Werken en leren als elektromonteur via Strevon. Het verhaal van Quinten die een gratis opleidingstraject in de elektrotechniek volgt.

opleiding projectleider techniek

Strevon heeft jouw volgende uitdaging! 

Alle informatie over de opleiding projectleider techniek

De opleiding projectleider in de techniek is een HBO-opleiding en is te volgen voor iedereen die die een Havo/vwo diploma met het profiel Natuur & Techniek, Natuur & Gezondheid (met natuurkunde of natuur, leven en technologie), Economie & Maatschappij (met natuurkunde) heeft. Heb je een MBO 4 diploma? Dan ben je ook direct toelaatbaar voor deze opleiding. 

Als jij ervaring hebt in de techniek kun je doorgroeien naar deze opleiding. Ben jij leergierig en vind je het leuk om jezelf te blijven ontplooien? Ben jij communicatief sterk en weet je van aanpakken? Ben je stressbestendig en assertief? Dan staan werkgevers in de techniek te springen om jou! De deeltijdopleiding is in twee jaar af te ronden, en er zijn verschillende werkgevers die bereid zijn om de opleiding te betalen. Lees er op deze pagina alles over en bepaal of deze opleiding jouw technische carrière nog meer verdieping geeft.

Werken-in-de-techniek

Vergelijkbare opleidingen 

Opleidingen die vergelijkbaar zijn met een projectleider techniek opleiding zijn andere management en projectleider opleidingen. Met een technische achtergrond kun je projectleider techniek worden, maar er zijn veel andere functies die je als projectleider kunt vervullen.

Denk aan de IT branche of juist projecten in de richting van de bouwkunde. De vooropleiding die je hebt gedaan voor een projectleider techniek opleiding kan daarom ook zeer divers zijn, zo lang je maar relevante ervaring hebt in jouw branche.

Salaris projectleider techniek 

Het gemiddelde salaris van een projectleider techniek ligt rond de €4200,- bruto per maand. Het startsalaris als projectleider ligt ongeveer op € 3600,- bruto per maand. Dit is hoog omdat je vaak al wat stappen hebt gemaakt in je carrière in de techniek, en dus niet helemaal zonder enige ervaring begint. Alles over het salaris van een projectleider techniek lees je op onze speciale salaris pagina. 

Zij-instromer aan het werk

Vacatures voor projectleider in de techniek

In de techniek ga je hoe dan ook een kansrijk beroep aan met veel vacatures. Een uitdagende baan vind je daarom altijd wel, ook als projectleider in de techniek. 

Een projectleider civiele techniek opleiding is een mooie verdieping in jouw technische carrière. Wil je meer weten? Bekijk dan onze actuele vacatures voor projectleider in de techniek. Benieuwd naar onze andere vacatures? Bekijk dan alle vacatures in de bouw en techniek.

De voordelen van een bbl opleiding 

  • salaris vanaf dag één
  • geen lange saaie lesdagen

  • leren van gezellige collega’s

  • je leert een kansrijk beroep

Strevon heeft omscholingstrajecten in de vorm van BBL opleidingen. Deze manier van opleiden brengt veel voordelen met zich mee en daar vertellen we je graag meer over.  Je leert het vak al doende, en krijgt daarvoor salaris vanaf dag één. Je krijgt een leuke baan bij een bedrijf in jouw regio, waar je de kneepjes van het vak leert van enthousiaste collega’s. Strevon zorgt voor de coaching. Wanneer je klaar bent met je opleiding heb je voldoende baankeuze, in de techniek is nog steeds een groot tekort aan mensen. Wie weet groei jij na een paar jaar door en ga je de opleiding projectleider techniek volgen. Meer weten over betaald omscholen naar de techniek? Bekijk dan onze omscholingspagina! 

Techniek opleidingen hebben de toekomst 

Ben je op zoek naar een opleiding om projectleider te worden in de techniek? Wist je dat je dat vooral ook leert door in de praktijk werkzaam te zijn? 

Voor iedereen vanuit een andere branche biedt Strevon vier technische omscholingstrajecten aan om in de techniek te starten. Na een aantal jaar kan je doorstromen naar een functie als projectleider techniek. Door middel van bijscholingen en cursussen leer jij de vaardigheden om leiding te geven aan een team, maar ook hoe je het project coördineert, de timing en het budget bewaakt. Uiteraard stuur je ook bij waar nodig. 

Veelgestelde vragen over de opleiding projectleider techniek:

Wat is een technische projectleider?
De technisch projectleider is de eindverantwoordelijke van een technisch project. Van de plannen en het budget die gemaakt worden tot de begeleiding en controle tijdens het project: al deze taken voert de technisch projectleider uit. Waar nodig stuurt hij bij, en is voor het hele team in het project het aanspreekpunt. 


Welke opleiding heb je nodig om technisch projectleider te worden?
Om technisch projectleider te worden heb je ervaring in de techniek nodig. Je moet weten waar je het over hebt, dus relevante werkervaring is het belangrijkst.  Hiernaast kun je je laten omscholen of bijscholen om de relevante management-ervaring op te doen. 


Wat is het salaris van een technisch projectleider?
Als technisch projectleider verdien je gemiddeld € 4200,- bruto per maand. Dit ligt hoger omdat je al de nodige werkervaring in de techniek hebt. De functie van technisch projectleider is mooie stap in je carrière.