Installatiemonteur Gresnigt Installatietechniek

Installatiemonteur opleiding of omscholen tot installatiemonteur

Ontdek de mogelijkheden via Strevon

Omscholen tot installatiemonteur

Mis je uitdaging in je huidige werkzaamheden of herken je het gevoel om met tegenzin naar je werk te gaan? Heb je wel eens nagedacht om het roer om te gooien en spreekt een baan in de technische branche jou aan? Met een omscholingstraject of een opleiding in de richting van installatietechniek kan jij een carrièreswitch maken naar installateur monteur.

Er zijn voor starters in de techniek en voor mensen die al technische werkzaamheden uitvoeren verschillende mogelijkheden om aan een baan te komen. Het volgen van een omscholingstraject of opleiding tot installatiemonteur kan jou een stap dichterbij brengen.

Ben je benieuwd hoe jij je kan laten omscholen of wil je erachter komen welke installatietechniek opleiding bij jou past? Lees dan snel verder!

Installatiemonteur - Strevon

Installateur worden? Dit is je kans!

Voor iedereen die graag met zijn handen werkt en affiniteit heeft met de techniek, is dit hét moment om een stap te zetten naar de technische branche. Door het enorme tekort aan technische vakmensen, staan bedrijven te springen voor nieuwe monteurs.

 

Dat betekent voor jou:

  • Dat de branche veel werkgelegenheid biedt in verschillende soorten installatiemonteur vacatures. Voor ieder wat wils, van montage tot management functies.

  • Door de automatisering en modernisering, speelt techniek een steeds belangrijke rol. Er zal dan ook altijd werk te vinden zijn en dat betekent ook gelijk dat werken in de technische branche voldoende toekomstperspectief biedt.

  • Door de veelzijdigheid van installatietechniek zijn je werkdagen nooit saai. Het is een gevarieerd beroep waar je steeds op een ander project werkzaam bent. Dat houdt het werk extra leuk en uitdagend.

  • Ook zijn er legio mogelijkheden om door te groeien en jezelf verder te ontwikkelen. Zie jij jezelf over een paar jaar werken als projectleider? Dan is de kans groot dat je die droom ook kunt verwezenlijken in de installatietechniek!

Oftewel: werk je momenteel in een totaal ander vakgebied maar wil je graag werken in de installatietechniek? Dan wordt er met smacht naar jou gezocht! Ook als je een opleiding hebt afgerond die niks te maken heeft met de techniek, is een omscholingstraject een unieke kans om een technische functie te vervullen.

Volg een installatiemonteur opleiding bij Strevon!

Ben je na het lezen van bovenstaande informatie nieuwsgierig geworden? Dan hebben we goed nieuws: via Strevon kan je een gratis omscholingstraject volgen tot installatie monteur. In 1,5 jaar leren wij jou alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om in de installatietechniek te werken. We ontwikkelen samen met jou een persoonlijk opleidingsplan die volledig naar wens is in te richten. Dat betekent dat we ook zullen kijken naar wanneer een opleidingsdag het best past in jouw agenda.

Daarnaast start je bij een installatiebedrijf bij jou in de buurt. Je gaat aan het werk voor 40-uur in de week en doet praktijkervaring op bij verschillende klussen. 

Jouw persoonlijke ontwikkeling staat hierin centraal. Je wordt tijdens het gehele traject gecoacht en begeleid door de opleidingsadviseurs van Strevon. Hierdoor wordt je sneller wegwijs in het vak als installateur!

Vraag via onderstaande knop meer informatie aan over het omscholingstraject en kom in contact met onze opleidingsadviseurs. Zij zullen je adviseren en jouw wensen bespreken. 

50%
Meer informatie aanvragen
Ontvang meer informatie over de omscholing.
Ja, ik wil meer informatie!

Installateur opleiding & openstaande vacatures 

Als installatiemonteur ben je iedere dag bezig met verschillende soorten werkzaamheden. Door deze veelzijdigheid, staan er ook allerlei soorten vacatures in de installatietechniek open. Je kunt naast het omscholingstraject starten bij een installatiebedrijf die sportscholen voorziet van licht en geluid of bij een bedrijf dat verantwoordelijk is voor de beveiliging van panden. Ook bestaan er allround installatiebedrijven die zich bezighouden met uiteenlopende installaties.

Neem een kijkje op de vacaturepagina om te zien of er een interessante vacature voor jou bij zit!  

Installateur betekenis: wat is een installateur?

