Omscholing Elektrotechniek Strevon ROVC

Goed betaalde baan zonder diploma? Kom werken in de techniek! 

 Lees het hier!

Strevon - omscholingstrajecten installatietechniek Doorn

Zoek jij een goed betaalde baan zonder diploma?

Dan kun je in de techniekbranche direct aan de slag! De werkgelegenheid in de techniek is zeer groot en veel bedrijven staan te springen om goed personeel. Er is altijd wel ergens een openstaande technische vacature die bij jou past.

Heb je geen technische vooropleiding of werkervaring? Geen probleem met de unieke omscholingstrajecten van Strevon. Er zijn vier verschillende opleidingen, zodat er altijd wel iets is wat bij je past en je dus zonder diploma een goed betaalde baan kan vinden. 

Ambieer jij een andere leuke technische functie? Met de omscholingstrajecten leg jij de solide basis die je nodig hebt en doe je de belangrijkste kennis in de techniek op die in je verdere loopbaan weer van pas komt.

Met jouw enthousiasme en doorzettingsvermogen kun je je dan weer door ontwikkelen naar een andere uitdagende functie. 

De doorgroeimogelijkheden in de techniek zijn hoe dan ook groot. Er zijn voldoende voorbeelden van technische mensen met een goed betaalde functie die met een omscholingstraject of BBL opleiding begonnen zijn. Zo verdien jij na een aantal jaar doorgroeien een goed salaris zonder diploma!

Lees op deze pagina hoe jij een goed betaalde baan zonder diploma vindt, en solliciteer direct op een van onze vacatures met een omscholingstraject! 

Best betaalde banen zonder diploma: de top 10 

Heb je geen diploma en wil je toch goed verdienen? Dan is de techniek jouw werkveld. Je kan hier niet alleen aan de slag zonder diploma, je kan ook nog eens mooi doorgroeien en zelfs leidinggevende worden als je doorzet. 

Welke banen verdienen goed zonder diploma? Wij hebben ze voor je op een rij gezet. Dit is een overzicht van de top 10 best betaalde banen in de techniek. 


1 Loodgieter 

De best betaalde baan zonder opleiding is loodgieter. Een loodgieter valt onder de installatietechniek. De installatietechniek is de verzameling van functies die ervoor zorgen dat een woning of bedrijfspand leefbaar en bruikbaar wordt. 

Een loodgieter zorgt onder meer voor het aansluiten van een cv ketel, het onderhouden en vervangen van kranen, het aanleggen, vervangen en controleren van waterleidingen en meer. De werkzaamheden van een loodgieter zijn daarom zeer divers en nooit saai. Je wordt steeds uitgedaagd tot nieuwe en creatieve oplossingen.

Met een paar jaar ervaring als loodgieter kun je ongeveer € 3000 per maand verdienen. De omscholingstrajecten van Strevon bieden de mogelijkheid om zonder diploma direct aan de slag te gaan in de praktijk van één van de best betaalde banen. Je doet zo direct je eerste werkervaring op en krijgt bovendien vanaf dag één salaris. 


2 Zonnepaneel installateur 

Op de tweede plaats van de top 10 best verdienende banen zonder diploma staat de functie van zonnepanelen installateur. Wanneer je als zonnepanelen installateur aan de slag bent en de nodige jaren ervaring hebt, verdien je net iets onder de € 3000,- bruto per maand.

Nederland wordt steeds duurzamer en veel bedrijven en huishoudens kiezen voor zonnepanelen. 

De vraag naar zonnepanelen installateurs groeit nog steeds, mede hierdoor kun je in deze functie veel geld verdienen zonder diploma.

Met de omscholingstrajecten van Strevon kun je namelijk niet alleen in de installatietechniek direct van start, maar ook in de zonnepanelen branche kun jij het vak al doende leren. 

Help Nederland verduurzamen en ga aan de slag in één van de best betaalde banen zonder diploma!


3 Installateur

Ander goed betaald werk zonder opleiding is dat van een installateur. Misschien heb je daarmee wel de meest veelzijdige functie uit deze top 10 te pakken! Werken in de techniek is vrijwel altijd afwisselend en uitdagend, maar in deze functie is écht elke werkdag anders. 

Je legt verschillende installaties aan in zowel woningen, als industrie of utiliteitsbouw en komt daarmee elke opdracht op andere plaatsen terecht.

Ook de installaties variëren daarmee, bijvoorbeeld waterleidingen, sanitaire voorzieningen, elektriciteit of een centrale verwarming. 

Deze goede baan zonder diploma valt net als die van loodgieter onder de installatietechniek, en dus kun je direct in de praktijk aan de slag, terwijl je salaris krijgt. Wanneer je een paar jaar als installateur werkt, kun je zo’n € 2890,- bruto per maand verdienen. 


4 Monteur 

Op nummer vier in de lijst best betaalde ongeschoolde banen staat de functie van monteur. Dit is een zeer brede functie, met veel specialisaties. Als monteur met een paar jaar werkervaring ligt je salaris al gauw rond de € 2850,- bruto per maand.

Je houdt je bezig met het monteren en bouwen van verschillende installaties, afhankelijk van je specialisatie. Daarnaast zorg jij voor het onderhoud en de nodige reparaties aan deze installaties. 

Soms werk je samen met enthousiaste collega’s, andere keren ben je alleen op pad voor bijvoorbeeld een storingsdienst. De afwisseling maakt dit leuk, je werk gaat niet vervelen!

Afhankelijk van de specialisatie kun je direct aan de slag met de omscholingen van Strevon, en anders bieden de verschillende omscholingstrajecten de perfecte basis om je daarna door te ontwikkelen in de techniek. 


