Omscholing Elektrotechniek Strevon ROVC

Elektrotechniek beroepen

Divers, afwisselend en in trek

Beroepen in elektrotechniek

Heb jij je ooit afgevraagd wat je zoal kunt doen in de elektrotechniek? De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos! Elektrotechniek beroepen zijn zo divers en afwisselend dat je binnen de branche nog alle kanten op kan. Ideaal als je jezelf graag wilt blijven ontwikkelen en behoefte hebt aan doorgroeimogelijkheden en steeds weer uitgedaagd wil worden. 


Wat kun je allemaal worden met de opleiding elektrotechniek? Wat is de baankans en welk beroep past nu het beste bij jou? Bij al deze vragen staan we hieronder stil. Natuurlijk geven je we ook inzicht in het toekomstige salaris zodat je weet waar je aan toe bent. En wat is de beste tip om jouw carrière in de elektrotechniek een kickstart te geven! Lees gauw verder.

Welke elektrotechniek beroepen passen bij mij?

Hoe kom je er nu achter welk beroep bij jou past? Dit kan een flinke zoektocht zijn waarbij je misschien zelfs op meerdere beroepen uit komt. 


Praktische werkzaamheden 

Allereerst is het belangrijk om bij jezelf na te gaan waar jij goed in bent. Ben je bijvoorbeeld heel praktisch ingesteld? Dan zit je vast niet zo graag achter de computer en ben je liever met je handen bezig. Een baan als servicetechnicus zal dan al beter bij je passen dan die van werkvoorbereider waarbij je veel planningen en bestellingen moet doen.


Theoretische werkzaamheden

Ook is het goed om te bedenken welke werkzaamheden jij graag zou doen. En natuurlijk in welke branche. Denk je graag in oplossingen en ben je sterk analytisch onderlegd? Dan past een baan als hardware engineer wellicht beter bij je dan die van monteur.

Baankansen elektrotechniek beroepen

Welke opleiding je ook hebt gevolgd; je zult merken dat je vrij snel een baan kunt vinden. De positie op de arbeidsmarkt van elektrotechnici is namelijk erg sterk. Er zijn volop banen te vinden en werkgevers hebben vaak moeite met het invullen van vacatures.


Dit geeft je dus een goede baankans nadat je bent afgestudeerd. Dit geeft de ruimte om rustig om je heen te kijken totdat je de perfecte vacature voor jou tegenkomt. En ook in de onderhandelingen sta je sterk en kan het zomaar zijn dat je een nóg mooiere deal kunt sluiten. Volg je een opleiding via Strevon? Dan krijg je ook nog baangarantie

Salaris populaire elektrotechniek beroepen

Natuurlijk is het ook fijn om te weten wat je straks gaat verdienen bij bepaalde elektrotechniek beroepen. Daarom zetten we kort wat richtlijnen voor je op een rij. Hierbij gaat het om bruto startsalarissen per maand bij een werkweek van 38 uur.

  • Elektromonteur mbo: €2300 - €2600

  • Eerste monteur mbo: €2350 - €2850

  • Elektrotechnisch ingenieur hbo: €2500 - €3000

Strevon: kickstart jouw carrière in de elektrotechniek

Heb jij nog geen ervaring in de elektrotechniek maar heb je wel interesse in elektrotechniek beroepen? Dan hebben wij de perfecte oplossing voor jou. 


Met de omscholingen van Strevon kan ook jij gaan werken in de elektrotechniek. Met onze omscholing word je tot volleerd elektromonteur opgeleid. Dit doen wij door combinatie aan te bieden van de juiste begeleiding, praktijk cursussen en een werkplek waar je de kans krijgt om jezelf te ontwikkelen. 


Wil je meer weten over een omscholing tot elektromonteur? Schrijf je dan vrijblijvend in voor meer informatie. 

50%
Meer informatie aanvragen
Ontvang meer informatie over elektrotechnische beroepen en omscholingstrajecten.
Ja, ik wil meer informatie!
2 Zonnepanelen Monteurs Strevon Groenpand Monteurs

Veelgestelde vragen

Wat is een elektrotechnicus?

Een elektrotechnicus heeft een mbo-opleiding elektrotechniek of een hbo opleiding afgerond op het gebied van elektrotechniek en is dus expert op het gebied van elektra. Deze technicus is in staat om elektrotechnische apparaten te onderhouden, installeren en repareren. Maar ook het instellen, afstellen en oplossen van storingen aan elektrotechnische systemen vallen onder de werkzaamheden.


Waarom werken in de elektrotechniek?

Het elektrotechniek vakgebied is erg dynamisch en uitdagend. Je komt vaak op interessante projecten te werken in verschillende settings. Van woningen, fabrieken, en kantoren tot ziekenhuizen, scholen en vliegvelden. Zo is iedere werkdag weer anders en sta je steeds voor nieuwe uitdagingen! 


Is er veel vraag naar elektrotechniek personeel?

Er wordt erg veel gezocht naar goed technisch personeel. Als je een (deeltijd) elektrotechnische opleiding hebt gevolgd, zul je snel een baan kunnen vinden. Ook wanneer je wilt doorleren en jezelf wilt ontwikkelen, zijn er veel mogelijkheden. Of je nou start met een stage in elektrotechniek, of als leerling elektromonteur. Doorgroeimogelijkheden zijn er volop!