Wat is omscholing en hoe pak je dit aan?

Strevon helpt je graag bij het maken van deze keuze

Laat je omscholen voor een nieuwe toekomst

Droom je van een andere baan? Wil je nu eindelijk echt je passie volgen? Denk dan eens aan de mogelijkheden van omscholing. Je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling en leert direct een nieuw vak.

Wat is omscholen?

Omscholen betekent dat je iets nieuws gaat leren. Je hebt misschien al een leuke studie afgerond, maar wilt in een andere sector gaan werken. Je droomt al van kinds af aan van een carrière in de techniek, maar hebt een opleiding gevolgd voor verpleegkundige. Dan moet je een echte carrièreswitch maken. Een omscholingstraject helpt je hierbij.

Je laten omscholen betekent niet altijd dat je volle dagen in de schoolbanken gaat zitten. Er zijn verschillende soorten trajecten die je kunt volgen. Van een traject met enkele trainingen tot hele opleidingen. Ook omscholingstrajecten, waarbij je theorie en praktijk met elkaar combineert, behoren tot de mogelijkheden. 

Omscholen maar wat? Dit zijn de mogelijkheden:

Je weet het zeker: je wilt iets anders. Je bent op zoek naar een baan waar je écht voldoening uit haalt. Wat zijn je mogelijkheden? Er zijn veel omscholingstrajecten beschikbaar, zeker als je op zoek gaat naar een baan in de techniek. Welke moet je kiezen en wat past het beste bij jou? Wij helpen je graag bij het maken van een goede keuze.

Omscholingstraject: direct aan de slag in de praktijk

Je studententijd ligt al ver achter je en twee tot vier jaar studeren is voor jou veel te lang. Omscholingstrajecten leiden je in korte tijd op tot professional. Ben je praktisch ingesteld en wil je graag direct aan de slag? Dan is een omscholingstraject echt iets voor jou. Je gaat een deel van de tijd naar school en werkt daarnaast bij een werkgever in jouw branche. Bij Strevon krijg je direct een goed salaris en word je opgenomen in een leuk team.

Omscholingstraject met baangarantie

In sommige branches is een groot tekort aan medewerkers. Denk bijvoorbeeld aan de installatietechniek. Deze staan op de lijst van kansrijke beroepen van het UWV. Dit betekent dat je na de omscholing altijd een baan vindt. Bij Strevon maken we het nog mooier: we koppelen jou direct aan je toekomstige werkgever. Hier ga je vanaf het begin van je omscholing werken.

Omscholen: hoe pak je dit aan?

Heb je het niet naar je zin op je huidige werk? Wil je iets anders doen en je laten omscholen? Dan wil je nu natuurlijk de juiste keuze maken. Hiervoor moet je een aantal stappen doorlopen:

  • Bepaal wat je echt leuk vindt: waar word je enthousiast van? Wat zijn je hobby’s? Wat wilde je vroeger worden? Denk goed na over waar je interesses en passies liggen. Praat erover met vrienden en familie, zoek op internet en lees artikelen zoals deze.

  • Bepaal je opleiding: heb je een opleiding nodig? Kun je je laten omscholen? En welk soort omscholing past bij jou? 

  • Meld je aan voor een omscholingstraject en laat je omscholen tot gecertificeerde professional. 


Wil je aan de slag in de techniek? Dan helpt Strevon je graag verder. Samen kijken we welk omscholingstraject bij jou past. Wij bieden je een omscholing waarbij je leert, werkt en direct salaris krijgt. 

Waarom omscholen naar de techniek?

Je hebt een studie gevolgd, een carrière opgebouwd en een vaste baan. Waarom zou je je dan toch laten omscholen? 
Herken je het volgende? Je hebt op jonge leeftijd een keuze gemaakt voor een studie. Je rondt deze af en krijgt een eerste baan. Na enkele jaren werken vraag je je af: is dit alles? Is dit waarvan ik gedroomd heb? Je haalt weinig voldoening uit je werk en wilt iets anders. 

Gelukkig hoef je niet je hele leven hetzelfde te doen. Een omscholingstraject geeft je de mogelijkheid om een nieuwe droom te volgen. Je gaat zonder ervaring en opleiding aan de slag in een andere branche. Zo leer je jezelf beter kennen en blijf je werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

De voordelen van omscholen

Volg je droom

Dit is je kans om je droom te volgen. Wat wilde je altijd al worden? Waar ben je écht goed in? Misschien kun je van je hobby je beroep maken. Het belangrijkste is dat jij een baan krijgt die je echt leuk vindt. Een baan waar je energie uit haalt en waarbij je met leuke collega’s werkt. Kortom: een baan die helemaal bij je past.

Maak een carrièreswitch

Wil je iets compleet anders doen? Dan heb je ervaring en kennis nodig. Een omscholingstraject helpt je hierbij. Binnen korte tijd word je klaargestoomd voor een nieuwe functie. 

Breid je kennis uit

Leer je graag nieuwe dingen? Dan is een omscholingstraject iets voor jou. Je wordt dagelijks uitgedaagd en werkt aan je persoonlijke ontwikkeling. Natuurlijk vraagt een omscholingstraject om veel inzet en tijd, maar je krijgt er veel voor terug. Na het omscholingstraject weet jij alles over de nieuwe branche en ben je op de hoogte van de nieuwste technieken.

Kies voor een goede toekomst

In Nederland zijn momenteel veel vacatures. Wil je een toekomst met baangarantie? Dan is dit hét moment om je te laten omscholen. In de technieksector blijft de vraag naar mensen groot. Bovendien krijg je via Strevon direct een baan met een goed salaris.

Omscholen naar de techniek? Kies voor Strevon

Strevon leidt je op tot gecertificeerd monteur in de elektrotechniek, installatietechniek en zonnepanelen. Wil jij een nieuwe baan in de mooiste sector van Nederland? Dan kun je altijd bij ons terecht. De vraag naar medewerkers is groot en je hebt altijd uitzicht op een vast contract. En het omscholingstraject? Dat betalen wij voor je.

Over ons omscholingstraject

Het omscholingstraject duurt 1,5 jaar. De opleiding is gratis en je volgt deze tijdens werktijd. Je leert alles over de elektrotechniek, installatietechniek en zonnepanelen. Denk hierbij aan de nieuwste technieken, werkwijzen en protocollen. Alle theorie breng je direct in de praktijk in de werkplaats. 

Je gaat vanaf dag 1 aan de slag bij je nieuwe werkgever. Je maakt deel uit van een team van ervaren monteurs, die jou graag de kneepjes van het vak leren. Door de combinatie van praktijk en theorie leer je heel snel. Na 1,5 jaar ben je gecertificeerd monteur en kun je elke klus aan. Je blijft werken bij het technische bedrijf en krijgt hier een vast contract.


Je nieuwe werkgever: een goede match

Samen kijken we welke werkgever bij jou past. Je gaat kennismaken en voelt aan of het matcht. Voel je je helemaal op je plek? Dan start je direct aan het omscholingstraject. Matcht het niet? Dan zoeken we verder. Het belangrijkste is dat jij binnen het team past en je goed voelt.

We kiezen altijd voor een werkgever bij jou in de buurt. Zo ben je al binnen 30 minuten op je werk. Daar stap je over op het werk busje, waarmee je naar de klant gaat. Bij deze werkgever ga jij je ontwikkelen tot ervaren monteur. Het doel is een vast contract, maar misschien blijf jij hier zelfs wel tot je pensioen werken!