Installateurs plaatsen zonnepanelen op dak - Strevon Zonnepanelen

Opleiding zonnepanelen installateur volgen? 

Omscholen via Strevon!

Zonnepanelen installateur omscholingstraject

Duurzame energie

Opleiding tot zonnepanelen installateur komt altijd van pas als je in de elektrotechniek werkt of affiniteit hebt met duurzame energie en elektrotechniek. De wereld wordt namelijk elke dag een stukje duurzamer. Veel particulieren en bedrijven kiezen voor duurzame alternatieven als het gaat om warmte, maar ook elektriciteit. Zonnepanelen worden steeds meer toegepast. 


Van zonnepanelen monteur doorgroeien naar zonnepanelen installateur

Als zonnepanelen monteur is er daarom veel werkgelegenheid en vind je elke dag een nieuwe uitdaging. Wanneer je zonnepanelen monteur bent, kun je ervoor kiezen een extra stap te maken: volg een cursus zonnepanelen installateur.


Omscholing met baangarantie & salaris

Wil je omscholen tot zonnepaneel installateur? Volg de omscholing via Strevon. Dan krijg je baangarantie, een mooi salaris, coaching en een goede opleiding! 

Werkzaamheden als monteur of installateur zonnepanelen

Zonnepanelen monteur werkzaamheden

Als starter in de zonnepanelen ga je eerst aan de slag als zonnepanelen monteur. De werkzaamheden van een monteur zonnepanelen zijn het leggen van het frame waar de zonnepanelen op komen, en het daadwerkelijk leggen van de panelen zelf. Ook koppel je de panelen aan elkaar aan. Dit leer je uiteraard ook in een cursus zonnepanelen. 


Zonnepanelen installateur werkzaamheden

Het werk van een zonnepanelen installateur begint al daarvoor. De installateur bekijkt de mogelijkheden van de plaatsing: wat is de beste plek, hoeveel panelen kunnen daar liggen en hoeveel vermogen levert dat op?

De installateur zonnepanelen zorgt ook voor het werk in de meterkast: het aansluiten en gereedmaken van de meterkast. 


Omscholingstraject zonnepanelen monteur

Wanneer je nog niet in de zonnepanelen techniek werkt, kun je niet zomaar zonnepanelen installateur worden. Eerst kun je middels een omscholingstraject aan de slag als zonnepanelen monteur. Die stap moet je eerst nemen voordat je aan het werk kan als installateur. Er zijn veel mogelijkheden als het gaat om een cursus zonnepanelen plaatsen en Strevon biedt een uniek omscholingstraject met baangarantie. 


Je gaat dan meteen aan de slag als zonnepanelen monteur, om zo voldoende kennis en ervaring op te doen in de zonnepanelen techniek. Ook zonder ervaring of opleiding zonnepanelen kun je direct aan de slag met deze cursus zonnepanelen! 


Lees hier alles over het kosteloze omscholingstraject naar zonnepanelen monteur.

Installateur zonnepanelen cursus

Als je werkzaam bent als zonnepanelen monteur, kun je ervoor kiezen een installateur zonnepanelen opleiding te volgen. Een cursus zonnepanelen plaatsen heb je al gedaan om monteur te worden, en nu ga je je verder verdiepen.


Er zijn talloze opleidingen mogelijk, maar ook hier biedt Strevon hier een omscholingstraject met baangarantie. Terwijl je al aan het werk gaat als zonnepanelen installateur, word je door Strevon gecoacht. Je leert in de praktijk, dus hoeft niet met dikke boeken aan de slag. 


Je bent in dienst bij één van de bij Strevon aangesloten bedrijven die actief zijn in de zonnepanelen techniek en daar leer je alles over deze duurzame energie opwekkers

Aan de slag en jezelf nóg verder ontwikkelen? 

Na je zonnepanelen cursus of opleiding zijn er dus nog tal van mogelijkheden. Je kan altijd direct aan de slag met een van de vacatures voor zonnepaneel monteur maar je kan ook, terwijl je werkt, verder leren voor installateur. 


Je werkt in de zonnepanelen techniek vaak op grote hoogte. Met hoogtevrees is dit vak dus niet geschikt, maar anders werk jij op plekken waar niet veel anderen komen en heb je fenomenaal uitzicht! Natuurlijk werk je veilig en verantwoord, samen met een team van professionals. 


Samen met de klant ga je aan de slag om te kijken naar de mogelijkheden. Je wil immers dat de panelen zoveel mogelijk rendement opleveren. Daarom selecteer je eerst de mogelijke plaatsen voor de panelen. Misschien is het dak wel niet de beste oplossing, maar kun je de zonnepanelen bij een bedrijfshal wel tegen de zijkant monteren. Of is er verderop een weiland waar je veel meer panelen kunt plaatsen om zo tot het beste rendement te komen. Je denkt buiten de hokjes, en lost in feite de puzzel voor de klant op.


Vervolgens zorg je als installateur ervoor, dat de meterkast hiervoor geschikt is, en moet er een omvormer komen waar de panelen op aangesloten worden. Vaak bevindt deze zich onder het dak.


Tot slot plaats jij samen met de zonnepanelen monteur de panelen. Je komt hierdoor met veel verschillende mensen in contact, van de klant, tot je collega’s, en vaak met een hijskraan machinist die jullie helpt om het frame het dak op te hijsen.


Aan de slag met zonnepanelen? Volg de gratis omscholing tot zonnepanelen monteur via Strevon! 

50%
Meer informatie aanvragen
Ontvang meer informatie over de omscholing.
Ja, ik wil meer informatie!
2 Zonnepanelen Monteurs Strevon Groenpand Monteurs

Veelgestelde vragen

Hoe word ik zonnepanelen installateur?

Wanneer je zonnepanelen installateur wil worden, moet je eerst werkervaring opdoen als zonnepanelen monteur. Als je reeds als zonnepanelen monteur aan het werk bent, kun je verder leren en zonnepaneel installateur worden. 


Hoeveel verdient een installateur van zonnepanelen?

Het salaris van een zonnepanelen installateur ligt, afhankelijk van ervaring en werkzaamheden, gemiddeld tussen de 2500 en 3500 euro bruto per maand. Bekijk alle zonnepanelen vacatures.


Welke opleiding heb je nodig voor zonnepanelen?

Om zonnepanelen installateur te worden, heb je werkervaring nodig als zonnepanelen monteur. Voor beide beroepen bestaan er omscholingstrajecten, waarbij je leren en werken kan combineren.