Omscholen tot installatiemonteur

Installatiemonteur worden | inclusief een omscholing en een vaste baan

Omscholing installatiemonteur

De installatietechniek omscholingstrajecten van Strevon zijn MBO bbl opleidingen. Hierbij leer je terwijl je werkt. Ideaal wanneer je niet gemaakt bent om urenlang in de schoolbanken te zitten, of spontaan jeuk krijg van dikke theorieboeken.  Het omscholing installatiemonteur traject van Strevon biedt je een fijne baan bij een installatiebedrijf in je eigen regio, met een bedrijfscultuur die bij je past. Daar leer je alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan als installatiemonteur. Ervaren collega's staan klaar om je te verwelkomen in het vak. Bovendien krijg je vanaf dag één salaris, en wordt het opleidingstraject volledig vergoed door je werkgever.

Installatiemonteur worden

Een omscholing installatiemonteur biedt jou de mogelijkheden om op een eenvoudige manier installatiemonteur te worden. Je leert het vak volledig in de praktijk. Je gaat aan de slag bij een installatiebedrijf in jouw regio, en leert daar het vak in de praktijk. Strevon heeft verschillende vacatures voor waarbij je installatiemonteur kunt worden. Bij onze vacatures hoort namelijk een gedegen omscholing in de vorm van een BBL opleiding waarna je jezelf installatiemonteur mag noemen. Jouw nieuwe werkgever betaalt jouw omscholing en zal je, in de meeste gevallen, ook een baan aanbieden wanneer je jouw opleiding met succes hebt afgerond. 

Omscholen installatietechniek | BBL opleiding

Wil jij omscholen naar de installatietechniek? Strevon biedt een BBL-opleidingstraject waarbij je direct in de praktijk aan de slag kunt. Je leert het vak terwijl je het doet. Je komt terecht op een fijne werkplek en wij van Strevon zorgen voor de coaching en begeleiding. Samen zorgen we ervoor dat jij het beste uit jezelf haalt en je ontwikkelt tot een volledig zelfstandig installatiemonteur. Je krijgt salaris vanaf dag één en zult steeds meer zelfstandige werkzaamheden uitvoeren.

Zie jij jezelf wel werken als installatiemonteur?

Lees wat onze monteurs zeggen!

"Strevon kwam precies op het juiste moment op mijn pad, om deze overstap te maken!"

"Sinds de start van het omscholingstraject ben ik erg gegroeid in de kennis van de installatietechniek, dit zie ik terug in de checklisten die ik nu zelf kan invullen.In het begin was dit echt abracadabra.Nu vul ik deze automatisch in met de kennis die ik heb opgedaan", vertelt Claus trots.

Claus- Leerling monteur via Strevon

“Ik vond het vroeger al leuk om mijn vader te helpen. Daardoor dacht ik direct aan een technische baan.”

Nu werkt Mandy bij BLR-Bimon. Haar werkzaamheden bestaan uit de ventilatie, luchtbehandeling, cv’s onderhouden en vervangen. Het werk is erg afwisselend: “Geen dag is hetzelfde. Laatst ben ik zelfs blijven overnachten om meerdere klussen uit te voeren. Dan kom je andere klussen tegen, zoals grotere onderhoudswerkzaamheden.”

Installatiemonteur bij BLR-Bimon via Strevon

Mandy- Leerling monteur via Strevon

Omscholen tot installatiemonteur 
Voldoende baankansen

In de installatietechniek is een groot tekort aan personeel dus zijn er meer dan voldoende banen beschikbaar. De verwachting is dat dit de komende jaren zo blijft. Installatiemonteur is dus een kansrijk beroep en er is veel vraag naar installatiemonteurs. Er zijn ook veel doorgroei mogelijkheden naar bijvoorbeeld een functie als projectleider. Daarnaast zijn installatiemonteurs onmisbaar in de techniek en bij de energietransitie. Klik op de groene knop hier onder en vind jou installatietechniek vacature.

Omscholen installatietechniek via Strevon

Wanneer je een omscholing installatiemonteur volgt van Strevon dan ga je direct in de praktijk aan de slag terwijl je salaris krijgt. Deze omscholing installatiemonteur zou je ook kunnen omschrijven als een installatiemonteur cursus waarbij je in dienst bent van een installatietechnisch bedrijf en in de praktijk leert. Voor al deze opleidingen geldt dat je geen vooropleiding of ervaring nodig hebt. Ben je enthousiast, leergierig, en heb je affiniteit met techniek? Meld je dan aan en zat vandaag de eerste stap naar omscholen tot installatiemonteur.

Veelgestelde vragen:

Hoe word je een installatiemonteur?
Er zijn installatietechniek opleidingen op verschillende niveaus, op mbo niveau 2 word je opgeleid tot leerling installatiemonteur. Op niveau 3 en 4 kan je als meer zelfstandig werkend installatiemonteur aan de slag. Kies het niveau dat bij jou past, en vervolg eventueel je opleiding met een opleiding op een ander niveau.


Waar werkt een installatiemonteur?
Als installatiemonteur ga je werken bij een installatiebedrijf. Deze zijn er in allerlei vormen en soorten. Van een installatiebedrijf dat alleen klimaatinstallaties installeert en onderhoudt, tot een loodgieter of een installatiebedrijf dat alle voorkomende installatiewerkzaamheden uitvoert. Er zijn meer dan voldoende vacatures in de installatietechniek. 


Wat verdient een installatiemonteur gemiddeld?

Het gemiddelde salaris van een installatiemonteur ligt rond de € 2250,- bruto per maand. Een starter zit daar nog onder, maar met het opbouwen van kennis en werkervaring groei je daar met de tijd makkelijk voorbij!