Elektromonteur Elroy

Elektromonteur opleiding
volwassenen

Afwisselend, interessant en leuk! 

Opleiding elektrotechniek voor volwassenen!

Denk jij er aan om een opleiding te volgen? Maar zie je het niet zitten om terug de schoolbanken in te gaan? Bij Strevon kun je een elektrotechniek opleiding voor volwassenen volgen!


Het omscholingstraject is niet ingewikkeld en bevat geen lange lesdagen of dikke boeken. Je gaat via Strevon in dienst bij een bedrijf in de elektrotechniek techniek en ontvangt dus direct een salaris. De kneepjes van het vak leer je dus in de praktijk. Daarnaast volg je onder werktijd een opleiding met andere volwassenen die volledig wordt vergoed. Ook worden alle opleidingsdagen gewoon doorbetaald.

Avond opleiding elektricien volwassenen

Wil jij je laten omscholen en denk je er wel eens over om elektromonteur te worden? 
Elektrotechniek is een hartstikke interessante opleiding en vooral: een leuk en afwisselend beroep. Ga maar na, je hebt dagelijks te maken met elektrotechniek: van het koffiezetapparaat, tot de wasmachine en van het lichtknopje tot het stopcontact. 

 

Elektrotechnisch werk
Alle voorzieningen in huis zijn aangelegd door een elektromonteur. Deze elektromonteur heeft de meterkast gemaakt, heeft bepaald hoe de leidingen lopen, en bepaald hoeveel stroom er daarvoor nodig is. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat je de wasmachine, oven en televisie tegelijkertijd aan kunt zetten, zonder dat de stroom uitvalt terwijl je net in een spannende film zit. Het werk van een elektromonteur is dus belangrijker dan je misschien zou denken!

 

Opleiding elektrotechniek
Tijdens de opleiding tot elektrotechniek voor volwassenen leer je bijvoorbeeld wat stroom, weerstand en spanning zijn. Daarnaast lees je bijvoorbeeld precies hoe een meterkast in elkaar zit en hoe je wandcontactdozen en schakelaars kunt plaatsen. Je houdt bij een nieuwbouwwoning rekening met toekomstige wensen, zoals een laadpaal voor een elektrische auto, of een extra internetaansluiting op een kamer waar dat nu nog niet nodig is. 

 

Voldoende werk
Zie jij een afwisselende baan als elektromonteur wel zitten? Voor een goede elektricien is er altijd voldoende werk. Er worden nog steeds huizen gebouwd, maar vergeet ook de reparatiewerkzaamheden niet. Als elektromonteur kun jij helemaal nagaan hoe een elektrisch apparaat in elkaar steekt en waar dus een eventueel probleem zit. 

Strevon: opleidingen elektrotechniek volwassenen

Bij Strevon volg je een elektrotechniek opleiding voor volwassenen gewoon terwijl je werkt. Je draait mee met de ervaren elektromonteurs en doet zo on the job ervaring op.

Je maakt een werkweek van 40 uur, en je krijgt daarvoor een goed startsalaris. Het mooiste is ook nog dat Strevon baangarantie biedt, dus werken én leren zijn beide gegarandeerd.

De opleiding elektrotechniek bestaat uit verschillende niveaus, afhankelijk van je vooropleiding en kennis. Op elk van deze niveaus wil Strevon je uitdagen om jezelf te ontwikkelen. 

Een vooropleiding of kennis van elektrotechniek is niet vereist, wel is het handig als je affiniteit hebt met techniek. Met name ambitie en enthousiasme helpen je om de opleiding met plezier door te komen.

Kijk maar eens bij de elektrotechniek vacatures van Strevon, alle vacatures zijn gekoppeld aan een omscholingstraject. Zo kun je zelf bepalen wat bij jou past.

Zie jij jezelf wel werken als elektromonteur?

Lees wat onze monteurs zeggen!

"Iedereen kan een lamp aan en uit zetten. Hier leer je de werking daarachter."

'Ik vond het vroeger altijd al leuk om technische klusjes op te pakken en dit gevoel is nooit weggegaan. Alles wat ik via het omscholingstraject leer, kom ik ook tegen in mijn werk. In de afgelopen maanden heb ik een enorm snelle ontwikkeling doorgemaakt en kan ik al steeds meer taken zelfstandig uitvoeren. De persoonlijke begeleiding in de praktijk draagt echt iets bij aan mijn ontwikkeling als elektromonteur."

Omscholing Elektrotechniek Strevon ROVC

Elroy - Leerling monteur via Strevon

“De uitweg om zonder opleiding te starten in de elektrotechniek."

