Omscholing Elektrotechniek Strevon ROVC

Alles over de Cao metaal en techniek

Een nieuwe uitdaging en jezelf ontwikkelen

Zij-instromer aan het werk

Cao metaal en techniek 2023

Het cao metaal en techniek 2023 salaris is vastgelegd in de CAO voor metaal en techniek. Wanneer jij in de sector metaal en techniek werkt, ben je automatisch aangesloten bij de cao metaal en techniek. Dit is één van de grootste cao’s van Nederland! Er zijn altijd discussies over verbeteringen in de cao, waarbij het salaris natuurlijk één van de belangrijkste punten is. Het cao metaal en techniek salaris moet dus voldoende aantrekkelijk zijn om mensen te werven voor een uitdagende leuke technische loopbaan. En natuurlijk is het salaris een van de manieren waarop een werkgever zijn waardering voor jou kan uitdrukken. Er is ontzettend veel vraag naar technische vakbekwame mensen en er staan altijd veel vacatures open. 
Meer dan 50 technische bedrijven werken met ons

Wat is het salaris in de cao metaal en techniek?

Het cao metaal en techniek salaris is afhankelijk van je functiejaren, maar ook de functiegroep waar je in zit. Die functiegroep is meestal afhankelijk van je voorgaande werkervaring, maar heeft ook te maken met de aard van de werkzaamheden die je uitvoert. Heb je meer taken en verantwoordelijkheden zul je in een hogere functiegroep worden ingedeeld.
Zonder enige ervaring start je vanaf €1628,- bruto per maand, mits je 21 jaar of ouder bent. Met minimaal 10 functiejaren en in de hoogste schaal, verdien je €4237,- bruto per maand. Binnen de techniek zijn er dus veel stappen te maken en veel doorgroeimogelijkheden.

Geen risico's bij detachering via Strevon

Welke afspraken zijn er gemaakt?

Het cao metaal en techniek 2021 salaris liep nog door zolang er geen nieuwe cao was. Op 8 april 2022 hebben de vakbonden een akkoord bereikt. Daarnaast is ook besloten dat op 1 juli 2022 een eenmalige uitkering van €382,50 gedaan zal worden, ter compensatie van de voorgaande maanden.
De lonen gaan omhoog en tevens is er vastgesteld per wanneer en met hoeveel procent de lonen weer zullen stijgen. 

Salaris verhoging metaal en techniek cao 

De salarissen stijgen in de cao metaal en techniek met gemiddeld 1,4% per jaar met deze CAO. Het gemiddelde bruto jaarsalaris is in de nieuwe cao van 2023 is € 38.000,-. Per 1 september 2022 komt er een loonsverhoging van 2,75%, vervolgens op 1 maart 2023 weer met 3,25% en 1 januari 2024 nog eens 0,6%. In de technische sector zijn altijd veel verschillende vacatures, zoals voor de elektrotechniek, zonnepanelen of installatietechniek. De vraag naar goed technisch personeel is groot. Om die reden is het zo belangrijk dat er een goede cao is die de rechten en salarissen van het technisch personeel borgt. Het cao metaal en techniek 2023 salaris ligt nu vast, net als de komende stijgingen van het CAO salaris in de metaal en techniek sector. 

Veelgestelde vragen over het cao metaal en techniek salaris:

Is er al een nieuwe cao metaal en techniek?
In april 2022 hebben de vakbonden een akkoord bereikt en is er dus een nieuwe cao overeengekomen. Onder meer zijn de lonen gestegen, en is er een eenmalige compensatie betaald voor de gemiste maanden van oktober 2021 tot juli 2022. Deze richtlijnen van de cao lopen tot april 2024. 


Hoe staat het met de cao metaal en techniek?
Na stakingen, onderhandelingen en veel discussiepunten, is er een nieuwe cao overeengekomen. De oude cao liep tot 1 oktober 2021, de nieuwe is met terugwerkende kracht per 1 oktober 2021 ingegaan.


Hoe weet je in welke techniek functiegroep je zit?
De functiegroep waar je in zit is afhankelijk van onder meer ervaring en werkzaamheden. Per functie is er vaak een richtlijn van functiegroepen die bij de functie passen, maar daarbinnen is dus nog marge voor een ervaren werknemer of een minder ervaren werknemer. Op jouw loonstrook staat altijd je huidige functiegroep, en trede vermeld.