Installateurs plaatsen zonnepanelen op dak - Strevon Zonnepanelen

Opleiding zonnepanelen installateur volgen? 

Gratis omscholingstraject binnen de zonnepanelen techniek

Zonnepanelen installateur omscholingstraject

Heb je interesse in een omscholing tot zonnepaneel installateur? Met het gratis omscholingstraject van Strevon kan jij een carrièreswitch maken naar dit beroep! Je start vanaf dag 1 op fulltime dienstverband bij een bedrijf in de technische sector en ontvangt direct een goed salaris. Daarnaast volg je onder werktijd de zonnepanelen monteur opleiding (waarbij je opleidingsdagen gewoon worden doorbetaald).

Klinkt dat als iets voor jou? Vraag vrijblijvend meer informatie aan!

Werkzaamheden als monteur of installateur zonnepanelen

Zonnepanelen monteur werkzaamheden

Als starter in de zonnepanelen ga je eerst aan de slag als leerling zonnepanelen monteur. De werkzaamheden van een monteur zonnepanelen zijn het leggen van het frame waar de zonnepanelen op komen en het daadwerkelijk leggen van de panelen zelf. Ook koppel je de panelen aan elkaar aan. Dit leer je uiteraard ook in een cursus zonnepanelen monteren.


Zonnepanelen installateur werkzaamheden

Het werk van een zonnepanelen installateur begint al daarvoor. De installateur bekijkt de mogelijkheden van de plaatsing: wat is de beste plek, hoeveel panelen kunnen daar liggen en hoeveel vermogen levert dat op? De installateur zonnepanelen zorgt ook voor het werk in de meterkast: het aansluiten en gereedmaken van de meterkast. 


Omscholingstraject zonnepanelen monteur

Wanneer je nog niet in de zonnepanelen techniek werkt, kun je niet zomaar zonnepanelen installateur worden. Eerst kun je middels een omscholingstraject aan de slag als zonnepanelen monteur. Die stap moet je nemen voordat je aan het werk kan als installateur. Er zijn veel mogelijkheden als het gaat om een cursus zonnepanelen plaatsen.

Strevon biedt een uniek en gratis omscholingstraject met baangarantie. Je gaat dan meteen aan de slag als zonnepanelen monteur om zo voldoende kennis en ervaring op te doen in de zonnepanelen techniek. Ook zonder ervaring of opleiding zonnepanelen kun je direct aan de slag met deze cursus zonnepanelen! 

Zie jij jezelf wel werken als zonnepanelen monteur?

Lees wat onze monteurs zeggen!

"Wanneer ik nu thuiskom, is de klus af. Je hoeft niet meer altijd aan te staan. Dat is onbetaalbaar!"

‘’Het kwam toevallig op mijn pad en het leek me echt leuk. Techniek sprak me aan. Het is niet zo dat ik er bewust naar heb gezocht, maar ik was klaar met mijn baan als leraar’’ vertelt hij. Zo begint hij een carrière als zonnepanelen monteur, maar zonder opleiding. Na enkele maanden realiseert Daan zich dat een opleiding toch wel handig is. Hij verlangt naar meer kennis, om écht specialist in de zonnepanelen branche te kunnen worden. Het installeren van zonnepanelen is een serieus vak, dus een goede opleiding zorgt ervoor dat je hierin kunt uitblinken en écht weet waar je mee bezig bent. 

Daan- Leerling monteur via Strevon

“Het omscholingstraject vindt niet wekelijks plaats en is om die reden goed te combineren met het werk."

Inmiddels heeft Stefan het omscholingstraject succesvol behaald. We vroegen aan hem hoe hij erop terugkijkt. Stefan vertelt: ''wat ik met name gaaf vond waren de mogelijkheden om door te groeien. Het vak als zonnepanelen monteur is erg veelzijdig en brengt veel uitdagingen met zich mee. Als nieuwe monteur begin je op het dak, waar je iedere dag verschillende daken tegenkomt. Het is een grote uitdaging om de installatie elke keer zo mooi mogelijk te installeren.''

Stefan- Monteur via Strevon

Cursus zonnepanelen installateur

Als je werkzaam bent als zonnepanelen monteur, kun je ervoor kiezen een installateur zonnepanelen opleiding te volgen. Een cursus zonnepanelen plaatsen heb je al gedaan om monteur te worden, en nu ga je je verder verdiepen.

Er zijn talloze opleidingen mogelijk, maar ook hier biedt Strevon hier een omscholingstraject met baangarantie. Terwijl je al aan het werk gaat als zonnepanelen installateur, word je door Strevon gecoacht. Je leert in de praktijk, dus hoeft niet met dikke boeken aan de slag. 

Je bent in dienst bij één van de bij Strevon aangesloten bedrijven die actief zijn in de zonnepanelen techniek. Je vervult een uitdagende zonnepanelen installateur vacature en leert alles over duurzame energie opwekkers

Aan de slag en jezelf nóg verder ontwikkelen? 

Na je zonnepanelen cursus of opleiding zijn er dus nog tal van mogelijkheden. Je kan altijd direct aan de slag met een van de vacatures voor zonnepaneel monteur, maar je kan ook, terwijl je werkt, verder leren voor installateur. 

Je werkt in de zonnepanelen techniek vaak op grote hoogte. Met hoogtevrees is dit vak dus niet geschikt, maar anders werk jij op plekken waar niet veel anderen komen en heb je fenomenaal uitzicht! Natuurlijk werk je veilig en verantwoord, samen met een team van professionals. 

Samen met de klant ga je aan de slag om te kijken naar de mogelijkheden. Je wil immers dat de panelen zoveel mogelijk rendement opleveren. Daarom selecteer je eerst de mogelijke plaatsen voor de panelen. Misschien is het dak wel niet de beste oplossing, maar kun je de zonnepanelen bij een bedrijfshal wel tegen de zijkant monteren. Of is er verderop een weiland waar je veel meer panelen kunt plaatsen om zo tot het beste rendement te komen. Je denkt buiten de hokjes, en lost in feite de puzzel voor de klant op.

Vervolgens zorg je als installateur ervoor, dat de meterkast hiervoor geschikt is, en moet er een omvormer komen waar de panelen op aangesloten worden. Vaak bevindt deze zich onder het dak.

Tot slot plaats jij samen met de zonnepanelen monteur de panelen. Je komt hierdoor met veel verschillende mensen in contact, van de klant, tot je collega’s, en vaak met een hijskraan machinist die jullie helpt om het frame het dak op te hijsen.

Een uitdagend beroep voor jou? Volg de gratis omscholing tot zonnepanelen monteur via Strevon! 

Veelgestelde vragen:

Hoe word ik zonnepanelen installateur?
Wil jij zonnepanelen installateur worden? Dan moet je eerst werkervaring opdoen als zonnepanelen monteur. Als je reeds als zonnepanelen monteur aan het werk bent, kun je verder leren en zonnepaneel installateur worden. 


Hoeveel verdient een installateur van zonnepanelen?
Het salaris van een zonnepanelen installateur ligt, afhankelijk van ervaring en werkzaamheden, gemiddeld tussen de 2500 en 3500 euro bruto per maand. Bekijk alle zonnepanelen vacatures.


Welke opleiding heb je nodig voor zonnepanelen?
Om zonnepanelen installateur te worden, heb je werkervaring nodig als zonnepanelen monteur. Voor beide beroepen bestaan er omscholingstrajecten, waarbij je leren en werken kan combineren