monteur gezocht voor jouw bedrijf

Natuur en techniek opleidingen

Omscholen tot zonwering monteur via Strevon

Nt vakkenpakket - Dit kun je ermee 

Heb jij natuur en techniek (N&T) als profiel gekozen? Dan heb je straks de studies voor het uitzoeken,  want dit veelzijdige profiel bereid je voor op een mooie toekomst. Er zijn namelijk veel natuur en techniek opleidingen. Je legt met dit vakkenpakket de basis voor een exacte opleiding en daarna een exact beroep met veel kansen en mogelijkheden in de toekomst. Op deze pagina lees je welke opleidingen of beroepen passen bij een Nt vakkenpakket. Wil je niet verder leren en direct starten in de techniek? Bekijk dan onze BBL-opleidingen. 
Strevon ontzorgt

Natuur en techniek opleidingen

Natuur en techniek profiel kandidaten vervolgen hun studie vaak in de richting van bijvoorbeeld werktuigbouwkunde, informatica, chemie of elektrotechniek. Ook biologie en medisch laboratoriumonderzoek opleidingen kun je met een N&T profiel volgen.
Of je nu graag onderzoek wil doen, of gewoon dol bent op cijfers en dingen uitzoeken: een N&T profiel past bij jou. De meeste opleidingen zijn ofwel medisch of technisch gerelateerd. Met het profiel heb je ook toelating tot verschillende andere, niet technische studies, dus je kunt later ook nog alle kanten op.
Wanneer je je meer wil verdiepen in de wetenschap en techniek dan is een naschoolse wetenschap en techniek cursus wellicht iets voor jou. 

Strevon kandidaten

Meest gekozen studierichtingen na een N&T profiel op voortgezet onderwijs zijn: 

Natuur en techniek beroepen na je studie

Hoewel je met het profiel natuur en techniek verschillende kanten op kunt, en bijvoorbeeld ook de pabo kunt doen, kiezen de meeste mensen voor een exact beroep na deze exacte opleiding. Denk aan ingenieur, natuurkundige, chemicus, it-specialist of milieudeskundige. In de technische beroepen is veel vraag naar deskundig personeel, dus met het natuur en techniek profiel ben je vrijwel gegarandeerd van werk. Kijk bijvoorbeeld naar vacatures voor elektrotechniek, zonnepanelen of installatietechniek. Met natuur en techniek opleidingen kun je alle kanten op en er zijn dus ook veel verschillende Natuur en Techniek beroepen. 

Veelgestelde vragen over het cao metaal en techniek 2023 salaris:

Wat kan je doen met N&G zonder natuurkunde?
Wanneer je een N&G profiel op het VWO hebt, word je op het merendeel van de HBO-opleidingen toegelaten. Ook wanneer je bijvoorbeeld scheikunde wil studeren, zijn er mogelijkheden N&G zonder natuurkunde te kiezen. 


Welke vakken heb je bij natuur en techniek?
Natuur en techniek is het meest exacte profiel dat je kunt kiezen. Vakken als natuurkunde, scheikunde en wiskunde B moeten je niet tegenstaan, dit zijn de belangrijkste vakken van je havo of vwo opleiding. 


Wat kun je doen met N&G?
Met N&G word je op veel HBO-opleidingen toegelaten, zowel technische als niet-technische opleidingen. Je kunt veel kanten op, bijvoorbeeld laboratoriumonderzoek, leraar, dierenarts, of milieudeskundige.