technisch personeel werven met een detacheringsbureau

Zonnepanelen monteur Stefan bij BDA

De belangrijkste verschillen tussen Strevon en IW Nederland

IW Nederland en Strevon zijn beide bedrijven die zich richten op het leveren van technische opleidingen en trainingen. Hoewel de twee bedrijven op veel gebieden op elkaar lijken, zijn er enkele verschillen tussen hun diensten en focus.

Wie is IW Nederland? 

IW Nederland is een opleidingsinstituut dat zich richt op het opleiden van technisch personeel voor de installatiebranche, met name voor de elektrotechnische en installatietechnische sector. IW Nederland biedt een breed scala MBO-opleidingen aan, evenals verschillende trainingen en cursussen op verschillende niveaus. Het bedrijf werkt nauw samen met de installatiebranche en met verschillende bedrijven om leerlingen te helpen bij het vinden van een leer/werk plek. Het doel van IW Nederland is om technisch talent op te leiden,te ontwikkelen en om hun carrièreperspectieven te verbeteren.

Wie is Strevon?

Het doel van Strevon is om technisch talent op te leiden en te ontwikkelen en om hun carrièreperspectieven te verbeteren. Strevon richt zich op het ontwikkelen en opleiden van technische zij-instromers op verschillende niveaus. Wij bieden een breed scala aan technische opleidingen, waaronder elektrotechniek, installatietechniek, zonwering en meer. Strevon heeft programma's voor omscholing van zij-instromers en heeft samenwerkingsverbanden met verschillende bedrijven om zij-instromers te helpen bij het vinden banen.

De verschillen tussen Strevon en IW Nederland

Als je op zoek bent naar een technische opleider, is het belangrijk om te weten welke opleider het beste past bij jouw specifieke interesses en behoeften. IW Nederland en Strevon zijn twee opleiders die zich richten op technische opleidingen, maar er zijn enkele verschillen tussen hen.

IW Nederland richt zich op de installatietechniek en elektrotechniek, terwijl Strevon een breder scala aan technische opleidingen aanbiedt. Bovendien werkt IW Nederland nauw samen met de installatiebranche, terwijl Strevon samenwerkt met verschillende bedrijven in de technische sector. IW Nederland is actief in zeven regio’s, terwijl Strevon zich richt op de randstad en directe omgeving.

Een ander verschil tussen de twee bedrijven is de manier waarop ze hun opleidingen aanbieden. IW Nederland biedt opleidingen aan via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL), waarbij leerlingen werken en leren tegelijkertijd. Strevon biedt omscholingstrajecten aan, waarbij zij-instromers de theorie direct in de praktijk kunnen toepassen.

Wij begrijpen dat het kiezen van de juiste opleider een belangrijke beslissing is voor jouw toekomst. Als je meer informatie nodig hebt bij het maken van deze beslissing, kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag om de juiste keuze te maken.

Wanneer kiezen voor IW Nederland? 

 • Als je kiest voor een BBL-opleiding, ga je één dag per week naar een ROC bij jou in de buurt voor het theoretische deel van je opleiding. Deze opleiding combineert werken en leren waardoor je in de praktijk direct kunt toepassen wat je op school leert.
 • Als je behoefte hebt aan een MBO richting de elektrotechniek of installatietechniek op niveau 2, 3 of 4.
 • Je direct salaris wilt ontvangen
 • Je kosteloos een opleiding wilt volgen.

Wanneer kiezen voor Strevon? 

 • Als je 25 jaar of ouder bent. Je graag een baan in de techniek wilt uitoefenen, maar je nog niet in bezit bent van de juiste werkervaring of vooropleiding.
 • Je geen voldoening meer haalt uit je werk, en iedere avond moe thuis komt.
 • Je een sprong in het diepe wilt nemen, maar geen financieel risico wil lopen.
 • Je bij je huidige baan doorgroeimogelijkheden mist en daardoor behoorlijk vast zit.
 • Als je fulltime aan de slag wilt gaan, voor 36-40 uur in de week, met opleidingsdagen die vallen onder werktijd en volledig worden vergoed en doorbetaald.
 • Graag een vast contract wilt, en een baan zoekt waar je tot je pensioen kan blijven.
 • Als je gemotiveerd bent om een nieuwe uitdaging aan te gaan!


Zie jij een omscholingstraject met baangarantie wel zitten? Ontdek dan jouw mogelijkheden via Strevon en vraag vrijblijvend meer informatie op!

Reactie plaatsen