Benieuwd naar hoe je dag eruit zoek als montagemedewerker?

Strevon vertelt je graag meer over deze afwisselende baan in de techniek. 

bbl leerling gezicht voor mijn bedrijf

Wat zijn werkzaamheden van een montagemedewerker?

Als montagemedewerker ben je altijd werkzaam binnen een bepaalde industrie. Denk hierbij aan de bouw, installatietechniek of de maakindustrie

Je zet producten in elkaar of monteert deze. De materialen waarmee je werkt wisselen steeds, net als de producten die je monteert of assembleert. Er is dus relatief veel afwisseling in dit werk. 

Jij bent veelal helemaal gespecialiseerd in je eigen vakgebied. Ben je in de timmerindustrie werkzaam, dan maak je aan de hand van werktekeningen kozijnen of dakkapellen op maat. De mooiste deuren ontstaan onder jouw handen en zo draag jij je steentje bij in de bouw als montagemedewerker!

Alles over het vak van montagemedewerker

Een montage medewerker kan in diverse industrieën werken, elk met zijn eigen uitdagingen en variaties.

Wil je vandaag nog aan de slag in de techniek als montagemedewerker? Start dan met het omscholingstraject van Strevon. Met de omscholingstrajecten leer je het vak volledig in de praktijk en krijg je bovendien salaris vanaf dag één. De ideale manier om jouw technische carrière een vliegende start te geven!

Solliciteer vandaag nog op een vacature met omscholingstraject in de installatietechniek en ga daarna als montagemedewerker aan de slag. 

Eigenschappen van een montagemedewerker

Er zijn verschillende eigenschappen die van pas komen als montagemedewerker. Allereerst is het belangrijk dat je secuur en accuraat bent. Je werkt precies en doet wat er van je gevraagd wordt. Daarnaast beschik je over een goed technisch inzicht en ben je analytisch. Je begrijpt werk- of technische tekeningen volledig en kunt deze vertalen naar uit te voeren werkzaamheden. Bovendien signaleer je fouten in de tekeningen en onderneem je actie om deze op te lossen.

Daarnaast ben jij een echte doorzetter, en kun je goed samenwerken met je collega’s. In elke industrie werk je weer samen met andere collega’s, iedereen is onderdeel van het groter geheel en samen zorgen jullie voor een mooi eindresultaat!

Montagemedewerker worden

Heb je interesse om montagemedewerker te worden? Binnen de technische sector is er grote behoefte aan deskundig en gemotiveerd personeel, waardoor er momenteel veel vraag is naar montagemedewerkers.

Heb jij nog geen werkervaring in de techniek of technische kennis? Start dan vandaag met een omscholingstraject naar de installatietechniek, dan heb je de juiste basis waarmee je als montagemedewerker aan de slag kan. 

Tijdens onze unieke omscholingstrajecten ga je direct aan de slag bij een technisch bedrijf in je regio. We streven ernaar een bedrijf te vinden op maximaal 30 minuten rijden van je woonplaats, en met een bedrijfscultuur die bij jou past.

Je loopt dan mee met ervaren collega’s, die je assisteert en kan je steeds meer werkzaamheden zelfstandig uitvoeren. Vanaf dag één krijg je salaris en je gaat gewoon lekker fulltime in de praktijk aan de slag. 

Wij van Strevon begeleiden en coachen je tijdens het omscholingstraject en zorgen dat jij het maximale uit je opleiding haalt. Dit geeft jou de perfecte start van een loopbaan in de techniek.

Na afloop van je opleiding doe je nog meer werkervaring op en daarna kun je doorgroeien naar andere functies, waaronder die van montagemedewerker. 

Binnen de technische sector zijn er volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en te groeien. Er zijn talloze kansen om door te groeien en ook de arbeidsmarkt biedt veel perspectief.
Wat is het salaris van een montagemedewerker?

Het gemiddelde bruto maandsalaris van een montagemedewerker bedraagt ongeveer € 2700,-, maar dit kan variëren afhankelijk van kennis, ervaring en leeftijd.

Als je de omscholing via Strevon volgt en direct werkervaring opdoet, kun je mogelijk een salaris verdienen dat overeenkomt met het gemiddelde.

Bovendien bieden werkgevers vaak hogere salarissen vanwege het tekort aan gekwalificeerde montagemedewerkers.

Veel gestelde vragen:

Hoe word je montage medewerker?

Als je montagemedewerker wil worden maar geen ervaring hebt met werken in de techniek, zijn de omscholingstrajecten van Strevon de perfecte basis voor jou. Ga bijvoorbeeld direct aan de slag in de installatietechniek en leer alle kneepjes van het vak. Met de omscholingen ga je meteen in de praktijk aan het werk en zo doe je de nodige ervaring op, naast dat je alle nodige technieken leert die weer van pas komen als je montagemedewerker wil worden. 


Wat zijn de werkzaamheden van een montagemedewerker?

De werkzaamheden zijn uitdagend en afwisselend. Je bent altijd werkzaam in een bepaalde industrie, zoals de bouw, maakindustrie of installatietechniek. 

Hierbinnen monteer en assembleer je producten of installaties. Simpelweg zet je dus producten in elkaar. Vaak zijn dit wisselende producten maar je doet wel veel repeterend werk. 


Wat is het gemiddelde montage medewerker salaris?

Gemiddeld verdient een montagemedewerker circa € 2700,- bruto per maand maar dit is wel afhankelijk van kennis en werkervaring. Je salaris kan nog groeien en je kan altijd proberen stappen te maken binnen de techniek.