technisch personeel werven met een detacheringsbureau

5X waarom werken in de techniek?

Lees hier waarom de techniek een goede markt is om in te werken.

Waarom werken in de techniek?

Ben jij op dit moment vastgelopen in je huidige baan? En heb je passie voor techniek? Bij Strevon helpen wij jou graag met het vinden van een baan in de techniek die echt bij jou past. Maar waarom techniek? 

Werken in de techniek heeft vaak directe impact op de wereld om ons heen. Of het nu gaat om het leggen van zonnepanelen of het plaatsen van een cv-ketel, het aanleggen van bedrading of het plaatsen van zonwering gaat, de techniek kan het leven van mensen beïnvloeden. De techniek blijft evolueren en veranderen, hierdoor leer je altijd nieuwe technieken en zo verbeter jij je vaardigheden. Vanwege de gespecialiseerde vaardigheden die vereist zijn, word je in de techniek beloond met een goed salaris. 

5X waarom techniek:

Waarom voor de techniek kiezen? De meest voorkomende redenen waarom mensen voor de techniek kiezen zijn: creativiteit, het is een essentieel beroep, het is veelzijdig werk, een goede toekomst en je ontvangt een goed salaris.


1. Creativiteit : Omdat je regelmatig op een andere locatie aan het werk bent wordt er veel creativiteit van jou verwacht. Ondanks dat je natuurlijk werkt via bepaalde richtlijnen zijn er genoeg mogelijkheden om creatief te zijn binnen de techniek, als jij bijvoorbeeld een buitenunit van een warmtepomp hebt geplaatst ziet dat er niet het mooiste uit. De klant irriteert zich misschien aan het uiterlijk en wil dat jij iets bedenkt of doet waardoor het er een stuk mooier uit ziet. Bijvoorbeeld door een kunststof behuizing te plaatsen waardoor de warmtepomp gewoon kan doen waarvoor die bestemd is, maar de klant niet tegen een lelijke warmtepomp aan kijkt.

2. Essentieel beroep: Iedereen heeft elke dag te maken met welke vorm van techniek dan ook. Het gebouw waarin je werkt, je huis, auto, fiets, telefoon, tv, laptop, allemaal hebben ze een andere manier van techniek in zich, maar jij maakt dagelijks gebruik van die technieken. Zo zie je maar dat je zonder de techniek je werk niet goed kunt uitoefenen of niet op je afspraak kunt komen omdat je auto het niet doet of de ketting van je fiets er af ligt. De techniek is dus heel belangrijk!

3. Veelzijdig werk: In de techniek ben je vaak aan het werk op verschillende locaties en onder andere omstandigheden. Je kunt je dus al inbeelden dat je elke dag op een andere manier aan het werk gaat, je bent natuurlijk ook niet altijd met dezelfde monteurs mee naar de klus wat ervoor zorgt dat van iedereen nieuwe dingen kunt leren. Hierdoor krijg je echt alle kneepjes van het vak mee!

4. Toekomst: De toekomst heeft techniek nodig! Er is op dit moment veel vraag naar technische werknemers, dit komt omdat de branche zich heel snel ontwikkeld. De vraag naar technische banen en werknemers zal blijven groeien. Ondanks dat andere beroepen en werkzaamheden in de toekomst overgenomen zullen worden door technologische vooruitgang, blijft het belangrijk dat er veel technische kennis is.

5. Goed salaris: Als zij-instromer via Strevon verdien je een mooi startsalaris rond de €2300 bruto per maand, dit omdat je nog geen kennis hebt in de techniek en nieuwe dingen zult moeten leren. Zodra jouw kennis en vaardigheden groeien zal jouw salaris met je mee groeien. 

bbl leerling gezicht voor mijn bedrijf

Wat kan Strevon betekenen voor jou?

Je vraagt je misschien af hoe jij aan een passende baan in de techniek gaat komen en ook nog eens met weinig ervaring. Strevon helpt jou graag!

Via Strevon kan jij je gratis en snel laten omscholen tot gecertificeerd monteur, dit doe je door fulltime aan het werk te gaan bij een werkgever die echt bij jou past. Strevon werkt samen met verschillende technische bedrijven in de elektrotechniekinstallatietechniekzonnepanelen. Naast dat jij fulltime aan het werk bent ga je eens in de paar weken naar erkende technische scholen en instanties, deze cursus dagen vallen onder werktijd en worden doorbetaald. Je ontvangt tijdens het omscholingstraject van Strevon een mooi salaris wat start rond €2300 bruto per maand. Bij Strevon streven wij altijd naar een vast contract na 1,5 jaar.


Benieuwd wat de mogelijkheden voor jou zijn? Vraag dan direct meer informatie aan.