Ben je een vrouw en ligt jouw toekomst in de bouw? 

Lees hier de voordelen van de omscholingstrajecten van Strevon

Vrouwen in de bouw: van bijzonder naar bijna gewoon 

Mannen zijn op dit moment nog altijd in de meerderheid op een gemiddeld bouwterrein maar vrouwen in de bouw maken zeker een opmars. Fysiek zwaar werk zal vaker door mannen gedaan worden, maar voor vrouwen is er veel meer dan alleen maar een administratieve functie.

De combinatie bouw en techniek bijvoorbeeld: elektromonteur, loodgieter, of zonnepanelen monteur. Of wat dacht je van een carrière als projectleider op de bouw? Er zijn mogelijkheden genoeg voor vrouwen in de bouw! Ook voor vrouwen zijn er veel doorgroeimogelijkheden en leuke uitdagende omscholingstrajecten om in de praktijk een opleiding naar de bouw en techniek te volgen.

Vrouwen in de bouw opleiding

Werken in de bouw kan een technische functie zijn. Vaak zijn deze functies aantrekkelijker voor vrouwen omdat deze fysiek minder belastend zijn. In de installatietechniek, elektrotechniek en zonnepanelen techniek zijn veel leuke beroepen te vinden, en je kunt je in de praktijk laten omscholen met de omscholingstrajecten van Strevon. 

Het is dé ideale manier om zonder diploma direct aan de slag te gaan! Je diploma haal je terwijl je werkzaamheden uitvoert, en zo doe je ook direct de nodige werkervaring op. 

Vanaf dag één krijg je salaris, je voert tenslotte werkzaamheden uit. Strevon zorgt voor de coaching, zodat jij alles uit je opleiding en jezelf weet te halen. Eenmaal aan het werk kun je na een aantal jaar wellicht weer doorgroeien, zo staat er een mooie carrière in de bouw op jou te wachten!

Kies één van de vacatures van Strevon en zorg zelf voor meer vrouwen in de bouw! 

Vrouwen in de bouw? De toekomst van de bouw ligt bij de vrouw! 

De bouw is van oudsher een sector waar weinig tot geen vrouwen werkzaam zijn. 

De dynamiek op een bouwplaats wordt met name bepaald door mannen, vrouwen in de bouw zijn er immers erg weinig. 

Toch komt er langzaam verandering in een het oude beeld van mannen in de bouw. Steeds meer vrouwen in de bouw? Dat is de toekomst

Werken in de bouw is hartstikke leuk, dat geldt net zo goed voor vrouwen als voor mannen! Op deze pagina lees je waarom werken in de techniek zo leuk is!


Vrouwen in de bouw? Dat is de toekomst! Ben jij vrouw en lijkt het werken in de bouw en techniek jou leuk? Solliciteer vandaag nog op een leuke bouw vacature met omscholingstraject en help mee om het cliché beeld van mannen in de bouw te veranderen!

Veel gestelde vragen:

Hoeveel vrouwen werken in de bouw?

Hoewel er voldoende interessante functies zijn die vrouwen in de bouw kunnen uitvoeren, is het aantal vrouwelijke werknemers met ruim 36.000 nog steeds minder dan 10% van het totale aantal werknemers in de bouw.


Hoeveel procent vrouwen werkt in de bouw?

In de bouw is het percentage vrouwelijke medewerkers nog steeds minder dan 10%. Dit percentage groeit nog steeds gestaag, maar het is nog aan de lage kant. 

Fysiek kunnen vrouwen in de bouw wellicht niet altijd hetzelfde als mannen, maar er zijn voldoende functies in de bouw waar vrouwen aan de slag kunnen!


Waar werken de meeste vrouwen?

De bouw en techniek worden nog steeds gedomineerd door mannen, terwijl zij in de minderheid zijn in andere beroepen zoals zorgfuncties. Zonde, want in alle sectoren zijn leuke banen voor zowel mannen als vrouwen te vinden.