrotechnische bedrijven op door een vernieuwende aanpak. Onze focus ligt op latent werkzoekenden die bereid zijn hun huidige vaste baan te verruilen voor een baan in de techniek. Mensen met de juiste motivatie, maar zonder ervaring in de elektrotechniek: zij-instromers. Wij leiden deze mensen op, zodat jouw nieuwe werknemer na anderhalf jaar een volwaardig, gecertificeerd elektromonteur is.

✔️ Strevon: specialist in het werven, detacheren en opleiden van personeel in de elektrotechniek. Stop met het tevergeefs zoeken naar personeel en focus je weer op de groei van het bedrijf met onze hulp!

Hoe werkt het?

Strevons wervingsproces

Het wervingsproces

Wanneer je als elektrotechnisch bedrijf een samenwerking aangaat met Strevon, dan is ons doel om binnen 6 weken een geschikte kandidaat aan je voor te stellen. Deze kandidaat is met zorg geselecteerd voor jouw functie, na een kritische selectieronde waarbij we tientallen mensen hebben gesproken. Na deze ontmoeting wordt een meeloopdag gepland. Pakt het positief uit? Dan wordt dit jouw nieuwe werknemer.

Detacheringsperiode en opleidingstraject

Middels een detacheringsconstructie gaat de zij-instromer bij jou aan de slag. Je betaalt een all-in tarief per gewerkt uur. Strevon verzorgt en betaalt het volledige opleidingstraject en neemt alle risico's op zich. Jij weet dus precies waar je aan toe bent en loopt geen risico. Vóór de eerste werkdag van de werknemer wordt het VCA-certificaat gehaald. Vervolgens wordt de eerste werkdag gepland en start het opleidingstraject. De ontwikkeling van de werknemer staat hierbij centraal: door de combinatie van theorie en praktijk ontwikkelt de zij-instromer zich snel tot gecertificeerd elektromonteur. Na anderhalf jaar dienen alle certificaten behaald te zijn en loopt de detacheringsperiode af. Je neemt de werknemer nu geheel kosteloos over.

Meer lezen over deze aanpak? ⬇

Zij-instromers: wat mag je van hen verwachten?

Bij Strevon werven we niet zomaar personeel. We streven naar een gemotiveerde zij-instromer die na anderhalf jaar goed is in het vak, door de combinatie van de praktijk en de theorie van 't opleidingstraject.

Een zij-instromer..

 • Is gemotiveerd, vastberaden en wil leren. Hij of zij is gemotiveerd om het vak van elektrotechniek eigen te maken. De zij-instromer weet nog niet hoe je elektra aanlegt, maar wil dit wel graag leren.
 • Heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Dit blijkt uit zijn of haar werkverleden en levensfase. Doorgaans heeft men een gezin en een woning en door deze verantwoordelijkheden neemt hij of zij een nieuwe baan uiterst serieus.
 • Wil werken in de techniek, maar heeft nog niet de juiste kennis en opleiding. Strevon faciliteert dit.


Een zij-instromer ziet omscholen en werken via Strevon echt als een tweede kans. Dé kans om eindelijk zijn of haar passie te volgen: een baan in de (elektro)techniek. De motivatie is er, de kennis brengen wij ze bij.

De omscholing.

 • De zij-instromer wordt door Strevon opgeleid. Wij regelen daarvoor alles: van locaties tot data. In het all-in tarief zit zowel de opleiding als de opleidingsdagen verwerkt. Jij hoeft hier dus niets voor te regelen, dat doen wij voor je.
 • Op theoretisch niveau wordt er door ons aandacht besteed aan de zij-instromer. In de praktijk kan de werknemer deze kennis direct toepassen.
  We geloven in de combinatie van theorie en praktijk want onze ervaring leert dat men zich zo snel ontwikkelt tot volwaardig monteur.
 • De opleiding vindt plaats op goede en complete opleidingslocaties. Locaties waar onze zij-instromers de kennis persoonlijk geleerd krijgen, zijn: Amsterdam, Den Bosch, Schiedam, Apeldoorn en Maarssen.
 • De zij-instromer wordt opgeleid bij erkende instanties en scholen.
  De zij-instromer wordt opgeleid door erkende docenten en trainers.


Door onze omscholing is je nieuwe werknemer binnen anderhalf jaar volledig gecertificeerd tot elektromonteur. Hieronder valt:

  ✓ VCA-certificaat.
  ✓ Elektrotechniek woning bouw 
  ✓ Elektrotechniek (kleine) utiliteit.


