Liftmonteur worden? Zo gaat je dag eruit zien! 

Wil jij liftmonteur worden?

Wat doet een liftmonteur 

Wanneer je solliciteert voor de functie van liftmonteur dan ga je onder andere onderhoud en reparaties uitvoeren aan allerlei verschillende liften. Ook de installatie van nieuwe lift komt voor jouw rekening, net als de periodieke keuringen. 

Soms moet je bij een storingsdienst een lift die blijft hangen weer werkend zien te krijgen, andere keren word je met spoed opgeroepen om mensen te bevrijden die opgesloten zitten in de lift. Uitdagend werk met veel afwisseling dus. 

Naast de werking van de lift heb jij alle veiligheidseisen goed in het vizier en herken je mogelijke problemen of risico’s. 

Vacatures voor liftmonteurs?

Wil jij liftmonteur worden? Werken in de techniek is leuk, uitdagend en geeft je de mogelijkheid om door te groeien naar andere functies. Liftmonteurs zijn altijd nodig en in de techniek zijn er veel vacatures. Wil je liftmonteur worden? De techniekbranche verwelkomt je graag!


Wanneer je liftmonteur wil worden is een opleiding in de installatietechniek de perfecte basis. Strevon heeft een uniek omscholingstraject ontwikkeld waarbij je direct in de installatietechniek aan de slag kan. De opleiding is kosteloos en je leert in de praktijk. Daarnaast krijg je een passend salaris. 


Ben je klaar met je opleiding tot installatiemonteur? Dan kun je gemakkelijk liftmonteur worden. Nieuwsgierig? Neem direct contact met ons op. We vertellen je graag meer over het omscholingstraject en hoe je liftmonteur kan worden.

Salaris liftmonteur 

Gemiddeld verdient een liftmonteur zo’n € 2800,- bruto per maand, afhankelijk van leeftijd, kennis en ervaring. Als starter zul je daar onder zitten, maar met meer werkervaring groei je daar met de jaren gemakkelijk overheen. 

In Nederland verdien je in de techniek gemiddeld een goed salaris, omdat de vraag naar vakkundig personeel groot is. Er ligt ook voor jou een mooie carrière in de techniek!

Vraag direct meer informatie aan 


Omscholen naar de techniek

Wil je aan de slag als liftmonteur maar heb je geen ervaring of kennis op dit gebied? Laat je dan kosteloos omscholen naar de techniek met de unieke omscholingstrajecten tot installatiemonteur met verdere specialisatie tot liftmonteurs van Strevon. 


Om liftmonteur te worden, kun je je eerst laten omscholen naar de installatietechniek. De installatietechniek omscholing is kosteloos en toegankelijk voor iedereen. Ook zonder diploma’s of ervaring ben je welkom. Wanneer je de opleiding tot installatiemonteur hebt afgerond kun je je ontwikkelen tot lift monteur. Je kennis als installatiemonteur is namelijk breed inzetbaar. 


Bekijk hier al onze omscholingstrajecten naar de techniek. Bij ons ga je altijd direct in de praktijk aan de slag gaat en je krijgt salaris vanaf dag één. Je leert alles van ervaren collega’s en zult al snel verschillende werkzaamheden zelfstandig gaan uitvoeren. 

Liftmonteur worden? Start vandaag nog met het omscholingstraject van Strevon! 

Veel gestelde vragen:

Wat doet een liftmonteur?

Je werkdag als liftmonteur is zeker afwisselend. Van onderhoud tot storingsdiensten: jij doet alles! Daarnaast installeer je ook nieuwe liften en voer je keuringen uit. 


Wat is het gemiddelde liftmonteur salaris?

Als liftmonteur verdien je gemiddeld zo’n €2800,- bruto per maand, afhankelijk van werkervaring en kennis. In de techniek kun je bovendien prima doorgroeien naar hogere of andere functies. 


Wat verdient een liftmonteur zzp?

Het gemiddelde uurtarief van een zzp liftmonteur ligt rond de €50,-. Hoe meer werkzaamheden je zelfstandig kunt uitvoeren, hoe hoger je uurtarief. Ook kun je met meer werkervaring een hoger tarief vragen als zzp liftmonteur.