Van klantenservice naar elektrotechniek: omscholing Whitley
03 oktober 2022 

Van klantenservice naar elektrotechniek: omscholing Whitley

Jarenlang droomde Whitley van een baan in de techniek. ‘’Al vanaf jongs af aan vind ik het leuk om dingen te maken die kapot zijn’’ vertelt ze. Helaas zag ze als alleenstaande moeder geen mogelijkheid om de vroege ochtenduren te combineren met een pasgeboren baby. Toch spreken we haar vandaag in haar nieuwe functie als elektromonteur! Hoe ze deze droom heeft weten waar te maken? Haar ouders zeiden: ‘‘Volg je hart. Wij gaan je daarbij helpen.’’ En zo begon ze haar zoektocht naar een baan in de techniek, via Google trof ze de website van Strevon en dit bracht haar waar ze nu is.

Ben je benieuwd naar haar verhaal? Lees dan snel verder.

Een nieuw avontuur in de techniek

Whitley was klantenservice medewerker bij de ABN en ondanks dat dit werk goed te combineren was met het moederschap, zat ze niet op haar plek. Ze vertelt: ‘’Eigenlijk haalde ik er geen energie uit. Een hele dag stilzitten is niets voor mij.’’ Dat is niet vreemd, want Whitley weet al heel lang dat haar passie in de techniek ligt. Ze heeft daarom de opleiding Technisch Engineering gevolgd. ‘’Tijdens mijn technische opleiding heb ik stagegelopen bij DAEL security. Ik vond het leuk om met mijn handen te werken en op verschillende locaties de techniek in de praktijk te mogen ervaren.’’ Tijdens deze stage besefte ze hoe leuk ze het vond om lampen op te hangen. En dat was niet het enige wat ze zo leuk vond - ook de mannenwereld sprak haar aan. ‘’Vroeger zei ik al dat ik niet in een klas wilde komen met alleen maar vrouwen. Ik vind mannen gewoon makkelijker in de omgang, dus het is leuk om met mannen te werken’’ vertelt Whitley. Genoeg redenen om het avontuur nu écht aan te gaan! Ze solliciteert via Strevon en begint een omscholingstraject tot elektromonteur.

Elektromonteur omscholingstraject Strevon

Werken als elektromonteur bij dEP Sfeerontwerpers

Whitley is inmiddels drie maanden werkzaam bij dEP Sfeerontwerpers: een elektrotechnisch bedrijf dat sfeerverlichting ontwerpt en installeert bij luxere zaken, zoals casino’s en restaurants. Ze hoeft niet lang na te denken wanneer we haar vragen hoe het werk haar bevalt: ‘’Ik heb het heel leuk! Het was de beste beslissing die ik heb gemaakt dit jaar.’’ Ze gaat met plezier naar haar werk en loopt dagelijks mee met een hoofdmonteur, die haar de kneepjes van het vak leert. Omdat Whitley nog beginnend monteur is, houdt ze zich voornamelijk nog bezig met het trekken van kabels en het voorbereidende werk. Naast E-installaties richt het bedrijf zich ook op I-installaties: het installeren en ophangen van lampen. ‘’We vervangen bijvoorbeeld halogeenlampen met ledverlichting. Soms doen we dit om te verduurzamen, maar ook om sfeer aan te brengen. We doen dit op verschillende locaties, zoals nu bij de Streetfood Club in Breda. Door dit werk zie je echt mooie dingen, dat vind ik super. Wanneer ik nu ergens uit eten ga, kijk ik ook hoe de sfeerverlichting is aangebracht. Grappig hoe je daar oog voor krijgt!’’


Elektrotechniek: afwisseling en uitdaging

In haar nieuwe baan krijgt Whitley enorm veel energie. ‘’Ik wil gewoon lekker werken met m’n handen en dat doe ik nu. Bij mijn vorige baan voelde 24 uur werken soms wel als 60, dat is nu gelukkig anders. De tijd gaat super snel! Ik heb veel afwisseling door de verschillende locaties en dat maakt elke dag anders’’ licht ze toe.