Een installateur en installatiemonteur wordt vaak met elkaar verward, maar beide functietitels houden zich bezig met dezelfde werkzaamheden. Ben je benieuwd of een baan als installatiemonteur iets voor jou is? We leggen de werkzaamheden graag aan je uit! 

Betekenis van een installateur: een installatiemonteur is in zijn dagelijkse werkzaamheden bezig met het vervangen, repareren, onderhouden en controleren van verschillende soorten installaties. Hierbij kan je denken aan de installaties voor gas, water en centrale verwarming. Maar ook met airco’s en verschillende soorten ventilatiesystemen. Zó kan een installateur een woning of bedrijfspand voorzien van verwarming door het plaatsen van CV ketels en radiatoren. Maar ook het leidingwerk wat hiervoor nodig is, legt de monteur aan.

Installatiemonteur opleiding

Of je nu of in de toekomst wilt gaan werken als installateur, je wilt vast weten welke geschikte opleiding daarbij past.

 Er zijn meerdere manieren om een installatie monteur opleiding te volgen. Dit kan op mbo-niveau maar ook op hbo-niveau. Er bestaan zelfs installatietechniek cursussen die interessant kunnen zijn. Let wel: die cursussen bereiden je niet voor op een professionele carrière, daar leer je alleen de basistheorie van het vak. 

 Wil je een uitgebreide scholing? Dan is het omscholingstraject tot installatiemonteur een goede keuze. Daarmee leer je niet alleen de theorie, maar ook alle kneepjes van het vak in de praktijk. Daarnaast behaal je certificaten om als erkende installateur de arbeidsmarkt op te gaan. Als erkende monteur heb je het voorrecht om een zegelrecht aan te vragen. Een installateur met zegelrecht heeft de kennis en is bevoegd om veilig te kunnen werken aan (huis)installaties, zoals het vervangen van de groepenkast of de hoofdschakelaar in de meterkast.

Omscholingstraject tot installatiemonteur: zij-instromers

Heb jij al een aantal jaar werkervaring, maar haal jij niet voldoende uitdaging uit je huidige werk? Zit je eraan te denken om een andere branche in te gaan? Dan behoor je tot de groep zij-instromers. Als zij-instromer kun je omscholen naar veel soorten functies in de installatietechniek. Zelfs zonder enige ervaring!

Hoe? Met een speciaal ontwikkeld omscholingstraject. In 1,5 jaar leer je alle technische vaardigheden tijdens trainingen en daarnaast start je vanaf dag één bij een installatiebedrijf als leerling installatiemonteur. Juist deze unieke combinatie zorgt voor een stabiel en goed inkomen, snelle ontwikkeling en vlotte stappen in je nieuwe carrière. Tijdens de praktijkervaring komen alle soorten installaties voorbij, van het vervangen, repareren, onderhouden en het controleren ervan. Heel divers dus! Voor iedereen die zich wilt specialiseren in de installatietechniek, is het omscholingstraject zeer aan te raden.

Werken in de installatietechniek via Strevon

Het kan best spannend zijn om het roer volledig om te gooien. Bij Strevon vinden wij het belangrijk dat iedereen een weloverwogen keuze maakt en iets doet wat echt bij hem of haar past. Daarom werven, selecteren en koppelen wij met zorg en aandacht werknemers aan omscholingstrajecten. Daarbij richten wij ons op zonnepanelen, elektrotechniek, zonwering en de installatietechniek.


Zonder relevante opleiding of ervaring in de techniek kun je bij ons terecht. Neem een kijkje tussen alle installatiemonteur vacatures die wij op dit moment aanbieden. Er zitten verschillende werkplekken tussen in de omgeving Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, en 's-Hertogenbosch.

Veelgestelde vragen

Welke opleiding heb je nodig voor installatietechniek?

Als je wilt solliciteren op een installateur vacature is een installatiemonteur opleiding vereist. Beschik jij niet over dat diploma? Dan zijn er gelukkig nog vele andere manieren om zonder opleiding of ervaring aan de slag te kunnen. Denk bijvoorbeeld eens aan een omscholingstraject van 1,5 jaar waarin je breed wordt opgeleid en alle kennis opdoet.


Wat verdien je als installateur?

Het salaris van een installateur is afhankelijk van de opleidingsachtergrond, ervaring en de positie. Een startende monteur verdient niet hetzelfde salaris als iemand met meer ervaring. Het gemiddelde salaris ligt tussen de 2000 en 2500 euro bruto per maand en kan met meer werkervaring flink stijgen.