Werken in de i-installatie

Elektrotechniek opleiding volgen

Dat kan bij Strevon!

Omscholen tot zonwering monteur via Strevon

Omscholen elektrotechniek

Heb jij affiniteit met techniek en lijkt het jou leuk om dagelijks met techniek bezig te zijn? Maak dan jouw wens werkelijkheid door het volgen van een elektro opleiding. Zelfs zonder enige ervaring kun je komen te werken in de elektrotechniek branche.

Voor alle elektrotechniek opleidingen kun je bij Strevon terecht. Een voor- opleiding tot elektromonteur, een elektrotechniek cursus of werkervaring is niet vereist. De omscholing naar de techniek kun je doen met een flinke dosis enthousiasme en doorzettingsvermogen

Binnen het omscholingstraject van Strevon ga je fulltime aan de slag als elektromonteur bij een bedrijf in de technische sector en volg je daarnaast onder werktijd een opleiding. Bij ons omscholingstraject krijg je vanaf dag 1 een goed salaris. 


Wil je meer informatie over de elektrotechniek opleidingen van Strevon? Druk dan op de onderstaande button!

Affiniteit met techniek?
Elektricien worden om deze redenen

Voor iedereen met affiniteit met techniek hebben wij één advies: maak er gebruik van en volg een elektrotechnicus opleiding! Deze branche is ontzettend interessant en biedt veel mogelijkheden voor een goede carrière. 

Reden 1: 
In de techniek werk je dagelijks met je handen. Houd je ervan om direct resultaat te zien van je werk? Dan is het werk als elektromonteur écht iets voor jou. 

Reden 2:
Je bent praktisch bezig en ziet precies welke vorderingen je maakt. Dat zorgt voor veel voldoening waardoor je elke dag met nieuwe energie aan het werk gaat.

Reden 3:
En de techniek is ook nog eens heel toekomstbestendig. Werk in de techniek zal er altijd blijven, hoeveel ontwikkelingen er ook aan komen. Wie wil dat nu niet? Om deze reden kan je jezelf altijd blijven ontwikkelen door het volgen van elektrotechniek cursussen.

Waarom een elektrotechniek opleiding volgen?

Misschien heb je wel het idee dat je de boot van omscholing naar de techniek hebt gemist. Je werkt bijvoorbeeld al een tijd in een compleet ander vakgebied. Of je hebt een opleiding gevolgd die écht heel anders is en niets met techniek te maken heeft. Geen paniek! Er zijn ontzettend veel manieren om het roer om te gooien. Omscholen in de techniek is niet moeilijk en biedt bijzonder veel kansen en mogelijkheden. 

Werken in de elektrotechniek is namelijk ontzettend afwisselend en uitdagend. Wanneer je werkt als elektro installatietechniek zul je je namelijk bezighouden met alle aspecten van elektra. Met een omscholing zorg je voor de juiste skills en kennis om als allround professional aan de slag te gaan.

Elektromonteur worden:

Het kan goed zijn dat je sterk het gevoel hebt dat je iets met techniek wilt doen, maar nog niet precies weet wat. Daarom is het belangrijk om je vooraf in te lezen. Zo is het belangrijk om te weten wat het werk als elektromonteur inhoudt, of je liever een elektrotechniek cursus of een opleiding elektrotechniek wilt volgen. Hier zullen we kort uitleggen wat een elektromonteur dagelijks doet:


Wat houdt dit werk nu precies in?
Als elektromonteur ben je dag in dag uit met elektra bezig. Hierbij gaat het niet alleen om het onderhoud van elektra netwerken, maar ook de aanleg ervan. Ook het ontwikkelen en installeren van elektronische systemen en installaties behoort tot de werkzaamheden.


Afhankelijk van je positie kun je ook leidinggevende of coördinerende werkzaamheden krijgen. Daarbij spelen jouw eigen interesses een belangrijke rol. Daarnaast kun je aan de hand van elektrotechniek cursussen jezelf verder ontwikkelen en hierdoor ook een functie met meer verantwoordelijkheid uitvoeren.

Zie jij jezelf wel werken als elektromonteur?

Lees wat onze monteurs zeggen!

"Iedereen kan een lamp aan en uit zetten. Hier leer je de werking daarachter."

