Heikoop Installatiebedrijf monteur - Strevon

Op zoek naar een cv monteur opleiding?

Ontdek het gratis omscholingstraject van Strevon!

Cv installateur worden met een omscholingstraject

Heb jij technisch inzicht, vind je het leuk om met je handen te werken en wil jij daar iets mee gaan doen? Vanwege het tekort aan technische vakmensen, is er meer dan voldoende werk te vinden in de installatiebranche. Je kunt vrij gemakkelijk starten als cv monteur, airco monteur, koelmonteur, sanitair monteur of als allround installatiemonteur!

Benieuwd hoe? Met een gratis omscholingstraject van Strevon. Je start vanaf dag 1 op fulltime dienstverband bij een bedrijf in de technische sector en ontvangt direct een goed salaris. Daarnaast volg je onder werktijd de installatiemonteur opleiding (waarbij je opleidingsdagen gewoon worden doorbetaald).


Klinkt dat als iets voor jou? Vraag vrijblijvend meer informatie aan!

CV monteur cursus vs. cv installateur opleiding

Er is nooit één weg naar Rome. Net als in elk ander beroep zijn er meerdere manieren om een opleiding tot cv monteur te volgen. We leggen de verschillen aan je uit:

Opleidingsniveau
Je kunt op zowel mbo als hbo-niveau starten. Wil je de basisvaardigheden leren? Dan start je met een algemene opleiding verwarmingstechniek op mbo-niveau of een uitgebreide installatietechniek opleiding. Die tweede variant is nets iets uitgebreider, waardoor je breder wordt opgeleid in de installatietechniek. Na afloop van deze opleiding ontvang je een certificaat cv monteur. 


Opleidingsvorm
Naast vaste opleidingen worden er ook cv monteur cursussen aangeboden. Die trajecten zijn vaak korter, waardoor ze inhoudelijk minder de diepte ingaan. Als je erachter wilt komen of een baan als cv monteur bij je past, is het zeker een goede optie. Maar let op: de cursus bereidt je niet voor op een professionele carrière.

Wil je direct aan het werk gaan? Kies dan voor een uitgebreide opleiding of een omscholingstraject. Naast dat je de benodigde vakkennis leert, start je ook direct in de praktijk. Je komt te werken met ervaren monteurs, waardoor je nog sneller het vak leert als cv installateur. Na afloop van deze opleiding ontvang je een certificaat cv monteur. 

Ketel monteur | Wat doet deze monteur?

De kerntaken van een ketel monteur zijn installaties bouwen, onderhouden en het uitvoeren van reparaties. Cv staat voor centrale verwarming. Een ketelpmteur ookwel cv monteur genoemd, zorgt er dus eigenlijk voor dat een centrale verwarming altijd goed werkt. Hij voert daarvoor reparaties en onderhoud uit, lost storingen op en vult de cv ketel bij. Ook behoren werkzaamheden aan het leidingwerk, dat is verbonden met een cv-ketel bij zijn takenpakket. 

CV monteur omscholingstraject

Heb jij een opleiding gevolgd die niks met de techniek te maken heeft, maar wil jij wel graag starten als cv monteur? Wil je daarvoor liever niet jarenlang studeren, maar gewoon zo snel mogelijk een carrière-switch maken? Dat kan met het gratis omscholingstraject tot installatiemonteur van Strevon!

In 1,5 jaar wordt je zo breed mogelijk opgeleid in de installatietechniek. Die kennis doe je op in de praktijk en uit trainingen en cursussen. Alle facetten van een cv monteur komen voorbij, maar je leert ook om water en gas installaties aan te leggen. Op die manier kan je als installateur een woning of bedrijfspand voorzien van centrale verwarming, maar ook het leidingwerk aanleggen wat hiervoor nodig is. Klinkt dat als een uitdagend beroep dat bij jou past? Schrijf je dan vrijblijvend in voor meer informatie over het omscholingstraject en kom in contact met onze opleidingsadviseurs.

CV monteur omscholing via Strevon

Naast het omscholingstraject ga je vanaf dag één aan de slag voor 40-uur bij een technisch installatiebedrijf. Je gaat niet alleen goed verdienen, maar komt ook terecht in een team met ervaren monteurs. Doordat je meewerkt aan verschillende klussen, doe je praktijkervaring op. De combinatie van werkend leren, onder de juiste begeleiding, zorgt ervoor dat je snel ontwikkelt als installateur.

Wil je een idee krijgen van waar je kan starten? Neem dan een kijkje op onze vacaturepagina! Staat er geen vacature bij in jouw regio? Geen zorgen, elke dag sluiten er nieuwe bedrijven aan bij ons concept. Dat betekent dat jij hoogstwaarschijnlijk snel bij een leuk installatiebedrijf kan beginnen.

Vragen over een cv monteur baan

Wat doe je als cv monteur?
Cv staat voor centrale verwarming. Een cv monteur zorgt ervoor dat de centrale verwarming altijd goed werkt. Om daarvoor te zorgen voert hij reparaties en onderhoud uit, lost hij stortingen op en vult hij de cv-ketel bij. Ook behoren werkzaamheden aan het leidingwerk dat is verbonden met een cv-ketel bij zijn takenpakket. 

Wat verdien je als cv monteur?
Het salaris van een cv monteur is afhankelijk van de opleidingsachtergrond, ervaring en de positie van de monteur. Met het omscholingstraject van Strevon ontvang je als startende installatiemonteur een gemiddelde salaris tussen de €2200 en €2500 bruto per maand en naarmate je meer ervaring opbouwt kan dat met de jaren flink stijgen.

Wat is het verschil tussen een monteur en installateur?
Eigenlijk is het vrij simpel. Een ‘installateur’ en ‘monteur’ betekenen allebei hetzelfde. De term van een installateur wordt vaker gebruikt als verzamelnaam voor verschillende technische beroepen, waar cv-monteurs, elektriciens, meet- en regeltechnici en loodgieters onder vallen.

Wat is valt er onder de installatiebranche?
Installatietechniek is een zeer breed en interessant vakgebied. Er vallen meerdere disciplines onder die zorgen voor technische installaties die samen een functioneel geheel vormen. Het gaat om het vervangen, repareren, controleren en onderhouden van verschillende soorten installaties. Van gas, tot aan centrale verwarmingen en water.