"Nadat ik 15 jaar gewerkt heb in een supermarkt, was het tijd voor een nieuwe stap. Ik zocht een plek waar ik een technisch vak kon leren, maar had geen behoefte om terug naar school te gaan. Via Strevon werk ik nu bij een leuk bedrijf waar ik helemaal op mijn plek zit. Ik behaal certificaten en volg cursussen om de elektrotechniek onder de knie te krijgen.”

Werken en leren als elektromonteur via Strevon. Het verhaal van Jamal die een gratis opleidingstraject in de elektrotechniek volgt.

Jamal - Leerling monteur via Strevon

Werken en leren als elektromonteur in de avonduren

De elektromonteur opleiding voor volwassenen kun je op veel momenten volgen. Dat kan bijvoorbeeld met een avondopleiding elektrotechniek, in je vrije avonduren. Variërend van circa 12 tot 24 maanden, volg je dan een e-learning elektrotechniek, waarbij je met name thuis aan de slag gaat. Ga je aan de slag via Strevon dan volg je veelal eerst een deeltijd basis cursus elektrotechniek of een training. Deze worden verzorgt op doordeweekse avonden. 


Je kan dus direct fulltime aan de slag naast je opleiding elektrotechniek. Dat maakt de opleiding toegankelijk voor iedereen. Ook als je al fulltime werkt. Je krijgt namelijk direct een salaris tijdens je opleiding tot elektromonteur

Wat je gaat doen tijdens de opleiding elektricien avondschool:

Terwijl je de opleiding doet werk je dus al als elektromonteur (ook wel elektro installateur genoemd). Het woord monteur en installateur doet misschien vermoeden dat je alleen nieuwe installaties aanlegt, maar het werk is veel breder dan dat. 


Werkzaamheden
Je kunt bijvoorbeeld ook storingen verhelpen, denk aan een kapotte wasmachine of droger. Maar ook bestaande installaties uitbreiden behoort tot de werkzaamheden. Hierbij moet je denken aan een extra groep plaatsen voor een laadpaal voor een elektrische auto of mensen die overgaan op een elektrische deurbel, hiervoor moeten weer nieuwe kabels aangelegd worden.


Veiligheid
Daarnaast is veiligheid een belangrijk thema, alles wat nu nieuw aangelegd wordt, voldoet aan alle eisen en normen, maar je zult in je werk best wel eens wat knutselwerken tegenkomen. Denk aan een huis waar oude kabels blootliggen of verkeerd doorgelust zijn. 


Het werk van een elektromonteur is dus zeer gevarieerd, geen dag is hetzelfde!

Baangarantie opleiding elektrotechniek volwassenen

Je krijgt bij deze opleiding al baangarantie, je werkt immers terwijl je leert. Maar denk eens aan alle nieuwe technieken en apparaten die er steeds bij komen. Elektrotechniek is niet meer weg te denken uit onze samenleving, dus er zal altijd vraag blijven naar een goede elektromonteur. 

Uiteraard kun je je tijdens of aanvullend op je opleiding specialiseren. Kijk hieronder voor meer informatie over ons omscholingsprogramma of meld je direct aan!

Veelgestelde vragen:

Hoelang duurt een opleiding elektricien volwassenen?
Een opleiding elektrotechniek mbo of hbo duurt gemiddeld drie tot vier jaar.

 

Wat verdien je als elektromonteur?
Afhankelijk van je opleiding en werkervaring ligt het salaris van een elektromonteur gemiddeld tussen de € 2250,- en € 2500,- bruto per maand. Lees hier alles over het CAO elektrotechniek.

 

Wat zijn de werkzaamheden van een elektromonteur?
De werkzaamheden zijn zeer divers, van aanleg van elektriciteit tot het oplossen van storingen en reparaties van elektrische apparaten.

 

Wat is het verschil tussen een elektromonteur en een elektricien? 
Dat is een makkelijke vraag: niets, alleen de naam is anders. Een elektromonteur, ofwel elektricien, wordt ook wel monteur elektrotechniek genoemd. Het werk blijft hetzelfde.

 

Welke opleiding heb je nodig om elektricien te worden?
Je moet een technische opleiding volgen, dit kan op het MBO Elektrotechnische installaties zijn, of op het HBO elektrotechniek. Daarnaast kan je een bbl opleiding elektrotechniek volgen. Of laat je dus met je technische kennis omscholen bij Strevon.

 

Wat is het uurloon van een elektricien?
Een elektricien kost circa 35 tot 40 euro per uur. Let op: dat kost het, dat is wat een klant aan het bedrijf betaalt, maar dus ook wat je als ervaren zzp-er kunt vragen. Let wel op dat je dan nog rekening dient te houden met pensioenaftrek, belasting, en alle bijkomende kosten.