Ben je hier benieuwd naar?
Ontvang ik een salaris?
Ja zeker! Tijdens het omscholingstraject ga je fulltime aan het werk bij een technische werkgever en ontvang je een startsalaris van €2416,- bruto per maand. Dit is omgerekend €2190,- netto per maand volgens de CAO. Door je werkervaring, zal dit snel groeien.
Is ervaring vereist?
Nee, het omscholingstraject is voor iedereen die interesse heeft in de techniek. Een relevante vooropleiding of werkervaring is daarbij niet nodig. Uiteraard is het wel van belang dat je graag met je handen werkt.
Kan ik via Strevon werken als zzp’er?
Nee, wij bieden vaste banen aan in combinatie met een omscholingstraject bij verschillende technische werkgevers. Dat betekent dat je bij ons in loondienst werkt.
Een vraag over een specifieke branche?
Alle veelgestelde vragen
Wat is het verschil tussen omscholing en bijscholing?
Bij een omscholing gaat het om een nieuwe functie in een andere branche. Je verlaat je oude baan en schoolt je om. Zo kan je als leraar bijvoorbeeld omscholen naar een technisch beroep. Als je wordt bijgeschoold dan leer je nieuwe vaardigheden om je huidige functie te verbeteren, zonder dat je van functie, baan of vakgebied veranderd.
Bij Strevon gaat het om een omscholing, waarbij je een carrièreswitch maakt naar de techniek.
Hoeveel kost een omscholingstraject mij?
Helemaal niets! Een omscholingstraject via Strevon is voor jou gratis. Deze komt voor onze rekening. We geloven sterk in persoonlijke ontwikkeling en zijn daarom van mening dat jij hier (ook financieel) de ruimte voor moet krijgen.
Hoelang zit ik aan Strevon vast?
Het omscholingstraject duurt anderhalf jaar. Vanaf dag één start je bij een technische werkgever waar je de kneepjes van het vak leert. Daarnaast volg je opleidingsdagen bij erkende vakscholen. Strevon begeleidt je door het hele proces. Na anderhalf jaar heb je de papieren binnen om als gecertificeerd monteur verder aan de slag te gaan.
Hoe weet ik of de techniek iets voor mij is?
Het kan spannend zijn om van baan te veranderen en voor een ander vakgebied te kiezen. Vaak helpt het om na te gaan waar je kwaliteiten liggen en waar je plezier uit haalt. Een goed gesprek met familie, vrienden, collega’s of een jobcoach kan helpen. Ook staan de opleidingsadviseurs van Strevon voor je klaar om je te adviseren of een baan in de techniek bij je past.
Hoe gaat het sollicitatieproces?
Via Strevon kun je gemakkelijk en snel beginnen in de techniek, ook zonder ervaring. We leggen in 7 eenvoudige stappen uit hoe het proces werkt:
1. Op onze website staan al onze omscholingstrajecten. Als je meer informatie aanvraagt, ontvang je daarna een Whatsapp-bericht.
2. Via dat bericht kan je een bel-afspraak in plannen met onze opleidingsadviseurs. Zij kunnen je adviseren over je persoonlijke situatie.
3. Ben je naderhand nog steeds enthousiast om in de techniek te starten? Dan nodigen we je uit op kennismakingsgesprek bij ons op kantoor in Utrecht.
4. Tijdens een kop koffie leren we je kennen en bespreken we je interesses.
5. Als die in kaart zijn gebracht gaan we op zoek naar een technisch bedrijf dat bij je past.
6. Hebben we die gevonden? Dan stellen we je voor en ga je op gesprek. Ook loop je een dagje mee om er zeker van te zijn dat het bedrijf bij je past.
7. Als alles voor jou goed aanvoelt, kan je van start in de techniek en feliciteren we je met je nieuwe baan!
Welke opleiding moet je doen voor de techniek?
Er zijn verschillende mogelijkheden om aan een baan in de techniek te komen. Op zowel mbo als hbo-niveau zijn er diverse opleidingen. Van zeer specialistische opleidingen tot aan praktijkgerichte cursussen en trainingen. Heb je al een stabiel arbeidsverleden achter de rug en wil je omscholen naar een technisch vak? Dan biedt Strevon een omscholingstraject aan waarin we je binnen 1,5 jaar opleiden door de theorie en de praktijk te combineren.
Waar is vraag naar op de arbeidsmarkt?
De arbeidsmarkt is flink in beweging. Vele branches hebben te maken met schaarste in verschillende functies. Door de energietransitie en technologische ontwikkelingen is de werkgelegenheid in de technische branche de afgelopen jaren flink gestegen en blijft maar doorgroeien. Als je interesse hebt in een technisch beroep ben je in de techniek dus vrijwel verzekerd van een plek in de arbeidsmarkt.
Wat doet Wij Techniek voor Strevon?
De technieksector is op zoek naar nieuwe vakmensen. Daarom daagt Wij Techniek mensen uit om hun talenten te ontdekken in de techniek door middel van een opleiding, training, workshop of cursus. In samenwerking met Wij Techniek lukt het Strevon om nog meer mensen te laten omscholen tot goede vakmensen in de installatie-, elektro- en zonnepanelen techniek.