Omscholing Elektrotechniek Strevon ROVC

Elektrotechniek opleiding of

omscholen naar elektrotechniek?

Dat kan bij Strevon!

Omscholen naar elektrotechniek

Herken je het gevoel niet helemaal gelukkig te zijn met je baan? Vraag jij je wel eens af ‘of dit het nu is’? En zou je het liefst alles omgooien? Maak dan jouw wens werkelijkheid door het volgen van een elektrotechniek opleiding of omscholing. 


Zelfs zonder enige ervaring kun je komen te werken in de elektrotechniek branche. Er zijn namelijk weinig vakgebieden die zo afwisselend zijn als de techniek. Geen dag is hetzelfde! 


Ben je benieuwd welke opleidingen elektrotechniek er zijn? Of wil je meer weten over een mogelijk omscholingstraject? Lees dan gauw verder.


Meer weten over omscholen naar een technisch beroep? Bekijk onze omscholingstrajecten!

- Elektrotechniek omscholingstraject

- Zonnepanelen omscholingstraject

- Installatietechniek omscholingstraject

- Zonwering omscholingstraject

Affiniteit met techniek? Maak er gebruik van

Voor iedereen met affiniteit met techniek hebben wij één advies: maak er gebruik van! Deze branche is ontzettend interessant en biedt legio mogelijkheden voor een boeiende carrière. 

Reden 1:

In de techniek werk je dagelijks met je handen. Houd je ervan om direct resultaat te zien van je werk? Dan is dit écht iets voor jou. 


Reden 2:

Je bent praktisch bezig en ziet precies welke vorderingen je maakt. Dat zorgt voor veel voldoening waardoor je elke dag met nieuwe energie aan het werk gaat.


Reden 3:

En de techniek is ook nog eens heel toekomstbestendig. Werk in de techniek zal er altijd blijven, hoeveel ontwikkelingen er ook aan komen. Wie wil dat nu niet?


Waarom omscholing naar techniek?

Misschien heb je wel het idee dat je de boot van omscholing naar de techniek hebt gemist. Je werkt bijvoorbeeld al een tijd in een compleet ander vakgebied. Of je hebt een opleiding gevolgd die écht heel anders is en niets met techniek te maken heeft. 


Geen paniek! Er zijn ontzettend veel manieren om het roer om te gooien. Omscholen in de techniek is niet moeilijk en biedt bijzonder veel kansen en mogelijkheden. 


Werken in de elektrotechniek is namelijk ontzettend afwisselend en uitdagend. Wanneer je werkt als elektro installatietechniek zul je je namelijk bezighouden met alle aspecten van elektra


Met een omscholing zorg je voor de juiste skills en kennis om als allround professional aan de slag te gaan.


Omscholing volgen in de techniek? Strevon heeft het omscholingstraject voor jou! 


Monteur Elektrotechniek Elektra Meterkast Strevon Hoogendoorn

Werken als elektromonteur

Het kan goed zijn dat je sterk het gevoel hebt dat je iets met techniek wilt doen, maar nog niet precies weet wat. Daarom is het belangrijk om je vooraf in te lezen. Bijvoorbeeld over het werken als elektromonteur.


Wat houdt dit werk nu precies in?

Als elektromonteur ben je dag in dag uit met elektra bezig. Hierbij gaat het niet alleen om het onderhoud van elektra netwerken, maar ook de aanleg ervan. Ook het ontwikkelen en installeren van elektronische systemen en installaties behoort tot de werkzaamheden.


Afhankelijk van je positie kun je ook leidinggevende of coördinerende werkzaamheden krijgen. Daarbij spelen jouw eigen interesses een belangrijke rol.

Taken van een elektromonteur

Aan welke taken kun je denken bij het werk als elektromonteur? Dit kan heel divers zijn. Het ligt er maar net aan wat voor functie je hebt. 


Je kunt bijvoorbeeld voor een groot technisch bedrijf werkzaam zijn als hun monteur. Maar ook het werken voor meerdere klanten en projecten komt vaak voor. 


Een elektromonteur kan zich met verschillende aspecten bezighouden. Bijvoorbeeld met utiliteiten, industrie, offshore of zonnepanelen. De elektrotechnische toepassingen zijn in alle gevallen anders. Je bent dus altijd bezig met maatwerk en speelt ten alle tijden in op de situatie in de praktijk. 


Benieuwd naar succesverhalen van omscholingstrajecten in de elektrotechniek? Lees dan meer!

Elektrotechniek cursus vs. opleiding elektrotechniek

Zodra je op zoek gaat naar een opleiding elektrotechniek kom je vast ook een elektrotechniek cursus tegen zoals de cursus elektrotechniek basis maar ook boeken zoals elektrotechniek voor dummies worden vaak gekocht. Deze elektrotechniek cursussen zijn zeker interessant, maar bereiden je niet voor op een professionele carrière. 


Een elektromonteur cursus gaat namelijk niet voldoende de diepte in. Dit heeft te maken met dat een cursus elektromonteur een stuk korter duurt dan een opleiding van een paar jaar. Tijdens een opleiding leer je alle benodigde vakkennis en pas je dit ook in de praktijk toe. Opleiding elektromonteur

Er zijn ontzettend veel manieren om een opleiding tot elektromonteur te volgen. Dit kan zowel op mbo-niveau als op hbo-niveau en in allerlei verschillende richtingen. Wil jij een elektromonteur worden? Dan kun je starten met een mbo-elektromonteur opleiding.