Meer weten over de inhoud van het opleidingstraject? Lees hieronder verder!

Het opleidingstraject.

Tijdens het opleidingstraject leert de zij-instromer alles wat hij of zij moet weten om vakbekwaam aan de slag te kunnen als elektromonteur. Het traject is gericht op:

✔ Laagspanningsinstallaties
✔ Middenspanningsinstallaties
✔ Verlichting
✔ Noodverlichting
✔ Aardings- en overspanningsinstallatie

Wat leert een zij-instromer tijdens het opleidingstraject? We lichten het kort toe.

1. Elektrotechniek Woningbouw 1

Tijdens de eerste vakmodule maakt de zij-instromer kennis met de basisbegrippen en handelingen binnen de elektrotechniek en leert hij of zij omgaan met de juiste gereedschappen en materialen. De zij-instromer leert elektrische (woning)installaties te begrijpen, aan te leggen en uit te breiden. Er wordt kennis gemaakt met het werken met buisinstallaties, men leert over installatietekeningen en stroomkring-, bedradings- en installatieschema's. Het aansluiten van kabels, het aanleggen van lasdozen en 't maken van lasverbindingen: het is allemaal slechts een greep uit de vaardigheden en theorie die de zij-instromer beheerst na deze opleiding.

Opleiden en werven van zij-instromers

2. Elektrotechniek Woningbouw 2

Tijdens het tweede onderdeel leert de zij-instromer het maken van een kabelinstallatie. Hij of zij leert hier onder andere over de opbouw van de kabelinstallatie (enkelpolig en wissel), hoe je met de juiste meetinstrumenten (bijvoorbeeld een duspol) spanning, stroom en weerstand meet en welke veiligheidsmaatregelen er toegepast dienen te worden. De zij-instromer kan nu alle draadkleuren toepassen en de functie benoemen, een doorbel tester gebruiken om storingen te lokaliseren én herkent de gevaren van werken met elektriciteit. Het biedt de perfecte basis voor een langdurige carrière als elektromonteur.

Strevon: Werving, opleiding en detachering van zij-instromers

3. Elektrotechniek Kleine utiliteit

Tot slot leert de zij-instromer bij de 'Kleine utiliteit' hoe hij of zij een complete installatie van 3 fase groepenkast tot werkende motor moet aansluiten. Hij of zij leert hoe je elektronische installaties aanlegt of uitbreidt. De zij-instromer maakt kennis met het lezen van hoofd- en stuurstroom, leert over de opbouw van lichtinstallaties en doet componentenkennis op.

Kies voor Strevon ✔️

Specialist in het werven, detacheren en opleiden van personeel in de technische sector.

Als werkgever betaal je een all-in tarief per gewerkt uur. Je hebt dus geen extra kosten aan de opleiding.
Na anderhalf jaar is je nieuwe werknemer omgeschoold en volledig gecertificeerd tot elektromonteur. 

Quinten omscholing Elektrotechniek - Strevon

Dit is Quinten. Van logistiek naar elektrotechniek.

Quinten heeft zich via Strevon laten omscholen tot elektromonteur. Hij heeft een opleiding in marketing gedaan, is vervolgens in de logistiek beland maar jaagt nu toch zijn droom na: werken in de techniek. Via Strevon kreeg hij deze kans. Wil jij ook personeel zoals Quinten vinden?

Vind ook personeel 

Wanneer past je bedrijf bij ons?

 • Je zoekt personeel in de elektrotechniek en kan hierin snel schakelen. 
  Je hebt nieuwe mensen nodig om je team(s) te versterken of te verjongen, want je streeft naar groei van 't bedrijf. Wil en kan je snel schakelen? Dan biedt Strevon voor jou de uitkomst. 
 • Je staat open voor monteurs die nog geen ervaring hebben, maar die willen leren en vastberaden zijn. Dit laten ze zien door hun huidige vaste baan te verruilen voor een nieuwe baan in de techniek.
 • Je weet dat zowel jij als de  een investering doen voor de lange termijn. Hierdoor beschouw je de zij-instromer vanaf dag 1 als volwaardig medewerker en komt hij of zij niets tekort.
 • Je beschikt over voldoende personeel om de zij-instromer in te werken.
  Je hebt minimaal 8 monteurs in dienst, waaronder minimaal één zelfstandige monteur die de zij-instromer het vak bij kan brengen. Door de combinatie van theorie en praktijk ontwikkelt de zij-instromer zich snel tot monteur.
 • Je bent gevestigd in de regio: Rotterdam, Amsterdam, Den Haag of Utrecht.