Bij Strevon zien we dat naast afwisseling, ook uitdaging één van de belangrijkste factoren is bij het kiezen van een nieuw beroep. Als elektromonteur zit je dan zeker goed! Whitley vertelt: ‘’Bij een restaurant was het plafond helemaal open. Hier hingen hele grote afzuigkappen en daarboven moesten de kabels getrokken worden. Dit maakt het werk uitdagend, zeker omdat ik zo klein ben.’’ Uitdagende situaties vragen om een creatieve oplossing en gelukkig weet Whitley daar wel raad mee. Of het dan alleen maar rozengeur en maneschijn is? Whitley antwoordt: ‘’Nee, soms kom je muizen tegen. Dan sta ik echt te gillen.’’ Gelukkig haalt ze zoveel plezier uit het werk, dat ze de muizen voor lief neemt.

Met hulp van Strevon een nieuw vak leren

Whitley had de droom om een baan in de techniek te starten maar zag er tegenop om terug naar school te gaan, omdat ze als volwassene niet met 18-jarigen in de klas wilde zitten. Het aanbod van Strevon sloot perfect aan op haar wensen: wel omscholen maar niet terug de schoolbanken in. Whitley volgt nu via Strevon het omscholingstraject tot elektromonteur en wordt binnen het bedrijf begeleid door een hoofdmonteur. ‘’Ik krijg de ruimte om te leren. Ik ben natuurlijk nieuw, dus ik weet nog niet veel. Gelukkig kan ik altijd vragen stellen en wordt alles goed uitgelegd’’ vertelt ze. De opleiding tot elektromonteur is ze nog niet begonnen, maar omdat ze al enkele maanden aan ’t werk is, weet ze zeker dat ze goed op haar plek zit. ‘’Zonder Strevon was ik niet bij dEP terechtgekomen. Ik zie mezelf niet snel weer weggaan.’’ Ook zijn er al plannen voor de toekomst: “Ik wil steeds meer leren en zelfstandig worden. Mijn doel is om straks gewoon ’s ochtends m’n spullen te pakken en direct te kunnen beginnen!’’

Net als Whitley is ook Thijmen gestart bij dEP Sfeerontwerpers via het omscholingstraject van Strevon. Waar Whitley zich richt op de E-installaties, richt hij zich op de I-installaties. Lees hier het verhaal van Thijmen

Overweeg je ook een omscholing? Dat kan!

Heeft het verhaal van Whitley jou over de streep getrokken om een baan in de techniek te zoeken? Strevon biedt ook jou de mogelijkheid om je gratis te laten omscholen en tegelijkertijd een nieuwe, vaste baan te starten. Samen gaan we op zoek naar een geschikte werkgever waar jij je kunt ontwikkelen tot zelfstandig monteur. Klinkt dit goed? Je kunt hier gratis meer informatie aanvragen. Vervolgens helpen wij je graag verder om te ontdekken of een baan als elektromonteur bij je past! Ben je net als Whitley een vrouw die een baan in de techniek overweegt? Dan wil ze jou nog het voldoende advies meegeven: ‘’Gewoon doen! Het commentaar en de grapjes moet je niet te serieus nemen.’’ Man of vrouw, bij Strevon ben je welkom om te ontdekken waar jouw passie ligt. Zien we je snel?

Over de schrijver

Nieuwsgierig geworden?

Hoi! Ik ben Job van Strevon. 

Ik help je graag verder. Als je op de knop hieronder klikt, dan stuur ik je meer informatie over het omscholingstraject tot elektromonteur, en plannen we een vrijblijvend adviesgesprek in. Ook sta ik je graag te woord als je nog twijfelt. Spreken we elkaar snel?

50%
Ontvang meer informatie over Strevon en de omscholing!
Ontvang meer informatie en vraag je vrijblijvend aan voor de omscholing!
Ja, ik wil meer informatie!