Heikoop Installatiebedrijf monteur - Strevon

HBO techniek salaris: alles over salarissen in de techniek 

Ontdek het omscholingstraject van Strevon!

Techniek salarissen met HBO opleiding

HBO techniek is een prachtig werkveld waar mooie salarissen betaald worden. Gemiddeld is een HBO techniek salaris meer dan 3000 euro bruto per maand. Je leest hier alles over de verschillende beroepen, de salarissen en de doorgroeimogelijkheden binnen de techniek. Werken in de techniek geeft jou een toekomstbestendige baan! Wil je meer weten over een HBO techniek opleiding? Bekijk dan onze pagina over opleidingen in de techniek. 

50%
Meer informatie aanvragen
Ontvang meer informatie over Installatietechniek vacatures in Lunteren.
Ja, ik wil meer informatie!
Zij instromer-aan-het-werk
Werken-in-de-techniek

Salarissen in de techniek 

Het salaris in de techniek is afhankelijk van welk beroep je precies uitoefent. Gemiddeld ligt het startsalaris met een HBO diploma rond de € 2300,- bruto per maand. Dit kan meer of minder zijn afhankelijk van de functie. Gemiddeld met een paar jaar werkervaring liggen de salarissen rond de € 3000,- bruto, en dit kan oplopen richting de € 4000,- bruto per maand. 

Uiteraard zijn deze afhankelijk van je werkzaamheden en werkervaring. Het HBO civiele techniek salaris is gemiddeld een stuk hoger, daar kan je startsalaris zomaar al rond de € 3000,- liggen. Binnen de techniek heb je in vrijwel elke sector verschillende doorgroeimogelijkheden.

Vraag direct meer informatie aan 


Top 5 bestbetaalde beroepen in de techniek 

De top 5 bestbetaalde beroepen in de techniek verandert uiteraard regelmatig, maar hoog in de top van goedverdienende technische beroepen staat de werktuigbouwkundige. Op HBO niveau verdien je met vijf jaar werkervaring ongeveer € 3800,- bruto. Een software-ontwikkelaar verdient bij aanvang gemiddeld € 3000,- bruto per maand. Ook een technisch bedrijfskundige verdient goed, met een startsalaris van circa € 2800,- bruto per maand. Een civiel ingenieur start al rond de € 3000,- bruto per maand. Het civiele techniek HBO salaris groeit bovendien nog flink door. Het salaris civiele techniek HBO is iets hoger dan van een technisch bedrijfskundige, die rond de € 2800,- start. Je kunt in de techniek goed doorgroeien. Zeker wanneer je niet bang bent om jezelf uit te dagen, zijn er veel mogelijkheden. Ben je toe aan een nieuwe uitdaging in de techniek? Bekijk dan onze techniek vacatures. 

Techniek opleidingen hebben de toekomst 

Het salaris HBO techniek is zeer goed, en daar kun je makkelijk naar doorgroeien. Met de omscholingstrajecten naar de bouw en techniek van Strevon laat jij je kosteloos omscholen en krijg je al salaris vanaf dag één. 

Je gaat aan de slag bij een bedrijf in je regio waar je het vak in de praktijk leert van enthousiaste collega’s. Zo ontwikkel jij je samen met de coaching van Strevon tot een zelfstandig werkend monteur of technicus.

Groei daarna door en volg eventueel HBO opleiding om je nog verder in de techniek te ontwikkelen. Bekijk de actuele bouw en techniek vacatures en verdien straks ook een goed HBO techniek salaris!

50%
Meer informatie aanvragen
Ontvang meer informatie over vacatures.
Ja, ik wil meer informatie!
Zij-instromer-krijgt-uitleg

Veelgestelde vragen over het HBO techniek salaris:

Wat is de best betaalde hbo opleiding in de techniek?
Op dit moment is de opleiding naar de elektrotechniek het meest winstgevend, het gemiddelde bruto maandsalaris is daar ruim € 2800,-. Maar ook andere technische opleidingen betalen goed. Door de grote vraag naar personeel betalen veel werkgevers meer dan de cao. 


Wat verdient een hbo-er na 10 jaar?

Met een HBO opleiding verdien je met 10 jaar werkervaring, of rond de leeftijd van veertig jaar tussen de €4000,- en €5000,- bruto per maand. Er zit dus flinke groei in het salaris bij een HBO opleiding!


Wat verdien je met een hbo diploma? 
Als net afgestudeerde HBO-er verdien je gemiddeld €2400,- per maand. Dat is je startsalaris, maar je kunt hierin nog flink doorgroeien. Zeker binnen de techniek zijn er verschillende manieren om je te ontplooien en zo een hoger salaris te verdienen. 

Vraag direct meer informatie aan