Installateurs plaatsen zonnepanelen op dak - Strevon Zonnepanelen

Opleiding zonnepanelen monteur

Volg een opleiding zonnepanelen monteur en help de wereld verduurzamen!

Zonnepanelen monteur omscholingstraject

Met een opleiding zonnepanelen monteur zijn er talloze mogelijkheden in energietransitie. Verduurzaming is een steeds groter thema in de wereld, iedereen wil zijn steentje bijdragen. Zonnepanelen zijn onmisbaar wanneer je duurzaam energie op wil wekken. 


Ben je werkzaam in de elektrotechniek of heb je affiniteit met techniek? Dan is een opleiding tot zonnepaneel monteur via Strevon een van de mogelijkheden. Hier lees je alles over de opleiding tot zonnepaneel monteur

De gevarieerde werkdag van een zonnepanelen monteur

Werken in de praktijk

Als je de monteur zonnepanelen opleiding volgt, werk je bij het omscholingstraject meteen in de praktijk. Dat betekent vaak: het dak op! Je geniet van het mooie uitzicht, terwijl je in de open lucht aan het werk bent met je collega’s.


Onderconstructie

Eerst ga je met collega’s het dak op om de onderconstructie te installeren. Wanneer deze gereed is, leggen jullie samen de panelen op zijn plek. Vaak worden zonnepanelen op het dak geïnstalleerd, maar soms zijn andere plekken geschikter. 

Denk aan weilanden die vol gelegd worden met zonnepanelen om omringende buurten te voorzien van zonne-energie. Maar ook zonnepanelen tegen de gevels komen voor, ook wel façade montage genoemd.


Afwisseling & vrijheid

Met hoogtevrees is een opleiding monteur zonnepanelen volgen dus geen aanrader, maar als je tegen een beetje hoogte kunt, is het een fantastisch beroep met veel afwisseling en vrijheid. Uiteraard leer je veilig en verantwoord op hoogte te werken in een team dat samen voor gaat! 


Diverse collega's

Niet alleen de werkplekken verschillen vaak, maar ook de mensen die je tegenkomt. Je werkt met veel collega’s samen, maar komt altijd in contact met de pandeigenaar op locatie, of een aannemer van een nieuwbouwproject. Vaak is er ook een kraanmachinist betrokken die helpt de panelen het dak op te hijsen. 

Zo zie je dus telkens andere gezichten in jouw vak, en is geen dag hetzelfde.


Wil je weten wat een monteur van zonnepanelen verdient? Bekijk dan de pagina over het salaris van een zonnepaneel monteur! 

Doorgroeien van monteur naar installateur

Wanneer je voldoende ervaring hebt als monteur, kun je doorgroeien naar de functie van zonnepanelen installateur. Ook in die functie ga je het dak op om mee te helpen de zonnepanelen te installeren. Daarnaast is de installateur van zonnepanelen verantwoordelijk voor de locatiekeuze voor de panelen en het aantal panelen wat op die plek kan worden geïnstalleerd.


Vervolgens ben je als installateur ook betrokken bij de daadwerkelijke installatie, en zorg je dat de meterkast voorbereid is op de zonnepanelen. De panelen zelf worden aangesloten op een omvormer, die vaak onder het dak gemonteerd wordt. Ook daarvoor is de installateur verantwoordelijk.


Een stukje extra uitdaging dus, waar tevens een hoger salaris tegenover staat.

Na de opleiding tot zonnepaneel monteur kan je altijd doorleren voor installateur

De zonnepanelen monteur opleiding: de ins en outs

Er zijn diverse zonnepanelen monteur opleidingen. Bij Strevon kun je je laten omscholen tot monteur zonnepanelen. Bij dit omscholingstraject heb je niet te maken met dikke boeken en lange lessen, maar je leert terwijl je werkt.


Je gaat in dienst bij een bedrijf in de elektrotechniek dat zich bezighoudt met zonnepanelen, en wordt hierbij omgeschoold & gecoacht door Strevon. 


Klik op 'Ja, ik wil meer informatie', voor meer informatie!

50%
Meer informatie aanvragen
Ontvang meer informatie over de omscholing.
Ja, ik wil meer informatie!
2 Zonnepanelen Monteurs Strevon Groenpand Monteurs

Veelgestelde vragen

Hoe word ik zonnepanelen installateur?

Wanneer je voldoende ervaring hebt als zonnepanelen monteur, kun je doorgroeien en zonnepanelen installateur worden. Bij deze functie hoort meer verantwoordelijkheid dan bij het monteren van de panelen alleen.


Wat verdient een monteur zonnepanelen?

Een monteur zonnepanelen verdient gemiddeld circa 2500,- bruto per maand. Dit is afhankelijk van ervaring.


Welke opleiding heb je nodig voor zonnepanelen?

Om zonnepanelen te mogen installeren kun je een opleiding volgen tot zonnepaneel monteur of installateur. Daarnaast kun je een aantal certificaten halen, vooral het InstallQ certificaat is waardevol.