Een installatiemonteur opleiding volgen?

Ontdek de mogelijkheden via Strevon

Omscholen tot installatiemonteur

Mis je uitdaging in je huidige werkzaamheden of herken je het gevoel om met tegenzin naar je werk te gaan? Heb je wel eens nagedacht om het roer om te gooien naar een baan in de techniek? Met het omscholingstraject van Strevon kan jij een carrièreswitch maken naar installatie monteur. Hierbij ga je fulltime aan de slag bij een bedrijf in de technische sector en volg je daarnaast onder werktijd een opleiding. Bij ons omscholingstraject krijg je vanaf dag 1 een goed salaris.

Ben je geïnteresseerd in een nieuwe uitdaging binnen de techniek? Of heb je nog vragen over het omscholingstraject. Vraag dan meer informatie aan! Dan kunnen wij jou verder helpen.

Installateur worden? Dit is je kans!

Voor iedereen die graag met zijn handen werkt en affiniteit heeft met de techniek is dit hét moment om een stap te zetten naar de technische branche. Door het enorme tekort aan technische vakmensen, staan bedrijven te springen voor nieuwe monteurs.

 

Dat betekent voor jou:

  • Dat de branche veel werkgelegenheid biedt in verschillende soorten installatiemonteur vacatures en dat betekent ook gelijk dat werken in de technische branche voldoende toekomstperspectief biedt. Voor ieder wat wils, van montage tot management functies.

  • Door de automatisering en modernisering, speelt techniek een steeds belangrijke rol. Er zal dan ook altijd werk te vinden zijn.

  • Door de veelzijdigheid van installatietechniek zijn je werkdagen nooit saai. Het is een gevarieerd beroep waar je steeds op een ander project werkzaam bent. Dat houdt het werk extra leuk en uitdagend.

  • Ook zijn er legio mogelijkheden om door te groeien en jezelf verder te ontwikkelen. Zie jij jezelf over een paar jaar werken als projectleider? Dan is de kans groot dat je die droom ook kunt verwezenlijken in de installatietechniek!

Oftewel: werk je momenteel in een totaal ander vakgebied, maar wil je graag werken in de installatietechniek? Dan wordt er met smacht naar jou gezocht! Ook als je een opleiding hebt afgerond die niks te maken heeft met de techniek, is een omscholingstraject een unieke kans om een technische functie te vervullen.

Volg een installatiemonteur opleiding bij Strevon!

Ben je na het lezen van bovenstaande informatie nieuwsgierig geworden? Dan hebben we goed nieuws: via Strevon kan je een gratis omscholingstraject volgen tot installatie monteur. In 1,5 jaar leren wij jou alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om in de installatietechniek te werken. We ontwikkelen samen met jou een persoonlijk opleidingsplan die volledig naar wens in te richten is en die je tijdens werktijd volgt.

Daarnaast start je bij een installatiebedrijf bij jou in de buurt. Je gaat 40-uur in de week aan het werk als leerling installatiemonteur. Je doet praktijkervaring op bij verschillende klussen.

Jouw persoonlijke ontwikkeling staat hierin centraal. Je wordt tijdens het gehele traject gecoacht en begeleid door de opleidingsadviseurs van Strevon. Hierdoor wordt je sneller wegwijs in het vak als installateur!

Vraag via onderstaande knop meer informatie aan over het omscholingstraject en kom in contact met onze opleidingsadviseurs. Zij zullen je adviseren en jouw wensen bespreken. 

Zie jij jezelf wel werken als installatiemonteur?

Lees wat onze monteurs zeggen!

"Strevon kwam precies op het juiste moment op mijn pad, om deze overstap te maken!"

"Sinds de start van het omscholingstraject ben ik erg gegroeid in de kennis van de installatietechniek, dit zie ik terug in de checklisten die ik nu zelf kan invullen.In het begin was dit echt abracadabra.Nu vul ik deze automatisch in met de kennis die ik heb opgedaan", vertelt Claus trots.

Claus- Leerling monteur via Strevon

“Ik vond het vroeger al leuk om mijn vader te helpen. Daardoor dacht ik direct aan een technische baan.”

