Hoogwerker Zonwering Strevon

De opleiding zonweringmonteur van Strevon  

Aan de slag als zonwering monteur!

Een zonwering opleiding van Strevon leidt jou op tot zonwering monteur. Zonwering bestaat in ontzettend veel verschillende vormen. Een luifel bij een restaurant, of juist een zonnescherm in de achtertuin. Screens op een kantoor, binnenzonwering of markiezen voor kleine ramen. Zonwering is veelzijdig en innovaties zijn aan de orde van de dag. Als monteur zonwering ga jij aan de slag om deze zonweringen te plaatsen samen met je collega’s. Maar je gaat ook aan de slag wanneer er een storing is en ook het onderhoud aan zonwering komt voor jouw rekening. Aan vakbekwaam technisch personeel is al jaren een tekort, dus ook als zonwering monteur vind jij eenvoudig een leuke vacature! Op deze pagina lees je over de opleiding tot zonwering monteur. Wat ga je leren en hoe ziet de praktijk eruit? Wij vertellen je alles over de opleiding zonwering. 

Wat ga je leren?

In een kleine twee jaar word jij klaargestoomd tot zonwering monteur. Hiervoor doorloop je een aantal stappen totdat je daadwerkelijk zelfstandig aan de slag gaat! Allereerst begin je met het behalen van je VCA certificaat.  Dit is de Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Hiermee kun je aantonen dat je op de hoogte bent van de veiligheid-, gezondheid- en milieu-eisen. Veilig werken is bij elk bedrijf topprioriteit, en daarom ook in onze opleiding.

Werken in jouw regio 

Je gaat vervolgens in dienst bij een bedrijf in jouw regio, waar je salaris krijgt en het vak leert van je collega’s. Naast de lessen die je leert in de praktijk kan je bij jouw nieuwe werkgever ook trainingen volgen. 

Introductie elektrotechniek 
Nadat je aan de slag ben gegaan bij een onderneming in jouw regio start je met de introductiecursus elektrotechniek. Jij zorgt namelijk ook voor de elektrische aansluitingen van de zonwering. Hiervoor moeten er vaak aanpassingen gedaan worden in de meterkast.  Wanneer je dit onder de knie hebt, na ongeveer drie maanden, krijg je een Somfy product training. Somfy levert innovatieve producten die ervoor zorgen dat allerlei apparatuur waaronder rolluiken en zonwering op afstand bedienbaar zijn. Met een afstandsbediening, of zelfs met een app! In deze product training leer jij alles over de mogelijkheden en toepassingen van de Somfy producten. Je bent dan ongeveer een maand of zes onderweg met je opleiding, de volgende stap is het hoogwerker certificaat. Samen met je collega’s installeer jij zonwering op allerlei plaatsen, waaronder buitenzonwering op grote hoogte. Daarom is het belangrijk dat jullie allemaal raad weten met de hoogwerker. Wanneer je een maand of tien met de opleiding bezig bent, krijg je een communicatie training. Dit is belangrijk, omdat je in de praktijk vaak met de klant contact hebt. Je moet de klant goed kunnen informeren over de verschillende mogelijkheden en advies kunnen geven over de specifieke situatie op locatie. Een zonwering schaf je meestal maar één keer aan, dus het is belangrijk dat je de klant hierin zo goed mogelijk begeleidt. Ook kom je voor het installeren over de vloer bij de klant zelf, het is belangrijk om ook dan altijd netjes te communiceren en keurig te werken.
Tot slot volgt er nog een cursus lean werken. Lean werken is gericht op de hoofdzaken in je werkzaamheden. Wat voegt nou echt waarde toe, en wat is niet belangrijk? In het proces krijgt iedereen zijn eigen verantwoordelijkheden en taken, om zo efficiënt en vooral met plezier te werken. Je bent inmiddels ongeveer zestien maanden verder, en nu klaar voor een vast dienstverband! Tijd om vacatures voor zonwering monteur te bekijken!

Meer weten over de opleiding zonwering?

Je leest meer over de opleiding zonwering op onze introductiepagina. Bekijk de video met de werkzaamheden en lees meer over wat wij bij Strevon allemaal doen. Strevon heeft ook gratis omscholingstrajecten voor de installatietechniek. Start vandaag nog met jouw zonwering opleiding en ga aan de slag in een leuke baan met gezellige collega’s!

Vacatures voor zonwering monteurs

Of je nou rolluik monteur of zonwering monteur wil worden, wij verzamelen altijd de actuele vacatures zonwering voor jou. Met deze vacatures ga jij direct aan de slag, en zorgen wij voor de nodige bijscholing. Er zijn altijd voldoende vacatures voor zonwering monteurs, de Nederlandse zomers worden steeds warmer, en mensen laten vaker dan ooit een zonwering installeren. De werkgelegenheid in deze branche is dus prima in orde. Wil je direct persoonlijk contact over de opleiding zonwering monteur? Neem dan contact op met Strevon.

50%
Meer informatie aanvragen
Ontvang meer informatie over vacatures voor zonwering monteurs
Ja, ik wil meer informatie!
Strevon - omscholingstrajecten installatietechniek Leiden

Meer weten over de opleiding zonwering?

Hoe lang duurt de opleiding zonwering? 
De opleiding tot zonwering monteur duurt ongeveer 16 maanden. Afhankelijk van je leertempo en inzet kun je natuurlijk proberen meer snelheid te maken of extra trainingen te volgen. 


Wat kost de opleiding zonwering monteur? 
De opleiding tot monteur van zonwering wordt (in de meeste gevallen) vergoed door je nieuwe werkgever en is voor jou dus kosteloos. Kijk op deze pagina voor meer informatie over het salaris van een zonwering monteur.