Werken en leren als elektromonteur via Strevon. Het verhaal van Quinten die een gratis opleidingstraject in de elektrotechniek volgt.

Werktuigbouwkundige vacatures?

Strevon heeft jouw volgende uitdaging! 

Hoe word je werktuigbouwkundige?

Er zijn verschillende opleidingen om werktuigbouwkundige installatietechniek te worden. Je leert tijdens de opleiding alles over de voorkomende werktuigbouwkundige werkzaamheden. Van tekenaar ontwerper werktuigkundige installaties tot het doorrekenen, produceren en het aanbrengen van verbeteringen aan machines en constructies. Elk probleem en elke wens rondom een werktuigkundige installatie moet jij kunnen vertalen in een oplossing. De opleiding geeft jou de handreikingen om te kunnen begrijpen hoe machines in elkaar steken en welke voorkomende problemen er zijn. Lees hier meer over het salaris van een werktuigbouwkundige. Wil je direct aan de slag in de werktuigbouwkunde? Vraag dan meer informatie op en we vertellen je over de leukste actuele vacatures

Een werktuigbouwkundige vacature ontdek je hier!

Vind de werktuigbouwkundige vacature die jij zoekt op deze pagina! We vertellen alles over de werkzaamheden van een werktuigbouwkundige. Als werktuigbouwkundig monteur is jouw klantenkring zeer breed: van agrarische tot logistieke bedrijven, jij staat paraat wanneer ergens een storing optreedt! Ook bij de installatie aan de werktuigkundige installaties ben jij betrokken, net als het onderhoud.  We hebben de meest uitdagende vacatures op deze pagina voor je op een rijtje gezet

Strevon - omscholingstrajecten installatietechniek Doorn

W-installaties

De machines waaraan jij werkt zijn allemaal zogenaamde w-installaties. Een w-installatie is in feite alles wat een gebouw laat leven: riolering, sanitair, en klimaatinstallaties. Het grootste gedeelte van je werk bestaat uit storingen en onderhoud van de diverse installaties. Jij speurt elke storing op en zorgt voor de oplossing. Elke werkdag is dus altijd afwisselend en veelzijdig, en je werk wordt nooit eentonig of saai.

Werktuigkundige installaties vind je op de meest uiteenlopende plekken

Deze werktuigbouwkundige installaties kunnen zich in allerlei panden bevinden, van kantoorpand tot de grote industrie. Je komt dus op de meest uiteenlopende plekken en hebt steeds weer te maken met een andere installatie. Niet alleen op het land zelf, maar ook in schepen zijn veel werktuigkundige installaties te vinden. Als werktuigkundige scheepvaart vaar je mee op het schip en ben je verantwoordelijk voor alle installaties aan boord. Dit zijn vaak wel specifieke installaties waarvoor vakkennis vereist is.

Zie jij jezelf wel werken als installatiemonteur?

Lees wat onze monteurs zeggen!

"Strevon kwam precies op het juiste moment op mijn pad, om deze overstap te maken!"

"Sinds de start van het omscholingstraject ben ik erg gegroeid in de kennis van de installatietechniek, dit zie ik terug in de checklisten die ik nu zelf kan invullen.In het begin was dit echt abracadabra.Nu vul ik deze automatisch in met de kennis die ik heb opgedaan", vertelt Claus trots.

Claus- Leerling monteur via Strevon

“Ik vond het vroeger al leuk om mijn vader te helpen. Daardoor dacht ik direct aan een technische baan.”

Nu werkt Mandy bij BLR-Bimon. Haar werkzaamheden bestaan uit de ventilatie, luchtbehandeling, cv’s onderhouden en vervangen. Het werk is erg afwisselend: “Geen dag is hetzelfde. Laatst ben ik zelfs blijven overnachten om meerdere klussen uit te voeren. Dan kom je andere klussen tegen, zoals grotere onderhoudswerkzaamheden.”

Installatiemonteur bij BLR-Bimon via Strevon

Mandy- Leerling monteur via Strevon

Installatiemonteur bij Strevon

Functieprofiel werktuigbouwkundige

Het functieprofiel voor een werktuigbouwkundige is breed. Er zijn veel eigenschappen die van pas komen in dit vak, ook al lijken ze tegenstrijdig. Je moet zelfstandig kunnen werken en beslissingen durven nemen. Vaak ben je met een collega op pad, maar soms zijn er klussen waar je alleen naartoe gaat. Dan kun je niet overleggen en moet je zelf het euvel opsporen en onderzoek doen. Daarnaast moet je goede sociale vaardigheden bezitten, je hebt namelijk vrijwel elke dag direct met de klant te maken. De werktuigkundige systemen die je tegenkomt zijn op elke locatie anders. Je moet goed kunnen analyseren hoe het systeem in elkaar zit en altijd net een stapje verder denken.

Veelgestelde vragen:

Ik zoek een installateur vacature
Liever als installateur aan de slag? We hebben hier de vacatures voor installateur bij elkaar gezet voor je. Wanneer je nog niet weet welke richting je op wil, bekijk je hier alle vacatures in de installatietechniek.


Hoe word ik installatiemonteur?
Wanneer je installatiemonteur wil worden, heeft Strevon een uniek omscholingstraject met baangarantie. Kijk hier welke omscholingstrajecten Strevon aanbiedt binnen de installatietechniek en ontdek hoe je je eenvoudig laat omscholen.


Wat is het salaris van een installatiemonteur?
Het salaris van een installatiemonteur loopt uiteen afhankelijk van kennis, ervaring en het werkgebied. Lees er hier alles over op onze salaris pagina, en ontdek hoe jij carrière maakt binnen de installatietechniek.