'Ik vond het vroeger altijd al leuk om technische klusjes op te pakken en dit gevoel is nooit weggegaan. Alles wat ik via het omscholingstraject leer, kom ik ook tegen in mijn werk. In de afgelopen maanden heb ik een enorm snelle ontwikkeling doorgemaakt en kan ik al steeds meer taken zelfstandig uitvoeren. De persoonlijke begeleiding in de praktijk draagt echt iets bij aan mijn ontwikkeling als elektromonteur."

Omscholing Elektrotechniek Strevon ROVC

Elroy - Leerling monteur via Strevon

“Al vanaf jongs af aan vind ik het leuk om dingen te maken die kapot zijn."

Whitley had de droom om een baan in de techniek te starten maar zag er tegenop om terug naar school te gaan, omdat ze als volwassene niet met 18-jarigen in de klas wilde zitten. Het aanbod van Strevon sloot perfect aan op haar wensen: wel omscholen maar niet terug de schoolbanken in. ‘’Ik krijg de ruimte om te leren. Ik ben natuurlijk nieuw, dus ik weet nog niet veel. Gelukkig kan ik altijd vragen stellen en wordt alles goed uitgelegd’’

"Ik zie mezelf niet snel weer weggaan.’’

Whitley- Leerling monteur via Strevon

Taken van een elektromonteur

Aan welke taken kun je denken bij het werk als elektricien? Dit kan heel divers zijn. Het ligt er maar net aan wat voor functie je hebt. 

Je kunt bijvoorbeeld voor een groot technisch bedrijf werkzaam zijn als hun monteur. Maar ook het werken voor meerdere klanten en projecten komt vaak voor. Een elektromonteur kan zich met verschillende aspecten bezighouden. Bijvoorbeeld met utiliteiten, industrie, offshore of zonnepanelen. De elektrotechnische toepassingen zijn in alle gevallen anders. Je bent dus altijd bezig met maatwerk en speelt ten alle tijden in op de situatie in de praktijk. 


Om het werk als elektromonteur uit te voeren kun je een cursus elektrotechniek volgen. Bij een cursus elektrotechniek leer je alle kneepjes van het vak. Waardoor je hierna aan de slag kan als elektromonteur. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om een elektrotechniek opleiding te gaan volgen. Strevon biedt een elektro opleiding aan in de vorm van een gratis leer/werk traject. Hierbij ga je vanaf dag 1 aan de slag bij een bedrijf dat actief is binnen de elektrotechniek. Daarnaast volg je onder werktijd een elektro opleiding bij erkende scholen en instanties, zodat je na 1,5 jaar volledig gecertificeerd monteur bent.

Elektrotechniek cursus of een opleiding elektrotechniek

Zodra je op zoek gaat naar een opleiding elektrotechniek kom je vast ook een elektrotechniek cursus tegen zoals de cursus elektrotechniek basis maar ook boeken zoals elektrotechniek voor dummies worden vaak gekocht. Deze elektrotechniek cursussen zijn zeker interessant, maar bereiden je niet voor op een professionele carrière


Elektrotechniek cursussen
Een elektromonteur cursus gaat namelijk niet voldoende de diepte in. Dit heeft te maken met dat een cursus elektricien een stuk korter duurt dan een opleiding van een paar jaar. Tijdens een elekto opleiding leer je alle benodigde vakkennis en pas je dit ook in de praktijk toe. 


Opleidingen elektrotechniek

Er zijn ontzettend veel manieren om een opleiding tot elektromonteur te volgen. Dit kan zowel op mbo-niveau als op hbo-niveau en in allerlei verschillende richtingen. Wil jij een elektromonteur worden? Dan kun je starten met een elektrotechniek opleiding op het mbo of hbo

Omscholen elektrotechniek: van zij-instromer naar de techniek

Heb jij de tijd van studeren en naar school gaan al lang achter je liggen? Dan behoor je tot de groep van zogenoemde zij-instromers.Ook zonder enige ervaring kan je je bij Strevon omscholen naar de elektrotechniek. Zo bieden wij een elektrotechniek opleiding aan waarbij je alle kneepjes van het vak leert. 


Ben je geïnteresseerd in onze opleiding elektrotechniek? Of heb je nog vragen over de elektro opleiding. Vraag dan direct meer meer informatie aan. 

