Van horeca naar elektrotechniek: omscholingsverhaal Thijmen
07 oktober 2022 

Van horeca naar elektrotechniek: omscholingsverhaal Thijmen

Thijmen is werkzaam als leidinggevende in een restaurant tot het moment dat hij zich realiseert dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. In het verleden heeft hij als servicemonteur gewerkt bij Ziggo en hier ontdekte hij zijn interesse voor techniek. Terug de techniek in zou voor Thijmen een carrièreswitch betekenen, maar waar begin je dan? Hij Googelt op ‘Elektricien’ en zo ontdekt hij het gratis omscholingstraject van Strevon. Na een gesprek met onze opleidingsadviseur Job weet hij het zeker: “dit is wat ik wil!”

Benieuwd naar zijn verhaal? Je leest het hier.

Werken in de techniek

We ontmoeten Thijmen vandaag in zijn nieuwe functie als elektromonteur bij dEP Sfeerontwerpers. We vragen hem wat ‘m zo trekt in de techniek. ‘’Je maakt iets wat uiteindelijk ook echt een werking krijgt’’ antwoordt hij. Zijn nieuwe baan sluit hier naadloos op aan. Hij is nu een maand werkzaam als monteur en zijn focus ligt op I-installaties: het installeren van verlichting. Hij heeft al meerdere klussen gehad en we vragen Thijmen wat hem het meeste aanspreekt. ‘’Het moment dat het aangaat. Je ziet het eindresultaat, dat is gewoon leuk! En alles is natuurlijk nieuw, wat het een uitdaging maakt.’’ Maar wat doe je als beginnend elektromonteur precies? Thijmen vertelt: ‘’Er wordt van tevoren een tekening gemaakt en wij moeten vervolgens alles volgens plan aanleggen. Als elektromonteur kom je als allerlaatste, om het licht te installeren. De elektricien heeft de kabels al getrokken en wij monteren het dus af. Iedere klus is weer anders.’’ En het werk zelf is niet alleen divers, de locaties waar je als elektromonteur komt zijn dat ook. Zo komt Thijmen in casino’s, luxe warenhuizen en restaurants. Momenteel is Thijmen bezig met een klus in Burger Zoo. Hier voorziet hij een nieuw restaurant van licht. Hij bevindt zich met deze klus nog steeds in de horeca, maar wel in een hele andere rol! Of hij blij is met deze keuze? ‘’Zeker. Het is gewoon totaal anders. In de horeca was ik bezig om mensen te vermaken en nu ben ik bezig met iets in elkaar te zetten.’’


Werken als elektromonteur bij dEP Sfeerontwerpers

Thijmen gaat met plezier naar zijn werk. Hij vertelt: ‘’Ik vind alles leuk. Je leert veel en het is gezellig met collega’s. Het is ook prettig dat je veel samenwerkt met dezelfde mensen.’’ We vragen hem één minpunt te noemen en het antwoord is duidelijk: ‘’Het vroege opstaan.’’ Elektromonteurs bij dEP worden rond 7 uur op de zaak verwacht, dus dit vereist aanpassingsvermogen wanneer je geen ochtendmens bent. Niet altijd een pretje, dus wat zorgt er dan voor dat hij toch dagelijks met een glimlach richting werk gaat? ‘’Collega’s, het is gewoon heel gezellig en daar krijg ik energie van. Het is heel belangrijk dat er een klik is met de mensen met wie je werkt want je moet wel iedere dag 8 uur met iemand de hort op. Ik zie mijn begeleider bijvoorbeeld meer dan m’n vrienden’’ antwoordt Thijmen. Hiermee snijdt hij een goed punt aan, want de begeleider in het bedrijf is inderdaad degene met wie je dag in, dag uit op pad moet. De begeleider leert jou op die manier alles wat je moet weten. Thijmen vertelt: ‘’De begeleiding hier is heel goed. Je krijgt alles een keer uitgelegd en het wordt voorgedaan. Zo snap ik het sneller, omdat ik er dan een beeld bij hebt.’’

Thijmen heeft geen seconde spijt van zijn keuze. Het gratis omscholingstraject van Strevon was voor hem de ultieme kans om eindelijk te kunnen werken in het vakgebied waar zijn interesse ligt. Zijn nieuwe baan biedt de uitdaging, de gezelligheid, de stabiliteit én het salaris waar hij naar zocht. De Elektrotechniek opleiding via Strevon moet hij nog starten, maar plannen voor de toekomst zijn er al: hij wilt zo goed worden in het vak, dat hij het zelf aan een ander kan uitleggen. Een mooi streven!

Elektromonteur dEP via Strevon

Net als Thijmen is ook Whitley gestart bij dEP via het omscholingstraject van Strevon. Waar Thijmen zich richt op de I-installaties, richt zij zich op de E-installaties. Lees hier haar verhaal.

Wil jij je ook laten omscholen tot elektromonteur?

Heeft het verhaal van Thijmen je geïnspireerd en overweeg je je ook te laten omscholen? Strevon biedt je deze mogelijkheid! Samen bepalen we welke functie binnen de techniek het beste bij je past en vervolgens vinden wij een geschikte werkgever voor je. Vanaf dag 1 ga je aan de slag tegen een volwaardig salaris en de opleiding vindt plaats onder werktijd. Ben je benieuwd of omscholen tot elektromonteur iets voor jou is? Lees dan hier verder en ontvang vrijblijvend meer informatie.

Over de schrijver

Nieuwsgierig geworden?

Hoi! Ik ben Job van Strevon. 

Ik help je graag verder. Als je op de knop hieronder klikt, dan stuur ik je meer informatie over het omscholingstraject tot elektromonteur, en plannen we een vrijblijvend adviesgesprek in. Ook sta ik je graag te woord als je nog twijfelt. Spreken we elkaar snel?

50%
Ontvang meer informatie over Strevon en de omscholing!
Ontvang meer informatie en vraag je vrijblijvend aan voor de omscholing!
Ja, ik wil meer informatie!