monteur gezocht zonnepanelen

Opleiding zonnepanelen monteur

Volg een opleiding zonnepanelen monteur en help de wereld verduurzamen!

Zonnepanelen monteur omscholingstraject

Met een opleiding zonnepanelen monteur zijn er talloze mogelijkheden in energietransitie. Verduurzaming is een steeds groter thema in de wereld, iedereen wil zijn steentje bijdragen. Zonnepanelen zijn onmisbaar wanneer je duurzaam energie op wil wekken. 


Heb je wel eens nagedacht om het roer om te gooien naar een baan in de techniek? Met het omscholingstraject van Strevon kan jij een carrièreswitch maken naar zonnepanelen monteur. Hierbij ga je fulltime aan de slag bij een bedrijf in de technische sector en volg je daarnaast onder werktijd een opleiding. Bij ons omscholingstraject krijg je vanaf dag 1 een goed salaris

Ben je geïnteresseerd in een nieuwe uitdaging binnen de techniek? Of heb je nog vragen over het omscholingstraject. Vraag dan meer informatie aan! Dan kunnen wij jou verder helpen.

Gevarieerde werkdag als zonnepanelen monteur

Werken in de praktijk
Als je overweegt om de monteur zonnepanelen opleiding te volgen, werk je bij het omscholingstraject meteen in de praktijk. Dat betekent vaak: het dak op! Je geniet van het mooie uitzicht, terwijl je in de open lucht aan het werk bent met je collega’s.

Onderconstructie

Eerst ga je met collega’s de onderconstructie installeren. Wanneer deze gereed is, leggen jullie samen de panelen op zijn plek. Vaak worden zonnepanelen op het dak geïnstalleerd, maar soms zijn andere plekken geschikter. Denk aan weilanden die vol gelegd worden met zonnepanelen om omringende buurten te voorzien van zonne-energie. Maar ook zonnepanelen tegen de gevels komen voor, dat wordt ook wel façade montage genoemd.

Afwisseling & vrijheid

Als je hoogtevrees hebt is het af te raden om een opleiding monteur zonnepanelen te volgen, maar als je tegen een beetje hoogte kunt, is het een fantastisch beroep met veel afwisseling en vrijheid. Uiteraard leer je veilig en verantwoord op hoogte te werken in een team dat er samen voor gaat! 

Diverse collega's

Niet alleen de werkplekken verschillen vaak, maar ook de mensen die je tegenkomt. Je werkt met veel collega’s samen, maar komt ook in contact met de pandeigenaar op locatie of een aannemer van een nieuwbouwproject. Vaak is er ook een kraanmachinist betrokken die helpt de panelen het dak op te hijsen. Zó zie je dus telkens andere gezichten in jouw vak en is geen dag hetzelfde.

Wil je weten wat een zonnepanelen monteur verdient? Bekijk dan de pagina over het salaris van een zonnepaneel monteur.

Zie jij jezelf wel werken als zonnepanelen monteur?

Lees wat onze monteurs zeggen!

"Wanneer ik nu thuiskom, is de klus af. Je hoeft niet meer altijd aan te staan. Dat is onbetaalbaar!"

‘’Het kwam toevallig op mijn pad en het leek me echt leuk. Techniek sprak me aan. Het is niet zo dat ik er bewust naar heb gezocht, maar ik was klaar met mijn baan als leraar’’ vertelt hij. Zo begint hij een carrière als zonnepanelen monteur, maar zonder opleiding. Na enkele maanden realiseert Daan zich dat een opleiding toch wel handig is. Hij verlangt naar meer kennis, om écht specialist in de zonnepanelen branche te kunnen worden. Het installeren van zonnepanelen is een serieus vak, dus een goede opleiding zorgt ervoor dat je hierin kunt uitblinken en écht weet waar je mee bezig bent. 

Daan- Leerling monteur via Strevon

“Het omscholingstraject vindt niet wekelijks plaats en is om die reden goed te combineren met het werk."

Inmiddels heeft Stefan het omscholingstraject succesvol behaald. We vroegen aan hem hoe hij erop terugkijkt. Stefan vertelt: ''wat ik met name gaaf vond waren de mogelijkheden om door te groeien. Het vak als zonnepanelen monteur is erg veelzijdig en brengt veel uitdagingen met zich mee. Als nieuwe monteur begin je op het dak, waar je iedere dag verschillende daken tegenkomt. Het is een grote uitdaging om de installatie elke keer zo mooi mogelijk te installeren.''

Stefan- Monteur via Strevon

Doorgroeien van monteur naar installateur

Wanneer je voldoende ervaring hebt als leerling zonnepanelen monteur kun je doorgroeien naar de functie als zonnepanelen installateur. Ook in die functie ga je het dak op om zonnepanelen te installeren. Daarnaast is de installateur van zonnepanelen verantwoordelijk voor de locatiekeuze voor de panelen en het aantal panelen wat op die plek kan worden geïnstalleerd.

Vervolgens ben je als installateur ook betrokken bij de daadwerkelijke installatie en zorg je dat de meterkast voorbereid is op de zonnepanelen. De panelen zelf worden aangesloten op een omvormer, die vaak onder het dak gemonteerd wordt. Ook daarvoor is de installateur verantwoordelijk. Een stukje extra uitdaging dus, waar tevens een hoger salaris tegenover staat.

Na de opleiding monteur zonnepanelen kan je altijd doorleren voor installateur

Zonnepanelen monteur opleiding: de ins en outs

Er zijn diverse zonnepanelen monteur opleidingen. Bij Strevon kun je je laten omscholen tot monteur zonnepanelen. Bij dit omscholingstraject heb je niet te maken met dikke boeken en lange lessen, maar je leert terwijl je werkt.

Je gaat in dienst bij een bedrijf dat zich bezighoudt met zonnepanelen en wordt hierbij omgeschoold en gecoacht door Strevon.

Veelgestelde vragen:

Hoe word ik zonnepanelen installateur?

Wanneer je voldoende ervaring hebt als zonnepanelen monteur, kun je doorgroeien en zonnepanelen installateur worden. Bij deze functie hoort meer verantwoordelijkheid dan bij het monteren van de panelen alleen.


Wat verdient een monteur zonnepanelen?

Het salaris van een zonnepanelen monteur is gemiddeld circa 2500,- bruto per maand. Dit is afhankelijk van ervaring.


Welke opleiding heb je nodig voor zonnepanelen?

Om zonnepanelen te mogen installeren kun je een opleiding volgen tot zonnepaneel monteur of installateur. Deze opleiding kan je via Strevon volgen. Hierbij ga je fulltime aan de slag bij een bedrijf in de technische sector en volg je daarnaast onder werktijd een opleiding. Bij ons omscholingstraject krijg je vanaf dag 1 een goed salaris.