Werken en leren als elektromonteur via Strevon. Het verhaal van Quinten die een gratis opleidingstraject in de elektrotechniek volgt.

Techniek beroepen zijn interessant en afwisselend!  

Strevon heeft jouw volgende uitdaging! 

Een vacature in de techniek vind je hier!

Techniek beroepen zijn altijd afwisselend en uitdagend. Geen twee werkdagen zijn hetzelfde. Je komt in een technisch beroep steeds weer voor een andere uitdaging te staan. De vraag naar goed technisch personeel is groot en er is altijd veel werk in te vinden.  Beroepen in de techniek kunnen van alles omvatten want het is een zeer breed begrip. 

Wil jij werken in de techniek? Je kunt met een gratis omscholingstraject van Strevon direct aan de slag! Je leert het vak dan in de praktijk, terwijl je salaris krijgt vanaf dag één. We vertellen je onderstaand graag meer over het werkveld van de toekomst: de techniek! Bekijk hier de vacatures in de techniek.
Strevon - vacature verwarmingsmonteur Leiden

Wat is een technisch beroep?

Een technisch beroep is een beroep dat met techniek te maken heeft. Dat klinkt heel breed en ruim, en dat is het ook. Een elektricien, een monteur, maar ook architecten en ingenieurs werken in de technische sector. Daarnaast heb je ook de it-sector, waar veel technische bedrijven in bestaan, zoals softwareontwikkelaars. Al deze beroepen zorgen met technisch inzicht voor een functioneel eindresultaat.

Een technisch beroep is vrijwel altijd veel denkwerk, soms gecombineerd met werken met je handen. Niet elk product dat in een technisch beroep gemaakt wordt hoeft elektronisch te zijn, ook assemblage van onderdelen kan technisch zijn. Er wordt wel altijd gevraagd naar een analytische blik en technisch inzicht.

De top 10 technische beroepen

#1 ElektromonteurOp nummer één staat het beroep van elektromonteur, dat ontzettend veelzijdig is. Een elektromonteur houdt zich bezig met alle werkzaamheden rondom de elektra. Dat kan zijn het aanleggen van de elektra in een pand, maar ook reparaties of onderhoud aan andere technische apparatuur. Ontdek hier de veelzijdige elektromonteur vacatures.

#2 Leerling elektromonteurAls leerling elektromonteur assisteer je de elektromonteur en voer je enkele werkzaamheden ook zelfstandig uit. Je werkt altijd samen met een ervaren elektromonteur en kunt hier ook naar doorgroeien. Leuke leerling elektromonteur vacatures vind je hier.


#3 InstallatiemonteurOp nummer twee vind je het beroep van installatiemonteur. Je zorgt voor montage, maar ook onderhoud en reparatie van verschillende soorten installaties. Met collega’s of alleen: elke werkdag is weer anders!


#4 Zonnepanelen monteurEen zonnepanelen monteur zoekt het hogerop! Dit beroep geeft je niet alleen leuke collega’s maar ook de mooiste vergezichten. 


#5 Zonnepanelen installateur Als zonnepanelen installateur help je hierbij, maar zorg je ook voor het ombouwen van de meterkast en het aansluiten van de omvormer. De actuele zonnepanelen installateur vacatures vind je hier.


#6 LoodgieterDe werkzaamheden van een loodgieter zijn veel meer dan alleen toiletten ontstoppen. Als loodgieter ben je ook betrokken bij het repareren van waterleidingen, het aanleggen van de riolering en het onderhouden en repareren van bijvoorbeeld kranen. 


#7 Projectleider Installatietechniek Bewaar jij altijd het overzicht en kun jij snel schakelen wanneer nodig? Kijk dan eens naar een vacature projectleider installatietechniek. Jij zorgt dat iedereen weet wat er moet gebeuren, en onderhoudt contact met leveranciers, collega’s en de klant. 


#8 Rioleringsmonteur  Het technische beroep van riolering monteur onmisbaar! Jij voert alle werkzaamheden aan de riolering uit. Dit kan gaan om het aanleggen, maar ook vervangen of repareren. 