Zij instromer techniek: omscholen elektrotechniek

Heb jij de tijd van studeren en naar school gaan al lang achter je liggen? Dan behoor je tot de groep van zogenoemde zij-instromers. Als zij instromer techniek kun je nog steeds omscholen naar elektrotechniek functies. Zelfs zonder enige ervaring op het techniek vlak!


Een omscholing elektromonteur wordt door verschillende instanties aangeboden. Kijk hierbij altijd wat bij jou past en welke baan in de techniek je uiteindelijk wilt gaan doen. Het is altijd goed om bij een erkend leerbedrijf aan de slag te gaan. Daar is men bekend met het leerling monteurs en weet je zeker dat je de juiste begeleiding krijgt. Strevon is specialist in omscholen voor elektrotechnische beroepen en heeft jarenlange ervaring. 


Wil je meer weten over omscholen? Neem contact op met onze omscholingsspecialisten! 

Salaris elektrotechniek studie of omscholing

Natuurlijk ben je benieuwd welk salaris je krijgt na een elektrotechniek studie of omscholing. We kunnen alvast verklappen dat je als monteur een prima salaris zult verdienen. Hier lees je meer over het salaris van een elektromonteur.


Bedrijven Klanten Techniek

Werken in de elektrotechniek via Strevon

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor een omscholing elektrotechniek of een opleidingstraject werken-leren? Neem dan zeker eens een kijkje bij de vacatures van Strevon


Bij Strevon vinden wij het belangrijk dat iedereen doet wat bij hem of haar past. Daarom werven, selecteren en koppelen wij met zorg en aandacht werknemers aan omscholingstrajecten. Daarbij richten wij ons op zonnepanelen, elektrotechniek, zonwering en de installatietechniek sector.


Zelfs zonder ervaring of relevante opleiding kun je bij ons terecht. Al onze vacatures zijn gekoppeld aan een omscholingstraject. Je gaat hierbij zowel een opleiding volgen als direct aan het werk in de praktijk. In alle trajecten staat persoonlijke ontwikkeling centraal en krijg je van ons optimale begeleiding en coaching. 


Wij bieden werkplekken aan in de omgeving Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Veenendaal en Amersfoort. Altijd zonder opleidingskosten, direct salaris en met de leukste collega’s. Zo wordt een omscholing techniek wel heel makkelijk!


Wil je meer weten over een opleiding volgen? Of ben je benieuwd of een van onze omscholingstrajecten bij jou past? Kijk dan verder op onze website of neem contact met ons op. Dat kan door te bellen naar 0302274200 of te mailen naar [email protected]. We helpen je graag verder!

Omscholingstraject voor elektrotechnisch werk

Onze omscholingstrajecten zijn geschikt voor iedereen die toe is aan een nieuwe uitdaging. Het elektrotechniek werk is namelijk ontzettend goed in de praktijk te leren. Bij een omscholingstraject ga je dan ook aan de slag bij een van onze partners bij jou in de buurt. Door persoonlijke coaching en begeleiding zul jij ontzettend snel wegwijs worden in het vak.

Bij een omscholingstraject leer je zowel technische vaardigheden als het plannen van je werkzaamheden. Je zult hierdoor in je dagelijks werk merken, dat je vlot stappen maakt en iedere dag weer bijleert. Tijdens de opleiding elektrotechniek werk je in multidisciplinaire teams. 

Tijdens onze omscholingstrajecten ga je vanaf het eerste moment aan de slag met het aanleggen van bedrading, verlichting, schakelaars en bijvoorbeeld stopcontacten. Ook leer je hoe je een nieuwe groepenkast of aardlekschakelaar kunt installeren. Zodra je de smaak te pakken hebt kun je op allerlei aspecten specialiseren. Zo werk je gaandeweg toe naar de ideale elektrotechniek functie die perfect bij jou past.

50%
Meer informatie aanvragen
Ontvang meer informatie over de omscholing.
Ja, ik wil meer informatie!
2 Zonnepanelen Monteurs Strevon Groenpand Monteurs

Veelgestelde vragen

Hoe word je elektromonteur?

Om aan de slag te kunnen als elektromonteur moet je een technische opleiding hebben afgerond. Op het vmbo kun je al kiezen voor een technisch vakkenpakket. Daarna kun je een technische opleiding op het mbo kiezen zoals mbo Elektrotechnische installaties. Ook op het hbo kun je terecht voor een geschikte opleiding zoals hbo-elektrotechniek.


Welke opleiding heb je nodig voor elektrotechniek?

Wanneer je wil solliciteren op een vacature in de elektrotechniek heb je de opleiding in de elektrotechniek nodig. Er zijn veel verschillende opleidingen en vaak kun je ook zonder opleiding al aan de slag, bijvoorbeeld met een omscholingstraject. 


Wat verdien je als elektromonteur?

Het salaris van een elektromonteur is afhankelijk van de opleidingsachtergrond, ervaring en de positie van de monteur. Een startende elektromonteur verdient niet hetzelfde salaris als iemand met meer ervaring. Het gemiddelde salaris ligt tussen de €2200 en €2500 bruto per maand en kan met de jaren flink stijgen.Hoelang duurt een opleiding elektrotechniek?

Een mbo-niveau 2 opleiding duurt 1 tot 2 jaar. Ieder hoger niveau op het mbo voegt hier een jaar aan toe. Een niveau 4 opleiding duurt daarmee 3 tot 4 jaar. De studieduur kan verschillend zijn voor BBL of BOL-opleidingen. Omscholen in ook een mogelijkheid. Deze trajecten verschillen van duur maar bieden maximale flexibiliteit.