Werken en leren als elektromonteur via Strevon. Het verhaal van Quinten die een gratis opleidingstraject in de elektrotechniek volgt.

Opleiding klusjesman

Strevon heeft jouw volgende uitdaging! 

bbl leerling gezicht voor mijn bedrijf

Meer weten over onze omscholingen of vacatures? 

Onze omscholingen en vacatures maken de overstap naar de techniek eenvoudig en kunnen een goede basis vormen voor een klusjesman opleiding. In de techniek zijn je werkzaamheden afwisselend en uitdagend. Bovendien zijn er in deze sector veel doorgroeimogelijkheden. 

Zo kun je doorgroeien tot projectleider of laat je bijscholen zodat je meer allround inzetbaar bent. De mogelijkheden zijn eindeloos, en de omscholingstrajecten van Strevon zijn het startpunt. Wil jij alles weten over de omscholingen of je direct aanmelden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij beantwoorden graag al je vragen!

Meer informatie over de opleiding klusjesman vind je hier!

In Nederland zijn er geen concrete opleidingen tot klusjesman, maar je kan gelukkig wel klusjesman worden door middel van omscholingen naar de techniek. Met de omscholingen van Strevon leer je alles in de bouw en techniek, en met die kennis zou je zomaar allround klusjesman kunnen worden. 

In de bouw en techniek is een groot tekort aan vakmensen, dus kun je altijd wel ergens aan de slag. De werkgelegenheid is groot, en je kunt op verschillende manieren doorgroeien in de bouw en technieksector. Op deze pagina lees je alles over de klusjesman: wat hij doet, wat voor opleiding nodig is en wat je kunt verdienen! Laat je omscholen en leer alles wat een moet kunnen om allround te kunnen werken!

Strevon - vacature verwarmingsmonteur Leiden

Wat doet een klusjesman 

De werkzaamheden van een klusjesman zijn divers. Denk aan timmerwerkzaamheden, schilderen, werkzaamheden aan de elektra of loodgieterswerk. Allerlei klusjes in en rond het huis worden vaak uitbesteed aan een klusjesman.  Je kunt ervoor kiezen om je in één van deze zaken te specialiseren, of juist een breed scala van werkzaamheden aan te bieden. 

Installatiemonteur Werkdag Werkplezier TIB De Boer Strevon

Vooropleiding klusjesman 

Een speciale klusjesman opleiding is er niet, wel zijn er verschillende omscholingen of opleidingen waarmee je alles leert wat nodig is om als klusjesman aan de slag te kunnen. Voor de onderstaande opleidingstrajecten is een vooropleiding niet nodig. 

De opleidingstrajecten voor de bouw en techniek van Strevon kunnen een mooie start zijn wanneer je als klusjesman aan de slag wil. Je leert het vak in de praktijk door het te doen. Je kijkt mee met een leuk team collega’s en gaat steeds meer werkzaamheden zelf uitvoeren. Bovendien krijg je vanaf dag één salaris. 

In plaats van een allround klusjesman opleiding kun je je zo in diverse vakgebieden ontwikkelen. Je leert volledig in de praktijk, dus je hoeft niet naar school of dikke boeken door te spitten. Strevon zorgt voor de coaching en begeleiding en zorgt dat jij het beste uit jezelf haalt! Een vooropleiding is niet nodig, als jij leergierig en enthousiast bent, kun je direct beginnen.

Klusjesman salaris

Het gemiddelde salaris van een klusjesman ligt rond de € 2400,- bruto per maand. Het salaris is sterk afhankelijk van welke werkzaamheden je uitvoert. Hoe breder je inzetbaar bent, hoe meer je kunt verdienen. Bovendien is het belangrijk je kennis up-to-date te houden. 

Ook kun je ervoor kiezen om zelfstandig klusjesman te worden, en zo je eigen uurtarief bepalen. Wanneer jij handig bent en allround kunt werken, kun je overal aan de slag! Lees alles over het klusjesman salaris op onze informatiepagina. 

Veelgestelde vragen over een opleiding klusjesman:

Wat is het loon van een klusjesman?
Gemiddeld verdient een klusjesman circa € 2400,- bruto per maand. Dit is afhankelijk van de werkzaamheden die je uitvoert. Hoe breder je inzetbaar bent, hoe meer je kunt verdienen. Blijf jezelf ontwikkelen en groei door binnen de bouw- en techniek sector. 


Hoe wordt ik klusjesman?
Er is geen specifieke allround klusjesman opleiding, maar er zijn verschillende losse opleidingen of omscholingen waarmee je de vakken kunt leren die in je uiteindelijke loopbaan van pas komen. Denk aan een opleiding tot elektricien, timmerman of loodgieter. 


Wat moet je kunnen als klusjesman?
Een klusjesman komt het beste van pas wanneer hij allround werkzaamheden uit kan voeren. Dit kunnen allerlei werkzaamheden zijn, denk aan schilderwerken, timmeren, loodgieters- en elektra werkzaamheden. Hoe meer je kan, hoe beter!