Samenwerken met Strevon: Homan heeft twee nieuwe zij-instromers in dienst

Samenwerking sinds 2022

Gevestigd in 

Mijldrecht

11+ monteurs

in dienst

2 zij-instromers

geplaatst via Strevon

Actief in 

de elektrotechniek
“Strevon is de schakel waarmee wij een nieuwe doelgroep van zij-instromers bereiken”, vertelt Monique Balte, de HR-adviseur van Homan.

Homan is een middelgroot bedrijf dat actief is binnen de specifieke markt van tijdelijke elektrotechnische installaties. Ze leveren onder andere stroom voor evenementen, kermissen, asielzoekerscentra en feestverlichting in winkelstraten. Dit familiebedrijf uit Mijdrecht bestaat uit ongeveer 40 mensen, waarvan er elf vaste monteurs in dienst zijn. Daarnaast werken ze met een ruime flexibele schil van zzp'ers en tijdelijke krachten. Met 85 jaar aan ervaring is Homan uitgegroeid tot specialist op het gebied van tijdelijke elektrotechnische installaties.

Homan: een innovatief en groeiend bedrijf in de elektrotechniek

Het aanbod van Homan groeit steeds meer. "Tijdens de coronaperiode begonnen we met het leveren van stroom voor teststraten en het monteren van zonnepanelen. We hadden nooit verwacht dat we het zo druk zouden krijgen", vertelt Monique. In de lente en zomer neemt het aantal festivals en evenementen toe, wat zorgt voor extra aanvragen. Hierdoor is Homan voortdurend op zoek naar nieuw personeel, wat in de techniekbranche, waar veel vacatures zijn, een grote uitdaging vormt.

Om deze uitdagingen aan te gaan, werkt Homan met een vast team van inleenkrachten waarop ze kunnen bouwen. "Ons netwerk is sterk en mensen komen graag terug omdat we hen veel uitdaging bieden en goede referenties geven", vertelt HR-adviseur Monique. "We ontvangen veel positieve reacties van onze monteurs. Ze vinden het werk afwisselend en leuk. Thuis vertellen ze vol trots: Dankzij mij verliep de Tilburgse Kermis veilig! Ik heb alles goed aangelegd. Dat is geweldig!"

Het aantrekken van nieuw personeel in een uitdagende arbeidsmarkt

De werving van nieuw personeel is een uitdaging in de huidige arbeidsmarkt. Potentiële werknemers komen bij Homan via verschillende kanalen binnen. Ze solliciteren rechtstreeks via de werkenbij-website van Homan of horen van vrienden over openstaande posities. Homan werkt ook samen met verschillende recruiters en Wij Techniek. "Wat ons onderscheidt van anderen, is ons uitstekende werkgeverschap. We bieden ontwikkelingsmogelijkheden, verzorgen opleidingen en koesteren onze medewerkers", aldus Monique. Ondanks deze inspanningen ondervindt Homan echter een tekort aan nieuw personeel via deze kanalen.

"Recruitment is tegenwoordig een vak apart. We krijgen te weinig nieuwe aanwas binnen en we willen juist groeien."

Monique - HR-adviseur bij Homan

Samenwerken met Strevon: de sleutel voor nieuw personeel

Homan blijft voortdurend op zoek naar nieuw personeel om aan de toenemende vraag naar hun diensten te voldoen. "Om actief te blijven en een breed scala aan kandidaten aan te trekken, moeten we samenwerken met verschillende partners en recruitment bureaus", legt Monique uit.

Het eerste contact met Strevon kwam tot stand tijdens een telefoongesprek. "Normaal gesproken ben ik niet zo'n fan van acquisitiegesprekken. Als ik iets nodig heb, ga ik zelf op zoek. Maar Strevon maakte indruk met hun enthousiasme en liet me niet meer los." In het begin had Monique haar twijfels, maar gezien de groeiende behoefte aan nieuwe medewerkers besloot ze toch de samenwerking met Strevon aan te gaan. “Ik was terughoudend vanwege de investering, maar na een half jaar heb ik toch de samenwerking opgestart.”

Strevon ondersteunt bij het opleiden van onervaren medewerkers

In 2022 is Homan een samenwerking aangegaan met Strevon, wat al snel vruchten afwierp. "Het is geweldig dat Strevon verantwoordelijk is voor het opleiden en ontwikkelen. Momenteel hebben we al twee zij-instromers in dienst, dus de samenwerking is nu al een succes" aldus Monique.


Als familiebedrijf zet Homan zich graag in voor de groei van hun medewerkers. "We werken met persoonlijke ontwikkelplannen en zorgen ervoor dat medewerkers de vereiste certificaten behalen. Homan staat ook open voor onervaren medewerkers. Het is een uitdaging, omdat elektrotechniek niet snel aan te leren is. Alleen kunnen we dat niet. Het is fantastisch dat Strevon nu dit aspect op zich neemt."

