Heikoop Installatiebedrijf monteur - Strevon

Alle informatie om koelmonteur te worden!

bbl leerling gezicht voor mijn bedrijf

Uitdagende koelmonteur vacatures

Afwisselende en uitdagende koelmonteur vacatures zijn er altijd. Bekijk hier alle actuele koelmonteur vacatures en kijk of daar een vacature tussen zit die jou aanspreekt. Ook andere disciplines binnen de installatietechniek staan te springen om personeel zoals de klusjesman. Weet je nog niet precies of koelmonteur iets voor jou is? Klik dan op de groene knop hier onder en je ontvangt meer informatie over de vacature voor koelmonteur. 

Aan de slag als koelmonteur!

Wil je koelmonteur worden? In de installatietechniek wordt hard gezocht naar personeel, waardoor je met een baan als koelmonteur altijd van werk verzekerd bent. Op deze pagina lees je alles over de opleidingsmogelijkheden tot koelmonteur, werkgelegenheid en het salaris. Ook zonder ervaring of vooropleiding kun je direct in de praktijk aan de slag met de omscholingstrajecten van Strevon. Lees op deze pagina alles over het salarissen van een koelmonteur en kijk of een loopbaan in de koeltechniek bij jou past. Kijk hier onder voor andere omscholingstrajecten van Strevon!

Een koelmonteur opleiding voor een afwisselende baan

Met een koelmonteur opleiding ben je verzekerd van een leuke afwisselende baan. Als koelmonteur kom je op allerlei plaatsen, en is geen werkdag hetzelfde. De termen koelmonteur en airco monteur worden vaak door elkaar gebruikt maar komen op hetzelfde neer. In beide gevallen komen alle werkzaamheden aan diverse koelsystemen bij jou terecht. Denk aan het installeren, maar ook onderhoud, reparaties en het oplossen van storingen. Wist je dan ook de luchtbehandelingskasten tot de werkzaamheden van de koelmonteur behoren? Van een kleine airconditioning bij iemand thuis tot een complexe installatie in een groot kantoorpand: je kunt niet zeggen dat je werk saai is!

Opleidingstraject koelmonteur

Een opleidingstraject voor koelmonteur kan je bij verschillende opleidingsaanbieders volgen. Strevon heeft omscholingstrajecten waarmee je direct in de praktijk aan de slag gaat en het vak al doende leert. Je maakt kennis met alle afwisselende en uitdagende werkzaamheden binnen de koeltechniek en leert elke dag bij van je collega’s. Je krijgt een fijne baan bij Strevon en gaat werken in een zeer kansrijk beroep. Vaak kun je aan de slag bij een installatietechniek bedrijf in je eigen regio. De opleiding tot koelmonteur krijg je dus 'on the job'.

Zie jij jezelf wel werken als installatiemonteur?

Lees wat onze monteurs zeggen!

"Strevon kwam precies op het juiste moment op mijn pad, om deze overstap te maken!"

"Sinds de start van het omscholingstraject ben ik erg gegroeid in de kennis van de installatietechniek, dit zie ik terug in de checklisten die ik nu zelf kan invullen.In het begin was dit echt abracadabra.Nu vul ik deze automatisch in met de kennis die ik heb opgedaan", vertelt Claus trots.

Claus- Leerling monteur via Strevon

“Ik vond het vroeger al leuk om mijn vader te helpen. Daardoor dacht ik direct aan een technische baan.”

Nu werkt Mandy bij BLR-Bimon. Haar werkzaamheden bestaan uit de ventilatie, luchtbehandeling, cv’s onderhouden en vervangen. Het werk is erg afwisselend: “Geen dag is hetzelfde. Laatst ben ik zelfs blijven overnachten om meerdere klussen uit te voeren. Dan kom je andere klussen tegen, zoals grotere onderhoudswerkzaamheden.”

Installatiemonteur bij BLR-Bimon via Strevon

Mandy- Leerling monteur via Strevon

Omscholing naar koelmonteur: wat is het koelmonteur salaris? 

Met een omscholing naar koelmonteur start je met een gemiddeld bruto salaris van €1800,- bruto per maand. De salarissen in de installatietechniek zijn altijd afhankelijk van kennis en ervaring. Naarmate je dus meer kennis op doet en hard werkt is het mogelijk om te groeien in salaris. Op die manier kun je je startloon bijna verdubbelen naar zo’n €3500,- bruto per maand!

Een opleiding koelmonteur geeft voldoende baankansen!

Een opleiding koelmonteur garandeert jou een baan! De vraag naar vakbekwaam personeel in de installatietechniek blijft onverminderd hoog en als koelmonteur kunnen je gemakkelijk verschillende bedrijven aan de slag. In de koeltechniek groeit de vraag naar personeel mee met de groeiende vraag naar koelinstallaties. Een airconditioning in huis komt steeds vaker voor, en in winkels en kantoren is het al helemaal gebruikelijk dat er een koelinstallatie aanwezig is. Al deze installaties moeten vervolgens ook onderhouden en gerepareerd worden, dus je kunt je voorstellen dat je als airco monteur of koelmonteur niet snel zonder werk zit. Ook de luchtbehandelingsinstallaties behoren tot de werkzaamheden, en sinds de pandemie zijn bedrijven zich veel meer bewust van het belang van luchtzuivering en luchtkwaliteit.  Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om als zzp-er aan de slag te gaan na je opleiding tot koelmonteur. Als zelfstandige kun je uurtarieven vragen van €40,- tot €75,- per uur. Vanzelfsprekend heeft werken als zzp-er zowel voor- als nadelen, die je goed tegen elkaar moet afwegen. Als je als zelfstandige aan de slag gaat, moet je zelf iets regelen voor je pensioen en eventueel een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten. Ook een aansprakelijkheidsverzekering en administratieve werkzaamheden horen bij werken als zelfstandige. Die uren kun je natuurlijk niet doorbelasten, maar wel ben je vrijer om je eigen werktijden te bepalen. Wil jij een langere werkweek maken, of juist een keer een kortere? Het is helemaal aan jou hoeveel werk je aanneemt en hoe je dit indeelt.

Vragen over het werk van een Koelmonteur:

Welke opleiding koeltechniek?
Voor koeltechniek zijn er verschillende opleidingen. Zonder ervaring en zonder relevante vooropleiding kun je direct bij Strevon starten aan een opleiding tot koelmonteur of een opleiding tot aircomonteur. Je opleiding wordt in de meeste gevallen betaald door je werkgever en je krijgt vanaf je eerste werkdag een mooi koelmonteur salaris. 


Wat is het salaris van een koelmonteur?
Het startsalaris van een koelmonteur ligt rond de 1800,- euro bruto per maand. Dit kan, naarmate je meer ervaring en kennis opdoet, bijna verdubbelen tot 3500 euro. Meer over het salaris van een koelmonteur lees je op deze pagina!


Hoe word je een koelmonteur?
Om koelmonteur te worden zijn er diverse (mbo) opleidingen. Veel van deze opleidingen bieden een combinatie van theorie en praktijk. Bij de omscholingstrajecten van Strevon ga je volledig in de praktijk aan de slag, met een opleidingscontract bij Strevon. Lees hier alles over de omscholingstrajecten naar de installatietechniek van Strevon.


Hoe word ik stek monteur?
Na de omscholing naar de installatietechniek kun je binnen de koeltechniek je stek-certificering halen. Wanneer je dit certificaat hebt, ben je bevoegd om bepaalde handelingen aan de koelinstallaties zelfstandig uit te voeren.