Herken jij je bedrijf in deze punten? Dan ontmoeten we je graag!

Heb je nog vragen?

Hoe lang duurt het wervingsproces?

Nadat we samen zijn overeengekomen dat we een samenwerking aangaan, duurt het wervingsproces gemiddeld 6 tot 8 weken. Hou er rekening mee dat een medewerker meestal te maken heeft met een huidig (vast) contract en dat er naast de wervingsperiode dus nog tijd kan volgen voordat hij of zij daadwerkelijk bij je aan de slag gaat. Onderaan de streep is ons wervingsproces een stuk sneller dan wanneer je zelf werft én bespaart het je een hoop tijd en geld.

Hoe kan het dat jullie wel snel personeel kunnen leveren?

Door te kiezen voor een andere aanpak. Onze focus ligt op latent werkzoekenden die bereid zijn hun huidige vaste baan te verruilen voor een baan in de techniek. Mensen met de juiste motivatie, maar zonder ervaring in de techniek. We noemen hen zij-instromers. We snappen het profiel van de zij-instromer en door onze marketing expertise weten we hen te bereiken. We spreken dagelijks doorlopend geschikte kandidaten. Door onze jarenlange ervaring weten we de juiste vragen te stellen om écht te kunnen bepalen of een kandidaat bij jouw functie past.

Wordt een zij-instromer opgeleid voor het starten van de baan?

Nee, het opleidingstraject wordt gestart wanneer jouw nieuwe medewerker bij je begint. De theorie van het opleidingstraject is ondersteunend aan hetgeen dat hij of zij leert in de praktijk. Het is dus belangrijk dat je voldoende monteurs hebt die de zij-instromer het vak kunnen leren. Doorgaans raden we aan om een zij-instromer aan te nemen wanneer je minimaal 8 monteurs in dienst hebt, zodat je zeker weet dat je voldoende capaciteit hebt om de zij-instromer in te werken.

Werkt de medewerker direct bij mij in dienstverband?

Nee, de medewerker wordt allereerst gedetacheerd via Strevon voor circa anderhalf jaar. In deze anderhalf jaar loop jij dus geen enkel risico. Tegen een all-in tarief wordt je nieuwe medewerker door ons omgeschoold. Na anderhalf jaar is hij of zij gecertificeerd monteur en eindigt de detacheringsperiode. Je neemt hem of haar nu wel in direct dienstverband aan.

Waarom detacheren via Strevon?

Je hoeft zelf geen advertenties meer te plaatsen en geen sollicitaties uit te voeren. Kortom: je stopt met het tijd spenderen aan het tevergeefs zoeken naar personeel. Dit geeft jou weer de tijd om te focussen op andere zaken. Maar wat zijn de voordelen wanneer we iemand gevonden hebben en hij of zij via Strevon gedetacheerd wordt aan jullie? Dat leggen we je uit:

Je betaalt per gewerkt uur een all-in tarief. Dit betekent:
✓ Opleiding wordt geregeld en betaald door Strevon;
✓ Opleidingsdagen worden doorbetaald door Strevon;
✓ Ziekterisico ligt volledig bij Strevon en ook vakantie wordt door ons betaald;
✓ Kosteloos overnemen na de detacheringsperiode;
✓ Je hebt gegarandeerd een medewerker van 40 uur per week;
✓ Collectieve verplichte vrije dagen van opdrachtgever worden doorbetaald;
✓ Vanaf dag één bouwt hij of zij pensioen op.

Kortom: jij loopt geen risico en weet precies waar je aan toe bent, en ook de medewerker profiteert van veel voordelen.

In welke branches zijn jullie werkzaam?

Wij werken alleen in de techniek. Binnen de techniek hebben we focus op 4 sectoren:

- Elektrotechniek
- Installatietechniek
- Zonnepanelen
- Zonwering

Door onze sterke focus kennen we de markt en tevens werken we met passie binnen deze branche.

Geïnteresseerd of heb je nog vragen?

Aangenaam, mijn naam is Lars van Dee. Accountmanager bij Strevon. Ik kan al je vragen beantwoorden over onze mogelijkheden voor jouw als werkgever.

📞  030 227 4207

📩  [email protected]

50%
Contact aanvraag
Vraag vrijblijvend meer informatie aan over onze werkwijze.
Vraag vrijblijvend informatie aan!
Accountmanager van Strevon - Lars