Heikoop Installatiebedrijf monteur - Strevon

Loodgieter opleiding 

Omscholen naar loodgieter via Strevon

Opleiding loodgieter

Loodgieter worden? Het kan! Zelfs wanneer je geen ervaring hebt binnen de installatietechniek, kun je bij Strevon direct aan de slag.


Je hoeft niet meer de schoolbanken in en ook dikke schoolboeken zijn hier overbodig. Je leert het vak al doende, terwijl je een baan hebt bij een leuk bedrijf dat bij je past. Gedurende je opleiding krijg je steeds meer zelfstandigheid en leer je alles wat je moet weten.


Je krijgt vanaf dag één salaris, dus je hebt geen gat in je inkomen wanneer je de overstap naar de techniek maakt. Je gaat in dienst bij een technische onderneming en Strevon zorgt voor coaching en begeleiding. Samen stellen we doelen en zorgen we dat jij alles uitje loodgieter cursus kunt halen. Zodat je je opleiding afrondt met een loodgieter certificaat en aan de slag kunt als zelfstandig loodgieter.

Cursus loodgieter via Strevon

Wanneer je een cursus loodgieter volgt via Strevon, heb je eigenlijk altijd werk. De arbeidsmarkt voor installatiemonteurs is groot en veel bedrijven staan te springen om vakbekwame loodgieters. Het takenpakket is vele malen breder dan je denkt en daar ben je altijd inzetbaar en zeer gewild bij werkgevers. Een loodgieter word je natuurlijk niet van de een op de andere dag. Maar met de loodgieter cursus van Strevon, die je tijdens je opleiding tot loodgieter volgt, leer je alles wat je moet weten en kun je daarna zelfstandig aan de slag. 

Aan het eind van je loodgieters cursus, ontvang je een loodgieter certificaat. Hiermee kan je aantoonbaar zelfstandig aan de slag als loodgieter!

Diverse werkzaamheden voor een loodgieter

Concreet betekent dit, dat je bij verschillende onderdelen van een bouw of verbouwing betrokken bent. Onderhoud is altijd een groot onderdeel van de werkzaamheden, net als het verhelpen van problemen. Je bent bijvoorbeeld betrokken bij het verbinden van pijpleidingen, je legt gasleidingen aan en helpt deze fitten. Het vervangen of repareren van goten hoort bij je takenpakket, net als het onderhoud aan kranen. Veel werkzaamheden binnen de installatietechniek raken elkaar, waardoor je veel met andere collega’s samenwerkt en soms deels elkaars taken uitvoert. Zo kun je als loodgieter nauw samenwerken met een badkamer monteur om samen de nodige leidingen te leggen bij de verbouwing van een badkamer.

Actiefoto Techniek Installatie Particuliere Klus Strevon Smit Installatietechniek

Loodgieter certificaat behalen met de omscholing van Strevon

Loodgieter worden is eenvoudig, zelfs wanneer je geen ervaring hebt. Strevon biedt een algemeen omscholingstraject in de installatietechniek, waarmee je onder meer loodgieter kunt worden.

Het mooie aan dit omscholingstraject is dat het zo breed is, je kunt hier alle kanten mee op. Dit komt weer van pas wanneer je je specialiseert: jouw basiskennis is op en top in orde. Bij het omscholingstraject heb je geen ervaring nodig, met een portie enthousiasme en wat doorzettingsvermogen nodigt Strevon je direct uit om te solliciteren. Je leert het vak middels loodgieter cursussen, en hebt dus niet te maken met dikke boeken of lange lesdagen!

Lees hier alles over het omscholingstraject, en maak de overstap vandaag nog. Strevon heeft ook de leukste vacatures in de installatietechniek, je vindt ze direct op deze pagina.

Vragen over het werk van een loodgieter 

Hoelang duurt het om loodgieter te worden?
Met het omscholingstraject van Strevon ga je ook zonder ervaring direct in de praktijk aan de slag en ben je meteen in de installatietechniek aan het werk. Het omscholingstraject is gericht op het volgen van loodgieter cursussen in de praktijk en bovendien krijg je baangarantie.


Welke opleiding moet je volgen om loodgieter te worden?
Er zijn diverse opleidingen in de installatietechniek waarmee je aan de slag kunt als loodgieter. Zo ook het omscholingstraject van Strevon, waarbij je geen ervaring nodig hebt en met een flinke portie enthousiasme en doorzettingsvermogen direct aan de slag kunt. Kijk hier voor meer informatie.


Welk niveau heb je nodig voor loodgieter?
Voor het omscholingstraject in de installatietechniek van Strevon is geen speciale voorkennis vereist. Wel is het handig als je wat doorzettingsvermogen hebt en enthousiast bent over het vak. Via loodgieter cursussen leer je het vak aldoende. 


Wat verdient een loodgieter per uur?
Het salaris van een loodgieter loopt uiteen en is afhankelijk van werkervaring. Voor een 40-urige werkweek varieert het brutosalaris van 1800 tot 2500 euro per maand. Bekijk hier de actuele loodgieter vacatures!