Wil jij graag werken in de techniek?

Strevon helpt jou verder! 

bbl leerling gezicht voor mijn bedrijf

Werkgelegenheid is zeer goed 

In de technische sector zijn er altijd veel openstaande technische vacatures, waardoor je als werkzoekende volop keuze hebt. Vanwege het brede scala aan functies binnen deze branche, is het mogelijk om een baan te vinden die perfect aansluit bij jouw interesses en vaardigheden.

Daarnaast zijn de doorgroeimogelijkheden in de techniek uitstekend. Start met een leuke functie, bijvoorbeeld een bbl opleiding om meteen de juiste basis te leggen en werkervaring op te doen. Met deze kennis op zak kun je doorgroeien naar andere functies. Bekijk hier alle actuele technische MBO vacatures. Onze vacatures zijn altijd inclusief een intern opleidingstraject en het betreft vrijwel altijd een BBL baan. Werken en leren is de manier om in de techniek aan de slag te gaan. 

Doordat de techniek zo snel ontwikkelt kun je altijd een leuke vacature kiezen. Lees hier alles over de verschillende beroepen in de techniek. 

Waarom is werken in de techniek zo leuk?

Waarom is werken in de techniek leuk? Het werk in de techniek is uitdagend en vraagt ook een stevige dosis creativiteit en probleemoplossend vermogen. Elke werkdag is weer anders en er zijn veel doorgroeimogelijkheden. En precies dat maakt de techniek zo leuk. 

Daarnaast is de techniek altijd in ontwikkeling. Er is altijd wat te doen en de vraag naar vakkundig en bekwaam personeel is groot. 


Twijfel je nog of werken in de techniek iets voor jou is? Na het lezen van deze pagina niet meer, solliciteer vandaag nog op één van de uitdagende vacatures! Wanneer je geen ervaring hebt in de techniek kun je direct aan de slag met de unieke en kosteloze omscholingstrajecten van Strevon. 

We zetten de belangrijkste voordelen van werken in de techniek voor je op een rijtje!

Je krijgt een goed salaris 

De salarissen in de techniek zijn goed. Mede door de grote vraag naar personeel betalen bedrijven hoge salarissen.

Maar ook de basis salarissen in de techniek zijn zeker niet slecht! Wanneer je bijvoorbeeld in de techniek start met de omscholingen van Strevon, krijg je vanaf dag één salaris. Dit salaris groeit door naarmate je meer werkzaamheden zelfstandig kunt uitvoeren.

In de technische sector maak je vooral in de eerste jaren van je carrière snel salarisgroei door. Vervolgens kun je ervoor kiezen om andere functies te gaan vervullen en zo verder te groeien, waarbij je salaris uiteraard weer meegroeit.

Fijne collega’s en sociaal contact 

Hoewel je als technicus soms zelfstandig werkt, heb je doorgaans veel contact met anderen tijdens je werk.  

Een van de voordelen van werken in de technische sector is dat je samenwerkt met collega's die net zo gepassioneerd zijn als jij. Het gevoel van voldoening is groot wanneer jullie gezamenlijk een groot project succesvol afronden!

Het aantal vrouwen in de bouw groeit langzaam maar gestaag, de tijd dat de bouw alleen een mannenwereld was is echt voorbij! En ook vrouwen kunnen zonder problemen carrière maken in dit mooie werkveld

Omscholen is kosteloos 

De omscholingstrajecten van Strevon kosten jou niets. Je werkgever betaalt niet alleen je salaris maar ook de kosten voor je omscholing. Je krijgt namelijk vanaf je eerst werkdag gewoon salaris voor je gewerkte uren. 

Solliciteer vandaag nog voor een van onze vacatures en je zult zelf ervaren waarom werken in de techniek leuk is!

Veelgestelde vragen:

Waarom is techniek zo belangrijk?

Technologie is tegenwoordig overal aanwezig: zelfs in de omgeving waar je je op dit moment bevindt terwijl je dit leest, zijn er talloze technologische toepassingen te vinden. Denk aan elektrotechniek, installatietechniek en zelfs de toepassing van zonnepanelen in steeds meer huizen.

Hoeveel apparaten gebruik jij dagelijks? Zonder techniek zou de samenleving er heel anders uitzien. Bovendien is de techniek altijd in ontwikkeling


Is techniek iets voor mij?

Als jij van aanpakken houd en enthousiast bent, is werken in de techniek iets voor jou. Houd jij van werken met je handen en kan je je goed concentreren? Dan is er binnen de techniek zeker een functie voor jou beschikbaar. Lees hier meer over waarom werken in de techniek wat voor jou kan zijn.


Hoe lang duurt een technische opleiding?

Er zijn verschillende opleidingen waarmee je in de techniek aan het werk kunt. De duur van deze opleidingen verschilt per vak, maar ook per niveau. 

Met de unieke omscholingstrajecten van Strevon kun je direct in de praktijk aan de slag, terwijl je salaris krijgt! Zo maak je meteen een vliegende start