Gemotiveerde zij-instromers voor langdurige samenwerking

Strevon levert gemotiveerde zij-instromers die bij Homan aan de slag gaan. Wat betekent een zij-instromer voor Monique? 

 "Voor mij is een zij-instromer iemand die graag een nieuw vak wil leren. Ze zijn gemotiveerd en willen graag aan het werk. We kiezen kandidaten waar we potentie in zien, omdat we geloven in een gezamenlijke investering in de toekomst, zowel voor de zij-instromer als voor Homan Group."

Monique - HR-adviseur bij Homan

Strevon stelde in totaal zes monteurs voor aan Homan, waarvan er nu twee werkzaam zijn. "Serkan was de eerste en het voelde meteen goed. Hij is enthousiast en past goed bij ons bedrijf. Hij toont veel inzet om een waardevolle collega te zijn. Naast zijn toewijding, neemt hij deel aan werkborrels en legt hij contacten met collega's. Vervolgens stelde Strevon ons Tofan voor. Hij werkt nu al enkele weken bij ons en voelt zich steeds meer thuis in zijn werkzaamheden en het team” licht Monique toe.


Monique geeft aan dat ze vrij ongeduldig is, maar volgens haar ging het wervingsproces van Strevon erg snel. Daar vertelt ze over: “De eerste zij-instromer werd na drie weken voorgesteld. De week daarna kwam hij al een dag meelopen om te kijken of het werk hem beviel." Monique is blij dat het wervingsproces zo snel verloopt. Hierdoor hadden we binnen iets meer dan een maand al een zij-instromer via Strevon aan ons team toegevoegd.”

De ervaring van Homan met de eerste zij-instromers

Homan heeft op dit moment twee zij-instromers in dienst. Wat zijn de voordelen hiervan? "De zij-instromers ondersteunen ons bij de werkzaamheden, waardoor de werkdruk voor onze monteurs wordt verlicht. Daar zijn we heel blij mee" vertelt Monique enthousiast.

Homan begrijpt dat deze medewerkers nog niet volledig ervaren vakmensen zijn. Daarom is voldoende begeleiding belangrijk. "De zij-instromers willen graag leren. Onlangs vroeg Serkan bijvoorbeeld of hij ook ervaring kon opdoen met het installeren van zonnepanelen. We regelen dat dan meteen. Het is een wisselwerking waarin we investeren in de ontwikkeling van de zij-instromers en zij hun interesse en werkinstelling tonen."

Monique hoopt dat de zij-instromers bij Homan blijven werken. "Daarom betrekken we ze bij alles, ook binnen het team. Onze monteurs geven hen een eerlijke kans en dragen zoveel mogelijk kennis over. We hebben regelmatig bijeenkomsten waar we samen aan tafel zitten. Op die manier zorgen we voor een succesvolle samenwerking."

Kies voor een snelle, nauwkeurige en duidelijke samenwerking

In eerste instantie trok de interessante doelgroep Monique naar Strevon. Nu merkt ze dat Strevon haar op andere manieren helpt.

"Recruitment is een compleet ander vak geworden. Voorheen deed ik het er gewoon bij, maar nu kost het veel meer tijd. Daarom heeft Homan op alle fronten ondersteuning nodig. Strevon is voor ons de schakel naar een nieuwe doelgroep en dat is erg waardevol. Dankzij deze samenwerking bieden we zij-instromers een plek binnen ons bedrijf."

Monique - HR-adviseur bij Homan

De samenwerking bevalt haar goed. “Het contact is snel en duidelijk. Strevon is een jonge organisatie en dat spreekt me aan. Ze zijn enthousiast en hanteren een informele aanpak."

Strevon biedt zij-instromers een omscholingstraject met een vaste baan. Het wervingsproces verloopt snel en volgt een goed doordacht stappenplan. “De snelle manier van werken bevalt me goed, omdat het erg laagdrempelig is. Zij-instromers komen een dag meelopen en daarna nemen we een beslissing. Zeggen we ja? Dan kunnen ze direct aan de slag. Daarom raak ik een samenwerking met Strevon aan iedereen aan. Het is snel en efficiënt”, vertelt Monique.

Hoe vervult jouw bedrijf zijn vacatures?

De arbeidsmarkt is krap en de situatie zal niet snel verbeteren. Technische vacatures blijven lang openstaan en dit belemmert de groei van je bedrijf. Kies je voor zij-instromers? Dan krijg je direct extra hulp voor je werkzaamheden en investeer je in de toekomst van je bedrijf.


Ben je benieuwd naar wat een zij-instromer voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met Strevon en ontdek de mogelijkheden!
50%
Laten we bespreken wat zij-instromers voor jouw bedrijf kunnen betekenen!
Vraag meer informatie aan  ➜