technisch personeel werven met een detacheringsbureau

Wat kan je verdienen als installatiemonteur?

Wat je kunt verdienen als installatiemonteur ligt aan je kennis, ervaring en de cao. Het gemiddelde bruto salaris van een ervaren installatiemonteur is €2783,-. Tegelijkertijd is dit een gemiddelde en kan je er dus onder maar zeker ook ver boven zitten. Op deze pagina vertellen we alle ins en outs over het salaris van een installatiemonteur. Omdat de vraag naar goed personeel groot is, bieden veel bedrijven een salaris dat flink boven het CAO salaris zit. Het is daarom lastig een exact getal te geven. Het minimumloon voor installatiemonteur wordt vaak ruim overschreden. Zeker in de randstad en grotere steden. Als starter in de installatietechniek verdien je tussen de €2200,- en €2500,- euro per maand.

Het salaris op mbo-niveau

Salaris installatiemonteur niveau 3
Op niveau 3 verdien je als installatiemonteur gemiddeld €2300,-. Je leert vaak zelfstandig te werken en berekeningen te maken. Ook begrijp je in grote lijnen hoe verschillende installatie systemen in elkaar zitten.

Salaris installatiemonteur niveau 4

Het salaris van een installatiemonteur op niveau 4 is dan weer een stapje hoger. Het salaris is gemiddeld €2783,- bruto. Bij niveau 4 heb je meestal al een afgeronde vierjarige mbo opleiding. Op dit niveau werk je nog steeds in de praktijk, maar komt er weer meer theorie bij kijken. Je begrijpt de installatie helemaal en maakt bepaalde berekeningen.

Het salaris op hbo-niveau

Het salaris op hbo-niveau ligt gemiddeld uiteraard iets hoger dan voor functies waarvoor een mbo opleiding voldoende is. De verantwoordelijkheden en taken zijn passend bij een hogere functie, en daar staat dan ook een hoger salaris tegenover. Het salaris is gemiddeld €3300,- bruto per maand. De salarissen zijn binnen elk opleidingsniveau altijd afhankelijk van kennis en werkervaring. Als starter ligt het salaris wat lager, maar wanneer je meer kennis en werkervaring opdoet, zijn er zeker kansen om te groeien in salaris.

Via Strevon kan je zonder vooropleiding of relevante werkervaring starten in de installatietechniek. Naast dat we je volledige opleiding vergoeden, krijg je een goed startsalaris van €2300,- bruto per maand. Bekijk hier het omscholingstraject naar de installatietechniek.

CAO Installatietechniek

De cao installatietechniek geeft je op belangrijke onderdelen van jouw werk meer zekerheid. Natuurlijk maak je ook afspraken in een contract dat je afsluit met jouw werkgever. Maar een cao hangt hier zogezegd nog boven. Mocht er op jouw werk iets gebeuren, dan zorgt een cao ervoor dat je op meer dan de minimale wettelijke bescherming kunt terugvallen. Een cao is dan ook geldig voor de hele sector en staat boven jouw arbeidsovereenkomst. In een cao worden dus veel extra afspraken gemaakt. Dit kan te maken hebben met jouw vakantiedagen, je pensioen, verlofopbouw, overuren, doorbetaling bij ziekte enzovoort. Mede hierdoor is de cao zo belangrijk en fijn om te hebben.

Reactie plaatsen