5 Procesoperator

Goed verdienen zonder diploma kun je als procesoperator. Je kunt weliswaar niet direct aan de slag en hebt een beetje werkervaring nodig in de techniek. Deze doe je perfect op met de omscholingstrajecten van Strevon. Hiermee leer je de basisvaardigheden en doe je direct werkervaring op.

Later kun je je door ontwikkelen naar procesoperator en kun je ruim € 2800,- bruto per maand verdienen. Eigenlijk hoort deze functie hoger in deze top 10 van goede banen zonder opleiding te staan, omdat je vaak in ploegendiensten werkt en zo een toeslag voor onregelmatige uren krijgt. 

Je hebt verantwoordelijkheden in je werkzaamheden: je bewaakt het productieproces en stuurt bij waar nodig. De kwaliteit staat bij jou voorop en jij zorgt ervoor dat deze geleverd wordt! 


6 Paneelbouwer 

Met ervaring in de techniek, die je opdoet met bijvoorbeeld een installatietechniek omscholingstraject, kun je ook paneelbouwer worden. Je verdient dan net iets minder dan € 2800,- bruto per maand, en jij zorgt ervoor dat grote installaties aangedreven worden door een regelkast. Deze regelkast bouw jij en je zorgt ervoor dat deze in feite de installatie vertelt wat hij moet doen. 


7 Hoofd technische dienst

Als hoofd technische dienst zorg jij voor al het nodige onderhoud en kleine reparaties bij een bedrijf of juist een specifiek pand. Je hebt je vaste werkplek of werkplekken en kent daarom de installaties door en door. 

Ook voor deze functie komt de basiskennis van een omscholingstraject goed van pas, je hebt als hoofd technische dienst goed betaald werk zonder diploma!


8 Projectleider 

Als projectleider ben jij degene die een project in de bouw of techniek goed kent. Je bent verantwoordelijk voor het maken en behalen van de planning en het budget. Ook ben je het aanspreekpunt en kunt zelfs als je ‘s nachts wakker gemaakt wordt precies de status van het project vertellen. 


9 Servicemonteur 

Als servicemonteur los jij storingen op aan diverse installaties. Je spoort de storing op, en lost deze op. Ook leg je de klant eventuele verbeterpunten voor waar een installatie eventueel beter kan werken. 

Gemiddeld verdien je als servicemonteur zo’n € 2400,- bruto per maand. Niet gek voor goed betaalde simpele banen!


10 technisch medewerker 

De functie van technisch medewerker sluit deze top 10 van beste banen zonder diploma en kan op meerdere technische functies duiden.

Denk aan assemblage medewerker of die van technisch administratief medewerker. Het salaris ligt net iets onder dat van een servicemonteur met net geen € 2400,- bruto per maand. 

Omscholen naar techniek? 

Met de unieke omscholingstrajecten van Strevon kun je zonder diploma direct betaald aan de slag in de techniek. Met één van de vier verschillende omscholingstrajecten ga je aan het werk bij een technisch bedrijf bij jou in de buurt. 

Hier leer je de kneepjes van het vak terwijl je vanaf dag één salaris krijgt! Je doet direct werkervaring op, en bouwt hiermee een stevige basis waarmee je je kunt ontwikkelen naar verschillende andere technische functies. 

Voordelen van werken in de techniek

Werken in de techniek heeft nog meer voordelen, behalve dat je een goed betaalde baan zonder diploma kunt krijgen! Er zijn veel goed betaalde vacatures in de techniek. Lees hier nog meer redenen om te gaan werken in de techniek!

Doorgroeimogelijkheden

De techniek biedt ontzettend veel doorgroeimogelijkheden. In iedere functie doe je weer nieuwe kennis en vaardigheden op waarmee je je weer verder kunt ontwikkelen. 

Uitdaging

Binnen de techniek branche zijn er functies op verschillende niveaus. Op die manier is er altijd wel een baan met de juiste hoeveelheid uitdaging voor jou.

Wanneer je onvoldoende uitdaging ervaart in je functie, groei je gewoon door voor de baan die bij je past.

Afwisseling

In vrijwel elke functie in de techniek zijn je werkzaamheden afwisselend. Je hebt te maken met variërende installaties, collega’s of locaties. 

Werken in de techniek is nooit saai!

Leuke collega’s  

In de techniek werk je altijd samen met leuke enthousiaste collega’s. Ook steeds meer vrouwen kiezen voor de techniek. Hoewel de mannen verreweg in de meerderheid zijn, biedt de techniek ook voldoende goed betaalde banen voor vrouwen zonder diploma! 

Dit geeft een leuke mix wanneer jij werkzaam bent in de techniek. 

Een goede financiële beloning 

De salarissen in de techniek zijn goed. Deels door de grote vraag naar deskundig personeel, anderzijds door de goede voorwaarden in de cao metaal en techniek die in april 2022 opnieuw afgesproken zijn. 

Je bent hiermee vanzelf verzekerd van een gevarieerd team collega’s! 

Veel werk en veel vacatures 

In de techniek is altijd voldoende werk te vinden. Wist je dat 60% van de ondernemers in de techniek in de toekomst grote personeelstekorten verwachten? 

Dit is hét moment om de overstap naar de techniek te maken!

Jij maakt echt iets! 

Je ziet direct resultaat in je werk. Wat je ook doet in de techniek: het resultaat is zichtbaar en tastbaar. Je werkt met je handen en bent zo continu bezig.

Ga voor goed betaalde banen zonder diploma en ga vandaag nog aan de slag in de techniek!