Van stratenmaker naar zonwering monteur: omscholing Ramon
12 januari 2022 

Van stratenmaker naar zonwering monteur: omscholing Ramon

Omscholen naar de techniek

Ga jij met tegenzin naar je werk of kom je vaak chagrijnig thuis? De 35-jarige Ramon ervaarde regelmatig dit gevoel. Na het afronden van zijn stratenmakers opleiding heeft hij een aantal jaar als stratenmaker gewerkt. De passie voor het werken met zijn handen heeft hij altijd gehad, maar in het vak als ‘stratenmaker’ miste hij enige uitdaging. Ramon licht toe: “Ik bereikte zelfs een punt waarop mijn vriendin tegen mij zei: moet je niet eens kijken naar een andere baan?”  Ramon was ontevreden en ging met tegenzin naar zijn werk. Om die reden kwam hij in contact met Strevon.

Gratis omscholingstraject zonwering monteur

Niet alleen Ramon, maar vele andere werkende mensen gaan ook met tegenzin naar hun werk. Ramon besloot te gaan voor een carrièreswitch. Het omscholings- en detacheringsbedrijf Strevon wekte zijn interesse. Via Strevon kreeg hij de mogelijkheid om aan de slag te gaan als zonwering monteur en daarnaast een gratis omscholingstraject te volgen. Deze combinatie biedt financiële zekerheid en de benodigde kennis om als erkende monteur aan de slag te gaan. Tijdens de opleiding behaalt Ramon een VOL VCA-certificaat en een hoogwerker certificaat, twee belangrijke certificaten waarmee hij kan aantonen dat hij de kennis heeft opgedaan om veilig te werken en om te gaan met een hoogwerker.

Carrièreswitch naar zonwering monteur

Is het een grote stap om te switchen naar een andere baan in de techniek? Als het aan Ramon ligt niet: “Tijdens het omscholingstraject word je goed ingewerkt bij je nieuwe werkplek. Daarnaast volg je cursussen en trainingen waardoor jij je al snel vertrouwd voelt in je functie als zonwering monteur.”  Sinds 2014 maken steeds meer mensen de overstap naar een andere sector. Dat blijkt uit de cijfers van het CBS. Denk jij ook aan een nieuwe baan? Lees dan snel verder.

Werken bij Peeters Zonwering in Oosterhout

Nadat Ramon zijn VOL VCA-certificaat behaalde kon hij gaan beginnen aan zijn basiscursussen. Ook kon hij als zonwering monteur startte bij Peeters Zonwering in Oosterhout. Dagelijks is hij als monteur bezig met service en onderhoud, het checken en oplossingen van storingen en installeert hij screens. Roman vertelt daarover: “Door mijn verschillende werkzaamheden ben ik veelzijdig bezig. Dat maakt het extra leuk. Ik zit enorm op mijn plek bij Peeters Zonwering en maak een mooie ontwikkeling door. De komende tijd wil ik mij door ontwikkelen naar eerste monteur. Dan ben ik zelfstandig en heb ik mijn eigen werkbus.”

Recruiter Lennart van Strevon ging langs bij Ramon bij Peeters Zonwering in Oosterhout. Bekijk onderstaande video om een goed beeld te krijgen van het omscholingstraject tot zonwering monteur:

Werken in de zonwering

Herken jij jezelf in Ramons verhaal en wil jij weer uitkijken naar jouw werkdag? Misschien is het omscholingstraject zonwering monteur dan iets voor jou. Bekijk de pagina en laat je gegevens achter, Strevon neemt graag contact met je op om jouw mogelijkheden te bespreken.

Liever een andere richting op? Dat kan! Strevon biedt ook gratis omscholingstrajecten aan in de zonnepanelen, installatie en elektrotechniek. Bezoek deze pagina’s voor meer informatie.

Over de schrijver
In mijn rol als recruiter spreek ik dagelijks sollicitanten en koppel deze aan de juiste bedrijven. Dit zijn bedrijven waar wij mee samenwerken en die op zoek zijn naar startende monteurs. Het helpen van mensen in hun omscholing geeft mij enorm veel energie. Om startende monteurs te zien ontwikkelen is enorm gaaf en motiverend. Het is betekenisvol werk en je maakt als recruiter echt impact op de levens van startende monteurs. Die impact zit hem in het feit dat ik adviseer in welke opleiding en welk bedrijf het beste bij een monteur past.

Nieuwsgierig geworden?

Hoi! Ik ben Lennart van Strevon. 

Ik help je graag verder. Als je op de knop hieronder klikt, dan stuur ik je meer informatie over het omscholingstraject tot zonwering monteur, en plannen we een vrijblijvend adviesgesprek in. Ook sta ik je graag te woord als je nog twijfelt. Spreken we elkaar snel?

50%
Ontvang meer informatie over het omscholingstraject tot zonwering monteur van Strevon!
Ontvang meer informatie en vraag je vrijblijvend aan voor de omscholing!
Ja, ik wil meer informatie!
Opleidingsadviseur Lennart - Strevon