Elektromonteur dEP via Strevon

dEP Sfeerontwerpers vond binnen 5 maanden drie nieuwe
elektromonteurs via Strevon.

Samenwerking sinds 20 mei 2022

Gevestigd in 

Waddinxveen

40+ medewerkers

in dienst

3 zij-instromers

geplaatst via Strevon

Actief in 

de elektrotechniek
“Strevon heeft een reëel beeld van ons bedrijf in kaart gebracht, waardoor ze kandidaten hebben gevonden passend bij onze cultuur.”
Dat zijn de woorden van Ronald, Coördinator Montage bij dEP Sfeerontwerpers, een elektrotechnisch bedrijf dat al ruim 40 jaar sfeer aanbrengt in de vorm van licht en geluid voor diverse horecazaken, retail bedrijven, casino’s en exclusieve woonhuizen. Van tekening tot uitvoering. Met een team van eigen elektromonteurs creëren zij op landelijk en internationaal niveau een unieke sfeer met licht en geluidsinstallaties wat een gevoel oproept bij iedere bezoeker. 

De uitdaging

dEP was al een aantal jaar hard op zoek naar extra personeel. “Net voor de corona crisis werd het schreeuwend druk, waardoor we ieder handje konden gebruiken” vertelt Ronald die verantwoordelijk is voor de operationele planning.

Ze deden beroep op verschillende uitzendbureau’s, waardoor ze het vaste team tijdelijk konden versterken. Al gauw bleek dat deze mensen niet waren opgeleid en onvoldoende kennis hadden over de elektrotechniek. “Dat is het risico wat je loopt met een algemeen detacheringsbureau die alle branches bedient. Ze schuiven met mensen en verdienen daar geld aan” licht Ronald toe. Een aantal werknemers zijn van het uitzendbureau toegevoegd aan het team van dEP, maar geen van allen vervult de functie als elektromonteur.

dEP beschikte zelf niet over de capaciteit om eigen mensen op te leiden. Ze deden beroep op een aantal scholen om samen te werken met bbl-ers, maar ook daar zie je een flinke verschuiving van mensen die kiezen om door te studeren naar het HBO. Toen werd het een echte uitdaging. Hoe kon dEP hun eigen vaste monteur groep uitbreiden met personeel die de juiste motivatie had om het vak te leren? 

De oplossing
dEP zocht vier nieuwe monteurs die elk samen een team kunnen vormen met een hoofdmonteur. Ze stonden open voor het intern opleiden van personeel, maar waren te klein om dat zelf te faciliteren. Op het moment dat dEP in aanmerking kwam met Strevon en erachter kwam dat wij hen kon helpen door zij-instromers op te leiden en te ontwikkelen tot gecertificeerde monteurs, zijn ze het gesprek aangegaan.

“Het kennismakingsgesprek gaf me direct een prettig gevoel. De communicatie was open, het verhaal was reëel en voor mij vooral belangrijk: zonder borstklopperij.” 

Ronald - Montage Coördinator bij dEP Sfeerontwerpers

Op 20 mei 2022 ging de samenwerking van start. Tijdens een profielschets werden de wensen en behoeften van het profiel in kaart gebracht. Voor dEP was het belangrijk dat de zij-instromer de drive had om een vak te leren, dat hij/zij echt paste bij het team en wist hoe die met gereedschap moest omgaan. Ook is dEP een mensenbedrijf, waar monteurs de vrijheid krijgen om hun eigen creativiteit te laten zien. Daar horen loyale mensen bij die de verantwoordelijkheid kunnen dragen om met die vrijheid om te gaan. Vanuit dat beeld konden we een wervingscampagne opzetten. 

Na 2,5 week stelde we de eerste kandidaten voor. “Wat me opviel is dat Strevon ook aangeeft wanneer het gewoon niks wordt. Ze zijn eerlijk, daar hou ik van. Een ander detacheringsbureau had de gevonden kandidaat waarschijnlijk geplaatst en een factuurtje toegestuurd” licht Ronald toe wanneer hij vertelt over de kennismakingsgesprekken.

Wat voor dEP voorop stond was de klik tussen de monteur en de zij-instromer, zij worden tenslotte één team. Om daarachter te komen vonden er kennismakingsdagen plaats waarbij een zij-instromer een dagje meeloopt met de hoofdmonteur en de werkzaamheden ervaart. Ronald vertelt: “Uiteindelijk ben ik niet degene die de knoop doorhakt. Dat doet de hoofdmonteur zelf. Het is lastig voor hem om de zij-instromer te beoordelen omdat je snel geneigd bent om naar het niveau te kijken. Toen ik de vraag stelde: zou je met deze persoon 40 uur per week kunnen werken? En toen dat antwoord ja was, wist ik zeker dat er een klik was.”

Ook hulp bij het vinden van personeel voor jouw bedrijf?

50%
Meer informatie aanvragen.
Vraag vrijblijvend meer informatie aan om de mogelijkheden te bespreken.

Vraag meer informatie aan  ➜ 

Your information is safe with us
Het resultaat
dEP heeft via Strevon binnen vijf maanden drie nieuwe monteurs verwelkomt in het team: Whitley, Thijmen en Arno. Ze draaien mee in het team en ondersteunen de hoofdmonteurs bij de werkzaamheden die ze daarvoor alleen uitvoerden.

“Je hebt hoop dat je geschikte kandidaten vindt, maar je blijft ook realistisch omdat je weet hoe moeilijk het is in deze markt. Ik heb het getroffen met deze drie zij-instromers.”

Ronald - Montage Coördinator bij dEP Sfeerontwerpers

Whitley is de eerste vrouw die dEP heeft aangenomen als monteur. “Ze is heel enthousiast, toont veel inzet en pakt alles snel op. Ze communiceert goed en past echt bij het team. Ik vind het leuk om te zien dat het zo goed gaat” vertelt Ronald enthousiast. Ook over Thijmen is hij erg te spreken: “Thijmen pakt alles beet en wilt alles doen. Hij is een echte aanpakker. Ook voert hij het woord en past hij tussen het team. Hij heeft een leuke energie en het lijkt haast of hij al jaren samenwerkt met zijn buddy.” Binnenkort start ook Arno, een rustige jongen. “Het zijn eigenlijk alle drie totaal andere personen, maar passen heel goed bij de hoofdmonteurs met wie ze het team vormen.”

Tot slot ervaart dEP Strevon als een prettige partij om mee samen te werken. “Het contact is goed. Ze zijn eerlijk en ook als iets niet goed gaat wordt dat gecommuniceerd. Ze vinden de juiste mensen, waardoor ik Strevon van harte kan aanbevelen” aldus Ronald.

Vind ook personeel via Strevon

Wil je net als dEP Sfeerontwerpers ook nieuw personeel vinden om je vaste teams te versterken? Naast de werving en detachering, neemt Strevon ook de omscholing voor je uit handen. Wij leiden zij-instromers op voor werkgevers in de elektrotechniek, installatietechniek, zonnepanelen en zonwering.


Neem contact op om de mogelijkheden voor jouw bedrijf te bespreken.
50%
Meer informatie aanvragen.
Vraag vrijblijvend meer informatie aan om de mogelijkheden te bespreken.
Vraag meer informatie aan  ➜