Installatiemonteur via Strevon

Loodgieter worden? Strevon heeft een gratis omscholing voor je klaarstaan! 

Aan de slag als loodgieter!

Loodgieter worden is eenvoudig, zelfs zonder technische achtergrond. Zelfs wanneer je geen ervaring hebt binnen de installatietechniek, kun je met Strevon direct aan de slag. Zonder dikke lesboeken; je gaat meteen in de praktijk aan de slag. De omscholingstrajecten van Strevon zijn gericht op leren in de praktijk en bieden, naast een opleiding ook baangarantie en een mooi salaris! Op deze pagina lees je alles over de mogelijkheden van het omscholen met Strevon. Natuurlijk lees je ook alles over de afwisselende werkzaamheden als loodgieter. Een opleiding tot loodgieter volgen was nog nooit zo eenvoudig. Kijk voor andere installatietechniek omscholingen hier onder!

Installatiemonteur Werkdag Werkplezier TIB De Boer Strevon

Volg nu een loodgieter opleiding en wees verzekerd van werk!

Wanneer je een loodgieter opleiding volgt, heb je eigenlijk altijd werk. De arbeidsmarkt voor installatiemonteurs is groot en veel bedrijven staan te springen om vakbekwaam personeel. Het takenpakket is vele malen breder dan je denkt en daar ben je altijd inzetbaar en zeer gewild bij werkgevers. Een loodgieter word je natuurlijk niet van de een op de andere dag. Maar met de loodgieter cursus van Strevon, die je tijdens je opleiding tot loodgieter volgt, leer je alles wat je moet weten en kun je daarna zelfstandig aan de slag. 

Omscholing tot loodgieter: de diverse werkzaamheden

Een omscholing tot loodgieter is leuk en de banen liggen voor het oprapen! De werkzaamheden van een loodgieter zijn zeer afwisselend en uitdagend. De eerste associatie die mensen hebben bij het vak loodgieter is het ontstoppen van een toilet en het verhelpen van lekkages. Dit is slechts een klein onderdeel van het brede takenpakket! Je richt je onder meer op het aanleggen, maar ook onderhouden of repareren van diverse sanitaire voorzieningen. Ook waterleidingen, rioleringen en verwarmingsinstallaties vallen onder jouw takenpakket. 

Diverse werkzaamheden voor een loodgieter

Concreet betekent dit, dat je bij verschillende onderdelen van een bouw of verbouwing betrokken bent. Onderhoud is altijd een groot onderdeel van de werkzaamheden, net als het verhelpen van problemen. Je bent bijvoorbeeld betrokken bij het verbinden van pijpleidingen, je legt gasleidingen aan en helpt deze fitten. Het vervangen of repareren van goten hoort bij je takenpakket, net als het onderhoud aan kranen. Veel werkzaamheden binnen de installatietechniek raken elkaar, waardoor je veel met andere collega’s samenwerkt en soms deels elkaars taken uitvoert. Zo kun je als loodgieter nauw samenwerken met een badkamermonteur om samen de nodige leidingen te leggen bij de verbouwing van een badkamer.

Loodgieter worden is eenvoudig met de omscholing van Strevon

Loodgieter worden is eenvoudig, zelfs wanneer je geen ervaring hebt. Strevon biedt een algemeen omscholingstraject in de installatietechniek, waarmee je onder meer loodgieter kunt worden. Het mooie aan dit omscholingstraject is dat het zo breed is, je kunt hier alle kanten mee op. Dit komt weer van pas wanneer je je specialiseert: jouw basiskennis is op en top in orde. Bij het omscholingstraject heb je geen ervaring nodig, met een portie enthousiasme en wat doorzettingsvermogen nodigt Strevon je direct uit om te solliciteren. Je leert het vak in de praktijk, en hebt dus niet te maken met dikke boeken of lange lesdagen! Lees hier alles over het omscholingstraject, en maak de overstap vandaag nog. Strevon heeft ook de leukste vacatures in de installatietechniek, je vindt ze direct op deze pagina.


50%
Meer informatie aanvragen
Ontvang meer informatie over vacatures.
Ja, ik wil meer informatie!
Installatiemonteur Mark bij vakwijs - omscholingen van Strevon

Vragen over het werk van een loodgieter 

Hoelang duurt het om loodgieter te worden?
Met het omscholingstraject van Strevon ga je ook zonder ervaring direct in de praktijk aan de slag en ben je meteen in de installatietechniek aan het werk. Het omscholingstraject is gericht op leren in de praktijk en je krijgt bovendien baangarantie.


Welke opleiding moet je volgen om loodgieter te worden?
Er zijn diverse opleidingen in de installatietechniek waarmee je aan de slag kunt als loodgieter. Zo ook het omscholingstraject van Strevon, waarbij je geen ervaring nodig hebt en met een flinke portie enthousiasme en doorzettingsvermogen direct aan de slag kunt. Kijk hier voor meer informatie.


Welk niveau heb je nodig voor loodgieter?
Voor het omscholingstraject in de installatietechniek van Strevon is geen speciale voorkennis vereist. Wel is het handig als je wat doorzettingsvermogen hebt en enthousiast bent over het vak. 


Wat verdient een loodgieter per uur?
Het salaris van een loodgieter loopt uiteen en is afhankelijk van werkervaring. Voor een 40-urige werkweek varieert het brutosalaris van 1800 tot 2500 euro per maand. Bekijk hier de actuele vacatures!