bbl leerling gezicht voor mijn bedrijf

Salaris projectleider metaal en techniek

Lees alles over het loon van een projectleider

Omscholen tot zonwering monteur via Strevon

Gemiddeld salaris projectmanager techniek

Je leest hier het salaris van een (junior) projectleider. Wil jij als projectleider in de metaal en techniek aan de slag? Of werk je al in een soortgelijke functie en ben je benieuwd of je genoeg verdient?

Salaris junior projectleider: gemiddeld, hoog en laag. 

Het gemiddelde salaris van een projectmanager techniek ligt rond de € 4000,- bruto per maand. Als junior projectleider verdien je circa € 2300,- en het salaris van een projectleider techniek met veel ervaring kan zelfs boven de € 4600,- bruto uitkomen. Het projectleider techniek salaris is vaak een mooie volgende stap in jouw technische carrière!

Wat doet een projectleider?

Een projectleider in de bouw is verantwoordelijk voor een specifiek project. Je maakt de planning, het budget en rapporteert aan je leidinggevende. Na de start bewaak jij de planning en het budget en stuurt iedereen aan. Je maakt de roosters en zorgt ervoor dat iedereen precies weet wat hij moet doen en wanneer. Ook bij vragen ben jij het aanspreekpunt, voor het personeel, maar ook voor leveranciers en andere collega’s. Je weet op elk moment precies te vertellen hoe het project ervoor staat.

Zij-instromer aan het werk

Waar moet een projectleider goed in zijn? 

Als projectleider moet jij het overzicht bewaren. Het hele project ken je van binnen en van buiten. Je weet precies wie welke taken uitvoert en wat de voortgang van het project is. Je moet goed beslissingen kunnen nemen en knopen kunnen doorhakken. Bij elk project gebeuren er onvoorziene dingen. 

Daarnaast moet je leidinggeven; je stuurt mensen aan en moet daarin soms duidelijk en daadkrachtig zijn. Ook spreek je mensen aan wanneer er iets misloopt.  Het salaris van een projectleider metaal en techniek is dan ook passend bij functie. Op zoek naar vacatures voor deze functie? Bekijk dan onze actuele projectleider techniek vacatures. 

Doorgroeimogelijkheden in de techniek 

De functie van projectleider is een mooie stap in jouw technische carrière, maar ook in deze functie kun je doorgroeien. Word je projectmanager, dan heb je de leiding en verantwoordelijkheid over meerdere projectleiders. Ook kun je als projectleider doorgroeien door operationeel leidinggevende te worden. De doorgroeimogelijkheden in de techniek zijn groot en je kunt bovendien verschillende kanten op binnen deze branche. Weet je nog niet precies welke vacature bij jou past? Bekijk alle actuele vacatures in de bouw en techniek. 

Aan de slag in de techniek 

Ook als starter zonder ervaring kun je direct aan de slag en ontvang je vanaf dag één salaris. Met de omscholingstrajecten van Strevon leer je het vak in de praktijk. 

Je krijgt een baan bij jou in de buurt, op maximaal 30 minuten rijden van je woonplaats. We zoeken samen een bedrijf met een bedrijfscultuur die bij je past. 

Een speciale vooropleiding of kennis is niet nodig. Enthousiasme en doorzettingsvermogen zijn voldoende om direct aan de slag te kunnen. Bekijk hier alle technische opleidingstrajecten van Strevon!

Wanneer je ervaring hebt in de techniek, is dat zeker een pré voor werken als projectleider. 

Veelgestelde vragen:

Wat is het salaris van een projectleider?
Het gemiddelde salaris van een projectleider ligt rond de € 4000,- bruto per maand. Afhankelijk van werkervaring en kennis kun je minder of meer verdienen.  Als projectleider kun je nog doorgroeien naar projectmanager, waarbij je meer projectleiders aanstuurt en daarmee nog meer verantwoordelijkheden hebt.


Wat is het verschil tussen een projectleider en projectmanager?
Een projectleider stuurt een project aan, en daarmee een team van werknemers. Een projectmanager heeft een team van projectleiders onder zich, en is eindverantwoordelijk voor al deze projecten. Het verschil is dus met name in verantwoordelijkheid en hiërarchie, in beide functies stuur je mensen aan. 


Wat verdient een projectleider bouw netto?
Het gemiddelde nettosalaris van een projectleider bouw is ongeveer € 2800,- per maand. Je kunt hier nog verder doorgroeien, het is een mooie stap in jouw technische loopbaan.