#9 AircomonteurEen ander technisch beroep is dat van aircomonteur of koelmonteur. Je lost storingen op en installeert airco’s in verschillende omgevingen.Ook de werkzaamheden aan een luchtbehandelingsinstallatie horen bij het vakgebied van een airco monteur en koelmonteur. 


#10 Technisch manager

Om alle technische projecten in goede banen te leiden zijn er ook manager nodig. Als technische manager geef jij leiding aan een groep werknemers en leid jij de technische projecten in goede  banen. 

Technische beroepen hebben de toekomst 

In technische beroepen zit veel toekomst. De vraag naar vakbekwaam personeel is altijd groot, vacatures zijn volop te vinden! Wanneer je affiniteit hebt met techniek, kun je heel veel verschillende kanten op. Neem bijvoorbeeld de vele vacatures in de elektrotechniek, of kies een vacature in de zonwering techniek. 

Ook in de sterk groeiende branche van de zonnepanelen vind je veel vacatures, net als in de gevarieerde installatietechniek branche. Word loodgieter, of cv monteur, of kies een andere uitdagende installatietechniek vacature. Er komen steeds meer technische beroepen en het werkveld van de techniek blijft zich ontwikkelen. Denk maar aan zonnepanelen monteur of laadpalen monteur: dat zijn nieuwe beroepen die door de ontwikkeling van de techniek zijn ontstaan. 

Installatiemonteur Werkdag Werkplezier TIB De Boer Strevon

Alle technische beroepen op een rijtje 

De technische beroepen zijn in verschillende branches onder te verdelen. In de installatietechniek heb je beroepen als bijvoorbeeld cv monteur, gasinstallateur, loodgieter, riolering monteur, sanitair monteur. Een andere technische branche is die van de zonnepanelen, waarin de vraag naar goed personeel nog dagelijks groeit. Word zonnepanelen monteur en leer daarna door voor zonnepanelen installateur.

In de elektrotechniek kun je bijvoorbeeld elektromonteur of servicemonteur worden. Ook is er altijd een projectleider die binnen de verschillende branches werkzaam kan zijn. Als assemblage medewerker zorg jij voor het in elkaar zetten van diverse producten, en als klusjesman ben je zowel bij nieuwe projecten als bij onderhoud of reparaties aan de slag. Er zijn dus ongelooflijk veel technische beroepen waarin je aan de slag kunt. 

Omscholing naar de techniek met Strevon 

Strevon heeft verschillende omscholingstrajecten naar de techniek. Kies bijvoorbeeld voor een omscholingstraject naar de installatietechniek en ga direct aan de slag in de praktijk. Je krijgt salaris vanaf dag één, en leert het vak van ervaren en enthousiaste collega’s.  Voor het omscholingstraject heb je geen eerdere werkervaring in de techniek nodig. 
Schoolbanken zijn verleden tijd want je krijgt een leuke baan waarin je het vak leert, zo ook bij de opleiding naar de elektrotechniek. Techniek beroepen zijn hartstikke leuk en omscholen is zo heel eenvoudig. Solliciteer vandaag nog naar een van onze leuke banen in de technische sector. 

50%
Ontvang meer informatie over Strevon en de omscholing naar de techniek!
De omscholing is geschikt als je een baan zoekt in loondienst 👨‍🔧 én in bezit bent van rijbewijs B. 🚗
Ik wil meer informatie!

De best betaalde technische beroepen

Technische beroepen hebben veelal een prima salaris. Onderstaand vind je een overzicht van de best betaalde technische beroepen van 2022. 

  • civiel ingenieur

  • technisch bedrijfskundige

  • werktuigbouwkundige

  • engineer elektrotechniek

  • software ontwikkelaar

Door de constante vraag naar goed technisch personeel worden vaak ook hogere salarissen geboden. Uiteraard is het belangrijk een beroep te kiezen dat je aanspreekt, dan ga je met plezier naar je werk, en blijft het werk ook leuk. Kies nooit een beroep alleen op basis van salaris, dat klinkt aantrekkelijk maar vergroot niet per definitie je werkplezier.