omscholen naar techniek via Strevon

Ben je op zoek naar technische vacatures in Nederland?

Strevon helpt jou verder!

bbl leerling gezicht voor mijn bedrijf

Techniek vacatures in Nederland

Techniek vacatures in Nederland zijn er in verschillende vormen. De techniek is zeer breed en altijd in ontwikkeling, daarom is er altijd een vacature te vinden die bij jouw wensen past. 

Naast deze verschillen zijn er ook overeenkomsten tussen verschillende functies. Werken in de techniek betekent vrijwel altijd afwisseling, geen werkdag is hetzelfde. Ook is het werk vaak uitvoerend, je bent altijd lekker hands-on bezig. 

Weet jij van aanpakken, en heb je tegelijkertijd een analytische blik en zie je in elk probleem een potentiële oplossing? Dan is een baan in de techniek waarschijnlijk voor jou weggelegd!

Elke werkdag is weer anders, dus flexibiliteit is ook belangrijk. Vaak loopt je werkdag net anders dan gepland, saai wordt het nooit!

Enerzijds is het van belang dat je goed kunt samenwerken, aangezien er in vrijwel elke functie projecten zijn waarbij je met collega's samenwerkt. Anderzijds is het ook belangrijk dat je zelfstandig kunt werken.

Techniek vacatures in Nederland zijn er daarnaast op verschillende niveaus. Werk bijvoorbeeld als bouwkundig ingenieur op HBO of WO niveau, of volg een BBL opleiding en ga aan de slag als startend cv monteur. 

De doorgroeimogelijkheden zijn groot, als jij leergierig en enthousiast bent en door kan zetten, kun je na je BBL opleiding gemakkelijk doorgroeien naar andere mooie functies.

Zo geef je je technische loopbaan vorm en ontwikkel jij je mee met de techniek. Haal het beste uit jezelf met de verschillende technische vacatures in Nederland. 

Deze vacatures vind je door het hele land. Technische vacatures in Almere zijn er altijd, de stad is één van de snelst groeiende steden van ons land en technici zijn daarbij onmisbaar. 

Ben je op zoek naar een technische uitdaging in Utrecht? Ook daar zijn volop technische vacatures te vinden. 

Werken in de bouw in Nederland

Werken in de bouw heeft vaak meer met techniek te maken dan je wellicht zou denken. Er zijn verschillende functies in de techniek die betrokken zijn bij de bouw. Voor veel van deze functies heeft Strevon BBL vacatures beschikbaar. Deze vacature staan open voor iedereen die in de techniek aan de slag wil, ook zonder ervaring kan je meteen starten. 


De elektrotechniek is misschien de meest voor de hand liggende techniek die in de bouw gebruikt wordt. Bij zowel nieuwbouw als verbouwingen komt een elektromonteur kijken om bijvoorbeeld de meterkast om te bouwen of aan te passen. Een elektromonteur kan uitdagende werkzaamheden tegenkomen, zoals het verleggen van elektriciteit of het vergroten van de capaciteit van een installatie. Deze taken vereisen vakmanschap en expertise.


De installatietechniek is een andere discipline die in de bouw heel belangrijk is. Alle functies in de installatietechniek zorgen er samen voor dat een pand bewoonbaar of bruikbaar wordt. 

Een gasaansluiting, riolering, verwarming en koeling zijn essentiële voorzieningen die zowel bij bedrijfspanden als woningen niet kunnen ontbreken.


Tot slot wordt er steeds meer gelet op duurzaamheid in ons land, en dat is waar de zonnepanelen techniek onmisbaar is gebleken. Word zonnepanelen monteur en help stap voor stap Nederland verduurzamen

Technische vacatures in Nederland

Technische vacatures in Nederland vind je bij Strevon. In vrijwel elke plaats binnen Nederland zijn er technische vacatures beschikbaar. 

Strevon heeft altijd technische vacatures met een interne opleiding. Dat betekent dat je zonder opleiding of ervaring direct aan de slag kan in een fulltime functie in de techniek. Alles wat je moet weten, leer je in praktijk van ervaren collega’s die jou alles stap voor stap uitleggen. Onze omscholingstrajecten zijn perfect om te starten in de techniek, omdat je direct aan het werk gaat. Je legt zo een goede technische basis waarmee je later weer door kunt groeien naar andere uitdagende technische functies. Bovendien doe je direct werkervaring op, waarmee je na je opleiding een mooie start maakt. Interesse? Neem dan meteen contact op voor meer informatie, en maak de switch naar de techniekbranche.


Op deze pagina lees je alles over de diverse technische vacatures in Nederland en waarom werken in de techniek ontzettend leuk is. Technische vacatures in Nederland zijn zo gevarieerd dat er altijd wel een leuke uitdaging is die perfect bij jou past.


Nederland is volop in ontwikkeling en ook de techniek staat niet stil. Het aantal inwoners in ons land groeit nog steeds. De techniek beweegt hier in mee en in de techniekbranche wordt altijd gezocht naar enthousiaste vakmannen en vrouwen

Omscholen naar de techniek in Nederland 

Laat je omscholen naar de techniek met de unieke omscholingstrajecten van Strevon. Je gaat dan direct in de praktijk aan de slag bij een technisch bedrijf bij jou in de buurt. Hier staan ervaren collega’s klaar om jou alles te leren over je toekomstige beroep. Je assisteert bij alle werkzaamheden en zult deze stap voor stap ook zelfstandig gaan uitvoeren.


Wij van Strevon zijn er om je te coachen zodat jij echt het maximale uit je opleiding haalt. Wanneer je jouw doelen behaalt, zul je merken dat je salaris ook zal groeien. Vanaf de eerste werkdag ontvang je al salaris voor de werkzaamheden die je uitvoert.

Geen financieel gat omdat je een opleiding gaat volgen waarin je niets verdient, geen schoolbanken waar je uren in moet door te brengen, maar lekker direct praktijkervaring opdoen en kennismaken met het vak. 

Dikke studieboeken? Lange lesdagen? Dat is allemaal niet aan de orde wanneer jij je laat omscholen met één van de technische vacatures in Nederland van Strevon!