Werken en leren als elektromonteur via Strevon. Het verhaal van Quinten die een gratis opleidingstraject in de elektrotechniek volgt.

Technisch manager salaris? Je leest het hier! 

Strevon heeft jouw volgende uitdaging! 

Kenmerken van een technisch manager

Een technisch manager werkt zelfstandig en er wordt veel van hem verwacht. Het is erg belangrijk dat je als technisch manager besluitvaardig bent en dus niet bang bent om knopen door te hakken wanneer dat nodig is. 

Daarnaast moet de technisch manager analytisch zijn, je moet verbanden kunnen leggen en alle details goed overzien. Je hebt altijd het overzicht over het hele project en er wordt aan jou gerapporteerd door diverse projectleiders. 

Ook het budget valt onder jouw verantwoordelijkheid, je verdeelt dit bewust en hebt hier enige financiële kennis voor nodi

Het salaris van een technisch manager

Ben je benieuwd naar het salaris van een technisch manager? Een technisch manager is onmisbaar voor het bepalen van het beleid maar ook voor het maken en controleren van plannen is een technisch manager van groot belang. 

De technisch manager is vaak onderdeel van een groter management en is eindverantwoordelijk voor één of meerdere projecten. Hij rapporteert aan zijn meerdere, soms is dat de algemeen directeur. 

Het salaris is gemiddeld €4860,- bruto per maand. Lees hier hoe je dit kan bereiken en welke vaardigheden en opleidingen je nodig hebt. 

Strevon - vacature verwarmingsmonteur Leiden

Dit verdient een technisch manager 

Het gemiddelde manager techniek salaris is € 4860,- per maand. Dit loopt ongeveer vanaf € 4100,- tot ongeveer € 5600,- bruto per maand. Als je als manager de nodige cursussen blijft volgen en daarmee je kennis up to date houdt, kun je gestaag doorgroeien binnen deze functie. Ook is het salaris afhankelijk van de verantwoordelijkheden die je hebt als manager. 

Technisch manager word je niet direct. Werkervaring in het veld is onmisbaar. In sommige gevallen kun je starten als technisch medewerker. Dat salaris ligt dan ook iets lager. Het gemiddelde salaris van een monteur werktuigbouwkunde is € 2960,- en een verwarmingsmonteur verdient gemiddeld € 2750,- bruto per maand. Het beroep van technisch manager kan je zien als een promotie na een functie als technisch medewerker.

Installatiemonteur Werkdag Werkplezier TIB De Boer Strevon

Opleiding voor een technisch manager

Een technisch manager brengt flink wat werkervaring in de techniek mee en vult dit aan met management opleidingen of cursussen.

Een specifieke opleiding voor technisch managers is er niet, je moet weten wat er speelt op de werkvloer en daarbij enige technische werkervaring hebben. Met de aanvullende opleidingen en cursussen leer je de skills om leiding te geven aan een groep werknemers en leid jij verschillende projecten in goede banen.

Gedurende je loopbaan zul je verschillende cursussen blijven volgen om van jou de ultieme technisch manager te maken.