Opleiding elektrotechniek via Strevon

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor een omscholing elektrotechniek of een opleiding elektrotechniek werken-leren? Neem dan zeker eens een kijkje bij de vacatures van Strevon


Bij Strevon vinden wij het belangrijk dat iedereen doet wat bij hem of haar past. Daarom werven, selecteren en koppelen wij met zorg en aandacht werknemers aan omscholingstrajecten. Daarbij richten wij ons op zonnepanelen, elektrotechniek en de installatietechniek sector.


Zelfs zonder ervaring of relevante opleiding kun je bij ons terecht. Al onze vacatures zijn gekoppeld aan een omscholingstraject. Je gaat hierbij zowel een elektro opleiding volgen als direct aan het werk in de praktijk. In alle trajecten staat persoonlijke ontwikkeling centraal en krijg je van ons optimale begeleiding en coaching. 


Wij bieden werkplekken aan in de omgeving Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Veenendaal en Amersfoort. Altijd zonder opleidingskosten, direct salaris en met de leukste collega’s. Zo wordt een omscholing elektrotechniek wel heel makkelijk!


Wil je meer weten over de opleidingen elektrotechniek van Strevon? Of ben je benieuwd heb je nog vragen. Vraag dan meer informatie op, zodat we je verder kunnen helpen.

Omscholingstraject tot elektromonteur

Onze elektrotechniek opleidingen zijn geschikt voor iedereen die toe is aan een nieuwe uitdaging. Het elektrotechniek werk is namelijk ontzettend goed in de praktijk te leren. Bij een omscholingstraject ga je dan ook aan de slag bij een van onze partners bij jou in de buurt. We streven naar een werkplek op circa. 30 minuten vanaf jouw huis. Door persoonlijke coaching en begeleiding zul jij ontzettend snel wegwijs worden in het elektrotechnische vak.

Bij een omscholingstraject leer je zowel technische vaardigheden als het plannen van je werkzaamheden. Je zult hierdoor in je dagelijks werk merken, dat je vlot stappen maakt en iedere dag weer bijleert. Tijdens de opleiding elektrotechniek werk je in multidisciplinaire teams. 

Tijdens onze omscholingstrajecten ga je vanaf het eerste moment aan de slag met het aanleggen van bedrading, verlichting, schakelaars en bijvoorbeeld stopcontacten. Ook leer je hoe je een nieuwe groepenkast of aardlekschakelaar kunt installeren. Zodra je de smaak te pakken hebt kun je op allerlei aspecten specialiseren. Zo werk je gaandeweg toe naar de ideale elektrotechniek functie die perfect bij jou past.

Veelgestelde vragen

Hoe word je elektromonteur?
Om aan de slag te kunnen als elektromonteur moet je een opleiding elektrotechniek hebben afgerond. Of moet je elektrotechniek cursussen hebben gevolgd. Op het vmbo kun je al kiezen voor een technisch vakkenpakket. Daarna kun je een technische opleiding op het mbo kiezen zoals mbo Elektrotechnische installaties. Ook op het hbo kun je terecht voor een geschikte opleiding zoals hbo-elektrotechniek.

Welke elektrotechniek opleiding heb je nodig?
Wanneer je wil solliciteren op een vacature in de elektrotechniek moet je een elektrotechniek opleiding gevolgd hebben. Er zijn veel verschillende elektro opleidingen en vaak kun je ook zonder opleiding al aan de slag, door bijvoorbeeld met een omscholingstraject, zoals Strevon die aanbiedt.


Wat verdien je als elektromonteur?
Het salaris van een elektromonteur is afhankelijk van de opleidingsachtergrond, ervaring en de positie van de monteur. Een startende elektromonteur verdient niet hetzelfde salaris als iemand met meer ervaring. Het gemiddelde salaris ligt tussen de €2200 en €2500 bruto per maand en kan met de jaren flink stijgen. Lees hier alles over het Cao elektrotechniek


Hoelang duurt een opleiding elektrotechniek?
Een mbo-niveau 2 opleiding duurt 1 tot 2 jaar. Ieder hoger niveau op het mbo voegt hier een jaar aan toe. Een niveau 4 opleiding duurt daarmee 3 tot 4 jaar. De studieduur kan verschillend zijn voor BBL opleiding of BOL-opleidingen. Omscholen in ook een mogelijkheid. Deze trajecten verschillen van duur maar bieden maximale flexibiliteit