Nu werkt Mandy bij BLR-Bimon. Haar werkzaamheden bestaan uit de ventilatie, luchtbehandeling, cv’s onderhouden en vervangen. Het werk is erg afwisselend: “Geen dag is hetzelfde. Laatst ben ik zelfs blijven overnachten om meerdere klussen uit te voeren. Dan kom je andere klussen tegen, zoals grotere onderhoudswerkzaamheden.”

Installatiemonteur bij BLR-Bimon via Strevon

Mandy- Leerling monteur via Strevon

Installateur opleiding & onze openstaande vacatures 

Als installatiemonteur ben je iedere dag bezig met verschillende soorten werkzaamheden. Door deze veelzijdigheid staan er ook allerlei soorten vacatures in de installatietechniek open. Je kunt naast het omscholingstraject starten bij een installatiebedrijf die sportscholen voorziet van licht en geluid of bij een bedrijf dat verantwoordelijk is voor de beveiliging van panden. Ook bestaan er allround installatiebedrijven die zich bezighouden met uiteenlopende installaties.

Neem een kijkje op de vacaturepagina om te zien of er een interessante vacature voor jou bij zit!  

Installateur betekenis: wat is een installateur?

De functietitels van een installateur en een installatiemonteur worden vaak met elkaar verward, maar beide functies houden zich bezig met dezelfde werkzaamheden. Ben je benieuwd of een baan als installatiemonteur of werkvoorbereider iets voor jou is? We leggen de werkzaamheden graag aan je uit! 

Betekenis van een installateur: een installatiemonteur is in zijn dagelijkse werkzaamheden bezig met het vervangen, repareren, onderhouden en controleren van verschillende soorten installaties. Hierbij kan je denken aan de installaties voor gas, water en centrale verwarming. Maar ook met airco’s en verschillende soorten ventilatiesystemen. Zó kan een installateur een woning of bedrijfspand voorzien van verwarming door het plaatsen van CV ketels en radiatoren. Maar ook het leidingwerk wat hiervoor nodig is, legt de monteur aan.

Installatiemonteur opleiding

Of je nu of in de toekomst wilt gaan werken als installateur, je wilt vast weten welke geschikte opleiding daarbij past.

 Er zijn meerdere manieren om een installatie monteur opleiding te volgen. Dit kan op mbo-niveau maar ook op hbo-niveau. Er bestaan zelfs installatietechniek cursussen die interessant kunnen zijn. Let wel: die cursussen bereiden je niet voor op een professionele carrière, daar leer je alleen de basistheorie van het vak. 

 Wil je een uitgebreide scholing? Dan is het omscholingstraject tot installatiemonteur een goede keuze. Daarmee leer je niet alleen de theorie, maar ook alle kneepjes van het vak in de praktijk. Daarnaast behaal je certificaten om als gecertificeerd installateur de arbeidsmarkt op te gaan. Als monteur heb je het voorrecht om een zegelrecht aan te vragen. Een installateur met zegelrecht heeft de kennis en is bevoegd om veilig te kunnen werken aan (huis)installaties, zoals het vervangen van de groepenkast of de hoofdschakelaar in de meterkast.

Veelgestelde vragen:

Welke opleiding heb je nodig voor installatietechniek?

Als je wilt solliciteren op een installateur vacature is een installatiemonteur opleiding vereist. Beschik jij niet over dat diploma? Dan zijn er gelukkig nog vele andere manieren om zonder opleiding of ervaring aan de slag te kunnen. Denk bijvoorbeeld eens aan een omscholingstraject van 1,5 jaar waarin je breed wordt opgeleid en alle kennis opdoet. Dit installatietechniek omscholingstraject kun je via Strevon volgen. 


Wat verdien je als installateur?

Het salaris van een installateur is afhankelijk van de opleidingsachtergrond, ervaring en de positie. Een startende monteur verdient niet hetzelfde salaris als iemand met meer ervaring. Het gemiddelde salaris ligt tussen de 2000 en 2500 euro bruto per maand en kan met meer werkervaring flink stijgen.


Lees hier de installatietechniek omscholingstrajecten verhalen.