Werken en leren als elektromonteur via Strevon. Het verhaal van Quinten die een gratis opleidingstraject in de elektrotechniek volgt.

Werken in de techniek zonder diploma?

Strevon maakt het mogelijk

Alle informatie over de opleiding projectleider techniek

Wil je werken in de techniek zonder diploma? Dat kan met het unieke omscholingstraject van Strevon. Tijdens het omscholingstraject naar de techniek mag je direct in de praktijk aan de slag en krijg je ook salaris. Je leert on-the-job en behaalt eventueel certificaten. Je leert alles bij een bedrijf in jouw regio en je gaat niet terug naar school. In de techniekbranche worden altijd leergierige en enthousiaste mensen gezocht en voor onze omscholingstrajecten is een vooropleiding of diploma dus niet nodig! 

Het werkveld van de techniek is breed en Strevon heeft verschillende opleidingen waarbij je direct in de praktijk aan de slag kunt. De omscholingstrajecten zijn kosteloos. Wij ondersteunen je met coaching en helpen je met het stellen van doelen. Zo kun je werken in de techniek zonder een vooropleiding. 

Betaald omscholen ook zonder diploma of vooropleiding

Zonder diploma kun je direct aan de slag in de techniek. Je volgt een BBL opleidingstraject dat Strevon voor je heeft ontwikkeld. Je leert dan alles terwijl je werkt. Daarnaast krijg je coaching van Strevon zodat je er niet alleen voor staat. Zo zorgen we ervoor dat jij het allerbeste uit jezelf haalt! Terwijl je werkt krijg je ook een mooi salaris, dat toeneemt wanneer je bepaalde doelen behaald. 

Je komt te werken in een branche waar inzet en enthousiasme gewaardeerd worden. Daarnaast proberen we altijd een opleidingsplaats te vinden op maximaal 30 minuten van jouw huis. Ben jij niet gemaakt om in de schoolbanken te zitten of wil je geen financieel risico lopen? Volg dan onze omscholing. Bekijk direct onze BBL opleidingen waar je dus zonder diploma meer dan welkom bent. 

Zij instromer-aan-het-werk

Vacatures in de techniek zonder diploma 

Wij hebben verschillende vacatures in de techniek waar je, zonder diploma, direct kan starten. Enige affiniteit met de techniek en de wil om te leren zijn al voldoende voor een leuke baan. Vacatures zijn er altijd en de vraag naar enthousiaste mensen is altijd groot in de techniek. Ben jij leergierig en enthousiast en lijkt het jou leuk om samen met collega’s te bouwen aan mooie dingen? Bekijk dan direct onze actuele vacatures. Wie weet zorg jij er binnenkort voor dat er een mooi nieuwbouwproject van de grond komt, of zorg jij voor het belangrijke onderhoud aan verschillende installaties bij jou in de regio.

Dit kan je worden: Uiteindelijke functies in techniek 

Werken in de techniek zonder ervaring is slechts het begin van je carrière. In de techniekbranche zijn er veel doorgroeimogelijkheden. Je kunt je loopbaan helemaal vormgeven zoals jij dat zelf wil. Hieronder vind je de belangrijkste functies waarin onze kandidaten na hun omscholing aan de slag gaan. 


Omscholing naar de elektrotechniek: 

Wanneer je je laat omscholen naar de elektrotechniek kun je onder andere aan de slag gaan in de volgende functies: 

 • Elektromonteur 

 • E-installatie elektromonteur

 • I-installatie elektromonteur

 • Engineer elektrotechniek

 • Servicetechnicus

 • Hoofdmonteur


Omscholen naar de installatietechniek:

Bijna geen branche is meer gevarieerd dan de installatietechniek. Al deze banen hebben te maken met het leefbaar maken en houden van een pand. Zonder installatietechniek is een huis alleen een kaal gebouw. Start jouw loopbaan met een installatietechniek omscholingstraject en wordt vervolgens:

 • Installatiemonteur

 • Loodgieter monteur

 • Airco monteur

 • Koelmonteur

 • CV monteur

 • Riolering monteur

 • Hoofdmonteur


Omscholen naar de zonnepanelen techniek:

Laat je je omscholen naar de zonnepanelen techniek? Dan kun je tijdens je opleiding en daarna aan de slag als: 

 • Zonnepanelen monteur

 • Zonnepanelen installateur

 • Zonnepanelen adviseur

 • Airco installateur

 • Installateur elektrische laadpalen

 • Hoofdmonteur


Heb je ervaring in de techniek opgedaan, dan kun je doorgroeien naar verschillende andere functies. Met een beetje ervaring kun je hoofdmonteur of installateur worden. Je kunt ook doorgroeien naar een kantoorfunctie. Zoals planner/calculator, werkvoorbereider, projectleider of wellicht zelfs accountmanager. Jouw carrière in de techniek start bij een leuke en uitdagende omscholing van Strevon. Bekijk hier al onze technische omscholingen waar je zonder diploma meteen aan de slag kunt. 

Omscholingstraject tot installatiemonteur

De techniek is toekomstbestendig

Meer weten over werken in de techniek en waarom werken in de techniek leuk en uitdagend is? Neem dan direct contact op met Strevon want we beantwoorden je vragen graag.  Werken in de techniek zonder diploma mogelijk met de omscholingstrajecten van Strevon

Veelgestelde vragen:

Welke banen zijn er in de techniek zonder diploma?
Er zijn verschillende banen in de techniek waar je zonder diploma direct kunt beginnen. Je leert de kneepjes van het vak dan in de praktijk. Een greep uit de functies waarbij je direct aan de slag kan is: elektromonteur, loodgieter monteur, cv monteur of airco monteur. 


Welke baan verdient goed zonder diploma?
De salarissen in de techniek zijn zeer goed te noemen. De vraag naar vakkundig personeel is groot, en de doorgroeimogelijkheden zijn ook nog prima in orde. In de techniek zijn er verschillende functies waar je zonder diploma kunt beginnen. In al deze functies verdien je al direct een mooi salaris, maar kun je ook doorgroeien naar nog beter betaalde banen.


Kan ik het maken zonder diploma?
In veel branches, en zéker in de techniek, is ervaring vele malen belangrijker dan een papiertje. Daarom zijn er omscholingstrajecten waar je het vak in de praktijk leert. Op die manier heb je alles veel sneller onder de knie dan wanneer je uit een boekje leert. Met die ervaring op zak, kun je eenvoudig doorgroeien binnen de techniek!