Werken en leren als elektromonteur via Strevon. Het verhaal van Quinten die een gratis opleidingstraject in de elektrotechniek volgt.

ZZP vacatures techniek

Strevon heeft jouw volgende uitdaging! 

Installatiemonteur bij BLR-Bimon via Strevon

Omscholing techniek

Wil je in loondienst aan de slag in de techniek maar heb je geen vooropleiding of ervaring? Ook dan kun je gewoon solliciteren voor onze vacatures in de techniek met opleidingstrajecten. Onze actuele vacatures in de techniek vind je hier. 

Ben je werkzaam in een andere branche en wil je overstappen naar de zekerheid van de techniek? Strevon heeft meer dan voldoende mogelijkheden voor je! Meer informatie vind je op onze pagina over omscholen voor volwassenen naar de techniek. Direct meer informatie over werken in de techniek? Klik op de groene knop hier onder! 

Alle informatie over ZZP vacatures techniek

ZZP vacatures in de techniek? Ga voor de zekerheid en veiligheid van een vast dienstverband met leuke collega’s, een mooi en stabiel salaris maar ook een goed pensioen. Wil je aan de slag als zelfstandig ondernemer in de techniek? Weeg dan de voor- en nadelen goed tegen elkaar af. Onderstaand vertellen we je meer over het werk als zzp’er in de techniek en welke zekerheden een vast dienstverband je kan brengen. Wil je meer weten over onze vacatures in de techniek? Bekijk ze dan snel op onze vacature pagina, en ontdek de vele gevarieerde uitdagende vacatures.

Strevon - vacature verwarmingsmonteur Leiden

ZZP vs vast dienstverband in de techniek 

Vast dienstverband vacatures of zzp techniek vacatures: in beide gevallen kun je direct ergens aan de slag. De vraag naar enthousiast en deskundig personeel is groot en je kunt direct van beginnen.  

Als technicus met een vaste dienstbetrekking heb je de rust en zekerheid van een vaste baan. Je weet precies hoeveel uren je in een week of maand moet werken en hoeveel vrije dagen je hebt. 

Elke maand krijg je jouw salaris en je hebt de zekerheid van een goed pensioen. Je loopt geen ondernemersrisico en hoeft bijvoorbeeld geen BTW aangifte te doen. 

ZZP in de techniek 

Als zzp’er heb je veel vrijheid, je bepaalt zelf welke klus je aanneemt en wat je werktijden zijn. Je weet niet precies hoeveel je per maand gaat verdienen en ook de administratieve kant van je onderneming moet je uitvoeren. 

Naast de declarabele uren en je administratieve werkzaamheden moet je ook nog rekening houden met allemaal bijkomende kosten. Denk aan verzekeringen zoals een arbeidsongeschiktheidsverzekering, of een aansprakelijkheidsverzekering of je pensioen. Bovendien moet je zelf zorgen voor gereedschap en een bus, wat allemaal van je inkomen afgaat. Je uurloon klinkt aantrekkelijk hoog op het eerste gezicht, maar hier gaan altijd nog kosten vanaf. 

Installatiemonteur Werkdag Werkplezier TIB De Boer Strevon

Salaris zzp techniek vacatures

Het zzp salaris ligt gemiddeld op € 50,- per uur. Dit is afhankelijk van je kennis en werkervaring. Als zzp’er kun je pas na verloop van tijd een hoger uurloon rekenen omdat je dan simpelweg meer ervaring hebt opgedaan. Om aan dit zzp salaris in de techniek te komen moet je natuurlijk ook klanten werven. 

Werken in de techniek 

De werkgelegenheid in de techniek is groot en je kunt altijd wel ergens aan de slag. Daarnaast zijn er veel doorgroeimogelijkheden in de technische sector. Strevon heeft een overzicht gemaakt van alle beroepen in de bouw en techniek: welk beroep past bij jou? Twijfel je over het ZZP bestaan en heb je nog geen goede zzp techniek vacatures gevonden? Ga dan voor de zekerheid van een vast dienstverband met een goed salaris en een mooi pensioen. 

Veelgestelde vragen:

Hoe kun je omscholen naar de techniek?
Omscholen naar de techniek is niet moeilijk, zelfs zonder ervaring kun je direct aan de slag. Met de omscholingstrajecten van Strevon leer je het vak in de praktijk. Vanaf dag één krijg je salaris en je leert het vak van enthousiaste ervaren collega’s!


ZZP of vast dienstverband in de techniek?
In de techniek zijn er zeer veel functies waarbij een vast dienstverband vrijwel vanzelfsprekend is. Als ZZP’er heb je meer vrijheid als het gaat om opdrachten en je tijdsindeling, maar je hebt ook meer kosten, loopt ondernemersrisico en je hebt meer verantwoordelijkheden. Weeg goed af wat voor jou het beste werkt. 


Hoeveel moet ik vragen als ZZP-er?
Het gemiddelde ZZP uurtarief in de techniek ligt op circa € 50,-. Dit is sterk afhankelijk van de werkzaamheden die je kunt uitvoeren, naast je kennis en werkervaring. De kunst is om jezelf niet uit de markt te prijzen, maar ook om een mooi tarief te vragen. Doe vooral navraag bij je collega’s!