Omscholing Elektrotechniek Strevon ROVC

Beroepen in de elektrotechniek

Elektrotechniek beroepen

Heb jij je ooit afgevraagd wat je zoal kunt doen in de elektrotechniek? De beroepen in de elektrotechniek zijn namelijk divers en afwisselend. Ideaal als je jezelf graag wilt blijven ontwikkelen en behoefte hebt aan doorgroeimogelijkheden en steeds weer uitgedaagd wil worden. Wil je beroepen in de elektrotechniek gaan uitvoeren? Maar heb je nog geen voor opleiding? Misschien is ons gratis omscholingstraject wat voor jou!


Met het gratis omscholingstraject van Strevon kan jij een carrièreswitch maken naar elektromonteur. Hierbij ga je fulltime aan de slag bij een bedrijf in de technische sector en volg je daarnaast onder werktijd een opleiding. Bij ons omscholingstraject krijg je vanaf dag 1 een goed salaris

Beroepen in de elektrotechniek: baankansen

Welke opleiding je ook hebt gevolgd; je zult merken dat je vrij snel een baan kunt vinden. De positie op de arbeidsmarkt van elektrotechnici is namelijk erg sterk. Er zijn volop beroepen in de elektrotechniek te vinden en werkgevers hebben vaak moeite met het invullen van vacatures.

Voorbeelden van beroepen in de elektrotechniek zijn: Elektrotechnisch ingenieur, productontwerper, software-ontwerper, Network designer, besturingstechnicus, automatiseringsdeskundige, commercieel technicus, projectmanager of technisch adviseur. 


De vele beschikbare banen in de techniek geeft de ruimte om rustig om je heen te kijken totdat je de perfecte vacature voor jou tegenkomt. En ook in de onderhandelingen sta je sterk en kan het zomaar zijn dat je een nóg mooiere deal kunt sluiten. Met het omscholingstraject van Strevon voer je de leukste elektrotechniek beroepen uit.

Salaris beroepen elektrotechniek

Natuurlijk is het ook fijn om te weten wat je straks gaat verdienen bij bepaalde elektrotechniek beroepen. Daarom zetten we kort wat richtlijnen voor je op een rij. Hierbij gaat het om bruto startsalarissen per maand bij een werkweek van 38 uur.

  • Elektromonteur mbo: €2300 - €2600

  • Eerste monteur mbo: €2350 - €2850

  • Elektrotechnisch ingenieur hbo: €2500 - €3000

Beroepen elektrotechniek hbo

Wil je een hbo opleiding elektrotechniek volgen? Of volg je nu een hbo opleiding elektrotechniek en ben je benieuwd welke elektrotechniek beroepen je straks kunt gaan uitvoeren.


Met een HBO opleiding elektrotechniek kun je veel verschillende beroepen uitvoeren. Als elektromonteur werk je in de industrie, bij kantoorpanden en ook adviesbureaus. Wanneer je je diploma op zak hebt, kun je de volgende beroepen elektrotechniek hbo uitvoeren: functies als productontwerper, electro-designer, technisch adviseur, projectmanager, software-ontwerper of besturingstechnicus


Zie jij jezelf wel werken als elektromonteur?

Lees wat onze monteurs zeggen!

"Iedereen kan een lamp aan en uit zetten. Hier leer je de werking daarachter."

'Ik vond het vroeger altijd al leuk om technische klusjes op te pakken en dit gevoel is nooit weggegaan. Alles wat ik via het omscholingstraject leer, kom ik ook tegen in mijn werk. In de afgelopen maanden heb ik een enorm snelle ontwikkeling doorgemaakt en kan ik al steeds meer taken zelfstandig uitvoeren. De persoonlijke begeleiding in de praktijk draagt echt iets bij aan mijn ontwikkeling als elektromonteur."

Omscholing Elektrotechniek Strevon ROVC

Elroy - Leerling monteur via Strevon

“Al vanaf jongs af aan vind ik het leuk om dingen te maken die kapot zijn."

Whitley had de droom om een baan in de techniek te starten maar zag er tegenop om terug naar school te gaan, omdat ze als volwassene niet met 18-jarigen in de klas wilde zitten. Het aanbod van Strevon sloot perfect aan op haar wensen: wel omscholen maar niet terug de schoolbanken in. ‘’Ik krijg de ruimte om te leren. Ik ben natuurlijk nieuw, dus ik weet nog niet veel. Gelukkig kan ik altijd vragen stellen en wordt alles goed uitgelegd’’

"Ik zie mezelf niet snel weer weggaan.’’

Whitley- Leerling monteur via Strevon

Start direct met elektrotechniek beroepen

Heb jij nog geen ervaring in de elektrotechniek maar heb je wel interesse in elektrotechniek beroepen? Dan hebben wij de perfecte oplossing voor jou. Met de omscholingen van Strevon kan ook jij gaan werken in de elektrotechniek. Met onze omscholing word je tot volleerd elektromonteur opgeleid. Dit doen wij door combinatie aan te bieden van de juiste begeleiding, praktijk cursussen en een werkplek waar je de kans krijgt om jezelf te ontwikkelen. Wil je meer weten over een omscholing tot elektromonteur en de beroepen in de elektrotechniek die je kunt gaan uitvoeren? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan.

Veelgestelde vragen:

Wat is een elektrotechnicus?

Een elektrotechnicus heeft een mbo-opleiding elektrotechniek of een hbo opleiding afgerond op het gebied van elektrotechniek en is dus expert op het gebied van elektra. Deze technicus is in staat om elektrotechnische apparaten te onderhouden, installeren en repareren. Maar ook het instellen, afstellen en oplossen van storingen aan elektrotechnische systemen vallen onder de werkzaamheden.


Waarom werken in de elektrotechniek?

Het elektrotechniek vakgebied is erg dynamisch en uitdagend. Je komt vaak op interessante projecten te werken in verschillende settings. Van woningen, fabrieken, en kantoren tot ziekenhuizen, scholen en vliegvelden. Zo is iedere werkdag weer anders en sta je steeds voor nieuwe uitdagingen! 


Is er veel vraag naar elektrotechniek personeel?

Er wordt erg veel gezocht naar goed technisch personeel. Als je een (deeltijd) elektrotechnische opleiding hebt gevolgd, zul je snel een baan kunnen vinden. Ook wanneer je wilt doorleren en jezelf wilt ontwikkelen, zijn er veel mogelijkheden. Of je nou start met een stage in elektrotechniek, of als leerling elektromonteur. Doorgroeimogelijkheden zijn er volop!